Copy

Brandbrief
BOFKONT BERICHTEN - 16

vrijdag 27 januari 2017
...
...

BRANDBRIEF

Lieve Vriend/Fan/Donateur van Familie Bofkont!

Leuk, de eerste nieuwsbrief van 2017 is meteen raak. Brand in de Bovenkerkerpolder. In de nacht van zondag op maandag is de Bofkontboerderij in rook opgegaan. Een van onze bofkontboerinnen kreeg staande de brand al een berichtje van iemand uit Egypte. 'Het Beloofde Varkensland staat in brand!' 

Terwijl de brandweermannen nog als gekken stonden te blussen, was het al op het journaal. Als een lopend vuurtje dus. De halve wereld heeft er inmiddels weet van.

Wat moet ik er nog over zeggen?

BOEK
Het verhaal van de brand staat niet op zichzelf. Het is de apotheose van een veel langere story, die al in september 2009 begon. Dit kon er ook nog wel bij. De brand heeft daarin wel een doorbraak geforceerd. Of dit ten gunste van Familie Bofkont is, of juist niet, is op dit moment nog niet duidelijk. Maar we gaan vol goede moed door, is het niet linskom, dan wel rechtsom. En... genoeg stof voor een nieuw boek. Familie Bofkont 2.0 - de wederopbouw van Het Beloofde Varkensland. Verschijningsdatum Dierendag. Lees & huiver :-)  

VEERKRACHT
De inspiratie haal ik uit de bofkonten. Met open mond sta ik naar hun veerkracht te kijken. Als zij het kunnen, kan ik het ook.

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

ZEEMAN
Zeeman die van ouderdom al niet meer lopen kon, heeft zich uit zijn brandende, afgesloten aanleunwoning naar buiten weten te slepen. Hij lag daar met zijn eigen posse: Piet, Moszkowicz, Sjonnie en Pinokkio. Hun paniek moet immens zijn geweest. De varkens zijn letterlijk door roeien en ruiten gegaan. Vraag niet hoe, maar ze hebben het geflikt. Zeeman is de held. Geen wonder dat er nu een Zeeman tattoo is ontworpen. Aanstaande zondag wordt die geveild. De hoogste bieder loopt straks met Zeeman op zijn bil :-) 

STEUN
En zo schieten er spontaan talloze initiatieven als paddestoelen uit de grond om de centen bij elkaar te sprokkelen. We worden overspoeld met berichten, mails, brieven, geschenken, filmpjes  etc.  Iedereen leeft mee. De burgemeester van Amstelveen wenst ons kracht en wijsheid toe. En dan de buurboeren. Wat een betrokkenheid! En alle vrijwilligers. Een ding staat vast: Familie Bofkont staat er niet alleen voor. 
Grote dank!

GELD
Nog even dit: De teller van 'Help Familie Bofkont Uit De Brand' staat op dit moment op 91.546,81 euro! Op naar de 100.000!
En over hoe het nu verder moet: iedere dag op Facebook en op de site een update. 
Op naar een nieuwe lente!

Dafne & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland

PS
Altijd al gezegd: bij Familie Bofkont gebeuren wonderen.
Wat dachten jullie van deze? Het hoofdgebouw ligt compleet in de as.
Maar de voorgevel is blijven staan. Familie Bofkont staat nog steeds overeind.
Niet klein te krijgen :-)

...

...

...
© Dafne Westerhof / Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland
mail@familiebofkont.nl - http://familiebofkont.nl - http://facebook.com/familiebofkont

voorlichting & (mini)varkensvraagbaak: http://minivarkens.nl
Aanmelden voor deze nieuwsbrief? http://eepurl.com/b7sQw5

Eerdere nieuwsbrieven lezen? http://familiebofkont.nl/nieuwsbrief

Uitschrijven van deze nieuwsbrief? mail@familiebofkont.nl.

Email Marketing Powered by Mailchimp