Copy
När man kliver in genom dörren på Cranberry Corner  så lämnar man vardagen utanför och träder in i en annan värld.
Cranberry Corner

Pressmeddelande

Cranberry Corner


En ny butik med massor av charm och drömmar.

 

När man kliver in genom dörren på Cranberry Corner  så lämnar man vardagen utanför och träder in i en annan värld. Den vardagshets och trafikpunkt som annars kännetecknar Mörby Centrum, blir istället en rustik, lite lantlig och rofylld idyll, med fågelkvitter och växthus.

   - Många som kommer in stannar upp och verkar ta det mycket lugnare än vad de gjorde innan de klev över tröskeln, berättar Lisa. Sedan i höstas har inrednings- och trädgårdsintresserade i norra Stockholm kunnat botanisera i den nyöppnade butiken Cranberry Corner i Danderyd. Butiken har ett brett och varierat utbud av varor från både välkända varumärken, en del nya för den svenska marknaden, och ett och annat unikt fynd från auktioner och loppisar. 
 
Cranberry Corner slog upp dörrarna den sista september i höstas och har redan fått ett varmt mottagande. Många av de som redan hittat till butiken tycker att den känns helt unik i utbudet av inredningsbutiker för hem & trädgård i Stockholmsområdet. Det handslagna tegelgolvet från Dalarna, kubbgolvet från Göteborg, det gamla växthuset inne i butiken med fågelkvitter och inte minst just det blandade sortimentet bidrar till  en stor del av  upplevelsen.
 
Att besökarna ska kunna göra oförväntade och lyckosamma upptäckter är en av Cranberry Corners grundidéer. Att kunna få inspiration till hur man kan skapa en personlig och fantasifull stil både inomhus och utomhus är en annan. Allt behöver inte vara nytt - att ta tillvara på sådant man redan har, ge dem nytt liv i ett annat sammanhang än det som först var tänkt stämmer väl överens med tidens tanke på hållbarhet och återbruk.
 
   - Egentligen har jag nog bara gjort den affären jag själv skulle älska att handla i. Där jag alltid kan hitta någonting nytt även om jag var inne för en vecka sedan, säger Lisa Brandt som är butiksinnehavare. Att kunna få botanisera i sin egen takt, prova nya idéer och kanske provsmaka en och annan kola och chokladbit medan man funderar. Och det ska gå att kunna hitta roliga saker för under hundralappen, både till sig själv eller som present även om här också finns sådant som kostar  betydligt mer.
 
Det är inte de stora möblerna och hyllsystemen som Cranberry Corner erbjuder, utan de små detaljerna som bygger hemkänsla.
- Du säljer ju drömmar! Drömmar och längtan,  sa en vän till mig precis när vi öppnat medan hon längtansfullt höll en engelsk sekatör i handen, berättar Lisa.  Och egentligen behöver inte det man drömmer om vara så långt bort. För att förändra hemma behöver man inte alltid riva ut och göra om ifrån grunden, ibland räcker det med de små förändringarna för att stilla längtan.
 

FAKTA

Cranberry Corner öppnade hösten 2011 av Lisa Brandt. Idén är att med inspiration från den gamla diversehandeln och små butiker på den franska och engelska landsbygden skapa en personlig och annorlunda butik med en ambition att blogg och butik ska bli en mötesplats för alla med ett intresse för hem, inredning och trädgård. Varor, inspiration och kunskap ska kunna erbjuda ett brett och varierat utbud, inte bara av artiklar som ska bidra till att kunna skapa en personlig och fantasifull känsla i hem och trädgård, utan även kurser, evenemang och andra aktiviteter inom området ska ge inspiration.

Bland våra leverantörer finns; THG, PB Home, Nordal, Bruka, Himla, Grand Design,  IB Laursen, Chic Antique, House Doctor, Våxtorps korgar, Affari, Hortensia/Albertines, Secret de Potager, Joseph Bentley, Kew Garden/ Slottsträdgården Ulriksdal, Burgon & Ball, Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik, Comptoir de Famille/Primstyle, RICE, Kattinatt, Mill & Mortar, Iris hantverk, Crème de la crème, Vassilikos Grekiska delikatesser, Lakrids by Johan Bülow, Montezumas choklad, Pärlans Konfektyr och många, många fler. En del av sakerna kommer också från auktioner och loppisar, så nytt blandas också med riktigt gammalt.

Butiken finns på Svärdvägen 3 strax utanför Mörby Centrum i Danderyd.

För mer information kontakta Lisa Brandt på telefon 070-209 98 58, 08-753 23 33 eller press@cranberrycorner.se.


För bilder och mer information besök http://cranberrycorner.se/press/
 
 
Copyright © 2012 Cranberry Corner, All rights reserved.


http://cranberrycorner.se


Email Marketing Powered by Mailchimp