Copy

Nieuwsbrief
BOFKONT BERICHTEN - 2 

zaterdag 2 april 2016
Actuele Nieuwe Nieuwtjes (om Arjan Ederveen maar even aan te halen)
BLIJE BERICHTEN

Sapperdeflap staat er een stuk beter bij sinds de komst van zijn drie chickies uit Barneveld. Hij loopt zelfs weer. Wel hadden ze als cadeautje een virus uit hun kippenstal voor hem meeegebracht. Maar die hebben we met medicatie weer onder controle gekregen. Vooralsnog hebben ze het samen reuze naar hun zin. 
Filmpje: http://2016.bfknt.nl/BB002-sapperdeflap-en-chickies.mov
BOZE BERICHTEN

Altijd al gezegd dat actie reactie oproept. En toch - tegen beter weten in - kon ik het niet laten. Een vlugschrift geschreven: Verborgen Varkensleed - de minivarkenshype. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Want actie roept reactie op: Vandaag een juichend artikel in het Parool, 8 pagina's lang: Feestvarkens! Coverstory: het minivarken heeft de huiskamer definitief veroverd! Juichende interviews. Stralende foto's van varkentjes op de bank. Hun gewicht als triomf er bij vermeld: 3 kilo! Dat het over een piepjong beestje gaat, evenals al die varkentjes uit die reportage, een kniesoor die daar op let. En die kniesoor ben ik. Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan. Want reken maar dat de biggetjes nu weer als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.
BARRE BERICHTEN

Gisteren ook al zo iets raars. Telegraaf TV kwam om een filmpje te maken over de gedumpte minivarkens die op Het Beloofde Varkensland wonen. Ik was daar over gebeld, had toegestemd en we maakten een afspraak voor vrijdagmiddag. Er zou alleen een camjo komen (camerajournalist). Staan er ineens ook nog een fotograaf en een verslaggever van de Telegraaf op de stoep. 'We maken er een multi mediale reportage van,' riep de laatste.

Wat vreemd, zei ik. Dat verhaal heb ik drie weken geleden toch al in de Telegraaf verteld? Ik ga mezelf toch niet herhalen? lk voelde nattigheid en begon vragen te stellen. Toen kreeg ik de aap uit de mouw. Wat bleek? Ze hadden ook alvast een fokker aan het woord gelaten. Stel je voor als ik mij nietsvermoedend had laten interviewen. Dan was dat door mekaar heen gesneden als een catfight. Precies de bedoeling natuurlijk. Smullen jongens! Toen ik de naam van de fokster hoorde, ontplofte ik zowat. Een van de grootste veroorzakers van het minivarkensleed. Al die drama's die op minivarkens.nl staan, zijn zowat allemaal veroorzaakt door deze fokster. Waarom zou ik die een podium geven? Om nog meer varkentjes te kunnen verkopen?

Nou, dat werd een pijnlijk kwartiertje, dat kan ik jullie verzekeren. De verslaggever heeft gepraat als Brugman om mij toch aan dat artikel mee te laten werken. Maar iedereen is onverrichterzake naar huis gekeerd. They were not amused. Nou, en ik ook niet. Helemaal niet. 
 
BEJAARDE BERICHTEN (1)

Miss Universe wordt met de dag dementer. Ze eet nog met smaak, maar steeds vaker weet ze niet meer hoe dat moet. Dan stopt ze halverwege met kauwen en is volkomen de kluts kwijt. Met een hapje appelmoes of een stukje koek pobeer ik haar dan weer aan de gang te krijgen. Tot nu toe lukt dat wel. Maar de intensive care voor haar is nu definitief in gegaan.
BEJAARDE BERICHTEN (2)

Rosamunde blijft ons verbazen. Mijn hoogbejaarde koetje, dat eeuwig blijft rouwen om haar overleden levensvriendin. De autistische koe, die mij in het begin zoveel hoofdbrekens heeft gekost over hoe ik contact met haar kon krijgen. De stierkoe. Nooit bevestigd door de boer, maar zo goed als zeker eentje van een tweeling en dus per definitie onvruchtbaar. In Rosa's geval zelfs met uitgesproken stierengedrag. Die Rosamunde dus. Nooit een kalf gekregen, en dus nooit een uier ontwikkeld. 

Maar wat ons de laatste tijd opviel: ineens begon zich iets te ontwikkelen waardoor ze toch een soort van uiertje kreeg. En dat uiertje werd steeds dikker. Wat wás dat? Oh nee toch! Toch geen tumor op haar oude dag? Voorzichtig eens aan gevoeld. De verdikking voelde warm en slap aan. Van de week weer eens gevoeld. Heel behoedzaam in een speen geknepen. En wat gebeurde er? Er kwam een straaltje melk uit! Rosamunde, de stokoude pink (lees maagd) van bijna 19 jaar heeft melk in haar uier. Hoe kan dat? Daar moeten de geleerden zich maar eens over buigen. Dierendokter Peter Klaver maakt aanstaande maandagmiddag zijn opwachting.
BIJZONDERE BERICHTEN
Een vraag aan jullie:
Wat is dit voor geluid?
http://2016.bfknt.nl/BB002-geluid.mp3
Antwoorden graag naar: mail@familiebofkont.nl
BLIJE BERICHTEN

En dan nu iets fijns :-)
Gisteravaond hebben we de kleine Gerdien opgehaald. En ze mocht ook een zusje meenemen. Ik vertelde het vorige week al: Een Duitse Vader & Moeder Kune Kune kregen onverwacht en ongewenst een nest biggetjes. Allemaal meisjes. Al die mädel zijn nu 8 weken oud en moeten herplaatst worden. Mijn hulp werd ingeroepen. Toen overleed Gerdien en moest ik aan haar Jones denken. Ook een Kune Kune. Zodoende heb ik vannacht met twee Kune Kune biggetjes onder een dekbed gelegen. En dit zijn ze vanochtend aan het ontbijt.
Filmpje: http://2016.bfknt.nl/BB002-kune-kune-biggen.mov

Wordt Vervolgd.
© Dafne Westerhof / Familie Bofkont - Het Beloofde Varkensland
mail@familiebofkont.nl - http://familiebofkont.nl - http://facebook.com/familiebofkont

voorlichting & (mini)varkensvraagbaak: http://minivarkens.nl
Uitschrijven van deze nieuwsbrief? Klik hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp