Copy

Nieuwsbrief
BOFKONT BERICHTEN - 9 

maandag, 27 juni 2016
Lieve Vriend/Fan/Donateur van Familie Bofkont!
Hierbij de negende nieuwsbrief Bofkont Berichten.
Veel leesplezier!

Dafne & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland
BEJAARD BERICHT

Zeeman's feestje is verplaatst naar een andere datum omdat hij moest bijkomen van een ongelukkige val op het erf. Na een paar nachten goed slapen gaat het inmiddels weer beter met hem. Een van zijn trouwe Vrienden vroeg of het niet mogelijk was Zeeman met een verplaatsbare lier op te tillen na een valpartij. Goed plan. Maar in geval van Zeeman onmogelijk. Niet eens vanwege zijn 350 kilo. Al had Zeeman 50 kilo gewogen. Varkens worden panisch van iedere vorm van fixatie. En een varken in paniek wil je niet meemaken. Niet voor het betreffende varken, maar ook niet voor zijn collega's. Varkens schieten elkaar te hulp als een soortgenoot in paniek is. De krachten en geluiden (!) die daar bij loskomen, gaan ieder voorstellingsvermogen te boven. Dat wordt dan collectieve paniek tot in de tiende macht. Daarbij komt: paniek kan een acute hartaanval veroorzaken. 

Een andere fan stuurde een pakketje met vitamine B tabletten. Deze ex verpleegkundige had uren op internet rondgestruind om de meest geschikte samenstelling voor Zeeman te vinden. Met succes. Hij eet ze maar wat graag want bij de vitaminepillen hoort natuurlijk ook een boterham met pindakaas :-) Nu is het afwachten of vitamine B nog wat voor Zeeman's verslapte spieren kan doen.

Verder geniet hij van zijn privileges. Hele dozen aarbeien, vruchtenkoek, appels, bananen, mango's, wat hij maar wil. En dat is gelukkig nog heel veel.
BOEVEN BERICHT

Laatst zaten we tijdens de workshop met z'n allen in de beschermde aanleunwoning van Mannetje Bromsnor en Miss Universe. Tot grote hilariteit stak Herman zijn kop ineens naar binnen. Ik wist allang hoe laat het was. Herman deed wel of hij met grote interesse alles volgde wat wij daar binnen deden en bespraken, maar ondertussen. Het ging hem maar om één ding: de geraniums. Zoals bekend is Herman dol op geraniums. Vanuit zijn ooghoek woog hij zijn kansen. Maar iedere keer als hij zijn lange tong wilde uitsteken riepen we hem tot de orde.

Maar Herman kennende: hij geeft nooit op en vorige week was het zover. Midden in de nacht. Samen met zijn maten Mozzarello en Bulle. Zelfs de zachtaardige Zeus had zich bij de bende aangesloten. En niet zomaar een inbraakje; een geplande ramkraak. De boeven waren dwars door de muur heen geknald. Alles tegen de vlakte. Een ravage. Maar de buit hadden ze binnen: geen geranium meer te bekennen. Mannetje en Missie lagen tussen de brokstukken. Gelukkig zijn ze met de schrik vrijgekomen. 

We zijn nu nog bezig met de herstelwerkzaamheden. Dacht ik dat varkens de boel voortdurend ontregelen; stieren kunnen er ook iets van. Laat dat maar aan Herman & Co over.
BLIJ BERICHT
 
Granny heeft op de eerste dag van de zomer een modderbad genomen. Niet zomaar een voorzichtige eerste kennismaking met wat blubber, nee, vol er in. Toen ze er uit kwam droop de modder van haar af. Daar stond Granny in de zon. Glanzend. Stralend. Als het vleesgeworden Standbeeld Van Het Vrije Varken. 

Granny heeft het verdiend. Na zo'n lang en arbeidzaam leven in de varkens-industrie heeft ze dat meer dan verdiend. 
Een poosje terug kreeg ze bezoek van een hippe foodie vlogger. Die had zichzelf een uitdaging gesteld: eens een echt varken in de ogen kijken. Wel varkens eten, maar nog nooit bij ze in de buurt geweest. En toen ze Granny in de ogen keek, gebeurde er iets wat ze nooit voor mogelijk had gehouden: ze brak. De tranen stroomden over haar wangen. Zomaar. Vanuit het niets. Nou ja, niets. De magie van varkens gaat dwars door alles heen. Zelfs door het schild van verstokte vleeseters. Toch Het Beloofde Varkensland niet voor niks uit de grond gestampt :-)
http://www.npo.nl/leonie-dag-14/02-06-2016/WO_NTR_4023823
Wordt Vervolgd.

Fijne week allemaal!
© Dafne Westerhof / Familie Bofkont - Het Beloofde Varkensland
mail@familiebofkont.nl - http://familiebofkont.nl - http://facebook.com/familiebofkont

voorlichting & (mini)varkensvraagbaak: http://minivarkens.nl
Aanmelden voor deze nieuwsbrief? http://eepurl.com/b7sQw5

Eerdere nieuwsbrieven lezen? http://familiebofkont.nl/nieuwsbrief

Uitschrijven van deze nieuwsbrief? mail@familiebofkont.nl.

Email Marketing Powered by Mailchimp