Copy

Nieuwsbrief
BOFKONT BERICHTEN - 10 

zaterdag 16 juli 2016
Lieve Vriend/Fan/Donateur van Familie Bofkont!
Hierbij de tiende nieuwsbrief Bofkont Berichten.
Veel lees & kijkplezier!

Dafne & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland
BELEGEN BERICHT
Oud nieuws, maar wegens groot succes geprolongeerd!
Voor wie deze filmpjes nog niet zag én voor wie er geen genoeg van kan krijgen:
 
1. Mozzarello - als stierkalfje afkomstig uit de buffelkaas business - toont zich een echte waterbuffel.
http://2016.bfknt.nl/20160628-mozzarello-modderbad.mov
2. De Moeder van Sjonnie - ex fokzeug - blijft haar vrijheid vieren.
BELOOFD BERICHT
"Goed om weer hier te zijn", sprak de man die weet hoe het heurt, toen hij vorige week tussen de bofkonten stond. Hij voelt zich net zo thuis op Het Beloofde Varkensland als op de Bahama's. Dus zeiden we meteen ja toen magazine JAN een aanvraag deed voor een fotoshoot. In het september nummer is Jort samen met Ballenboy, Beertje en Zwarte Prins te bewonderen. 
BIJZONDER BERICHT
Word ik al jaren door Jort een stoer wijf genoemd, dan weet ik nog wel een veel stoerder wijf: Riëtte. Gepensioneerd griffier van de Amsterdamse Rechtbank en sinds kort nieuwe ster aan het Bofkont firmament. Deftige dame Riëtte klimt gewoon de steiger op om de boerderij te schilderen. Haar stelling is dat vrouwen heel veel meer kunnen dan ze denken. En zo is het.
Want nog een stoer wijf: bofkontboerin Annet. Bleek gebarentaal te kunnen toen we onlangs een groep dove mensen ontvingen. Vier tolken. Eén met toetsenbord om haar nek die razendsnel meeschreef wat ik over Familie Bofkont vertelde. De doven lazen mee via hun schermpjes. De andere tolken bedienden zich van gebarentaal. En dan was er Annet. Dacht eerst dat ze het niet durfde. Maar overtrof zichzelf en Nu Heeft Ze Een Baan Op Een Kleuterschool Met Dove Kinderen. Heb ik aan Familie Bofkont te danken, mailde ze. Welnee Annet dat heb je aan jezelf te danken.
B - BERICHT
Vitamine B. Aanbevolen door bofkontboerin Ingeborg die het aan haar katje gaf dat niet meer op de bank kon springen. Of dat niet ook wat voor Zeeman was? Bofkontvriendin Ariane zocht vervolgens uit welke soort hij dan hebben moest. En verdomd. Verbeeldde ik me dat nou of stond Zeeman van de week wat steviger? Hij wilde per se naar buiten. Dat mocht. Maar in plaats van in de modder te gaan liggen, trok hij luid blaffend een vreugdesprintje op het erf! O het was een wonder. Stond erbij en ik keek ernaar. Even later kukelde hij wel weer om, maar kon op eigen kracht weer overeind komen. Wie weet houdt hij het zo nog een poosje vol.
BOFKONTEILAND BERICHT
Omdat de Grannies hun neus hadden opgehaald voor het Bofkonteiland, was er ineens plek over voor andere bofkonten. Ik wist wel wie. De oorspronkelijke eilandbewoners natuurlijk: de Moeder van Sjonnie met haar samengestelde gezinnetje. Anderhalf jaar geleden verhuisden ze naar het Bofkontbos omdat het eiland in de winter was veranderd in een zwembad. Daar werd zelfs een varken niet blij meer van. 
BAZIG BERICHT
Maar nu zijn ze terug. Woensdag hebben we ze opgehaald. Dankzij de voorbereidingen als betrof het een militaire operatie, verliep hun verhuizing voorspoedig. In drie ritjes was de hele familie over. Ze bepaalden zelf de volgorde. Willy en Maxie gingen eerst. Daarna liepen Kleine Beer, Black Boy 1 en Black Boy 2 de bus in. De Moeder van Sjonnie en Black Boy 3 arriveerden als laatsten op het eiland. De zon scheen en de lucht was blauw.

Willy ging destijds als een flinke big naar het bos, maar is teruggekomen als een beer richting 300 kilo. Begon de laatste tijd ook aardig te muiten in het bos. Kiften met Eberhard en Klaas. Eten afpakken van Joke. Frans in z'n billen bijten. Tijd om eens een toontje lager te gaan zingen. En dat gebeurt nu. 

Goed opletten in het filmpje. Op een gegeven moment gaan de Black Boys water drinken. Willy (de bonte beer) wil ook, maar bedenkt zich. Hij moet zijn beurt netjes afwachten. De Black Boys zijn Willy de baas. Er is altijd baas boven baas. Laat die minivarkens maar schuiven :-)
 
BLIJ BERICHT
Over minivarkens gesproken. Lush Nederland (verse handgemaakte cosmetica producten), pikte ons vlugschrift 'Verborgen Varkensleed - de minivarkens hype' op uit de media. Het management nam contact op met als resultaat een flinke subsidie uit hun Charity Pot ter ondersteuning van ons voorlichtingswerk voor de minivarkens! Aan de slag dus weer met nieuwe plannen.

Wie het vlugschrift nog niet gelezen heeft: http://www.minivarkens.nl/vlugschrift-minivarkens, dat volgens een journalist van het Parool leest als een trein :-)
Wordt Vervolgd.

Fijne week allemaal!

PS
En hoe is het met de zieke Dumpie? 
Die is er weer helemaal bovenop en leeft nog lang & gelukkig.
© Dafne Westerhof / Familie Bofkont - Het Beloofde Varkensland
mail@familiebofkont.nl - http://familiebofkont.nl - http://facebook.com/familiebofkont

voorlichting & (mini)varkensvraagbaak: http://minivarkens.nl
Aanmelden voor deze nieuwsbrief? http://eepurl.com/b7sQw5

Eerdere nieuwsbrieven lezen? http://familiebofkont.nl/nieuwsbrief

Uitschrijven van deze nieuwsbrief? mail@familiebofkont.nl.

Email Marketing Powered by Mailchimp