Copy

Nieuwsbrief
BOFKONT BERICHTEN - 5 

zondag 1 mei 2016
Lieve Vriend/Fan/Donateur van Familie Bofkont!

Hierbij de vijfde nieuwsbrief Bofkont Berichten.
Veel lees- en kijkplezier!

Dafne & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland
BEDROEFDE BERICHTEN

"Prince is dood. Het zal wel", schreef een fan. "`Maar Arie Bombarie? Dat kan niet." Duizenden mensen waren het met haar eens. 

Op Facebook, per post, met bloemen, collages, cadeautjes, soepstengels (soepstokken zeiden de Belgen), er kwam geen einde aan de Arie Bombarie - hommage. Arie Bombarie was van iedereen. Iedereen heeft zijn/haar eigen herinneringen aan hem. 

Zoals de dame die in haar verliefdheid haar baas Arie per ongeluk met Arie Bombarie aanschreef en daar verantwoordelijkheid van moest afleggen in de directiekamer. Of het stel dat naar iedere gans buigt sinds hun ontmoeting met Arie B. Arie's kwaliteiten als gastheer en komediant. Hoe hij altijd weer de aandacht naar zich toe wist te trekken. We raakten niet over hem uitgepraat tijdens de Arie Bombarie bijeenkomst vorige week zaterdag. Een hele avond alleen over hem. Het laatste applaus dat hij kreeg toen hij op zijn podium in een zee van bloemen lag.

Wat zou Arie B. genoten hebben van zijn eigen afscheid :-)

Bofkontboer David kon niet bij het grote afscheid zijn. Dinsdag heeft hij dat alsnog gedaan op zijn vaste vrijwilligersdag. Arie verheugde zich altijd enorm op zijn komst. Overal waar David ging, was Arie. Toen David weer terug naar Amsterdam fietste over de dijk, brak de zon ineens door, mailde hij later. Arie Bombarie zal altijd overal blijven. Laat dat maar aan Arie over.
Wordt Vervolgd.

PS
Grote dank voor welke vorm van meeleven dan ook. Ik ben nog steeds bezig iedereen persoonlijk te bedanken, maar het kan zijn dat ik iets over het hoofd heb gezien. Bij deze dan.
BANGE BERICHTEN

De laatste tijd hebben we ons enorme zorgen gemaakt over Jan, een van Betsy's zonen uit het Bofkontbos. Arme Jan kon niet meer op zijn rechterachterpoot staan en leed ernstige pijnen. Behandeld met alles wat je dan te doen staat, maar het werd er niks beter op. De hoeveelheid pijnstillers konden de pijn niet meer wegdrukken. Omdat we aanvankelijk van een gewrichtskwestie uitgingen, werd pootamputatie zelfs een denkbare optie. Maar het werd zo erg dat we overwogen of het leven nog wel zin had voor deze lieve stoere bosbeer. Slapeloze nachten over wat te doen. 
Vorige week toch weer een nieuwe, andere kuur gestart. En we zijn er nu ook achter wat de oorzaak is. Een bacterie in een wondje van zijn voetzool. Jan krijgt nu een nachtelijke behandeling met biotex groen. Hij draagt een sok met plastic er omheen zodat het spul gedurende de nacht goed kan inweken. Wel iedere nacht eerst het wondje weer openmaken. Niks leuk. Dokter Peter heeft voorgedaan hoe dat moet. 
De strategie is: eerst een massage en pas dan de wond behandelen. De massage doet wonderen. Jan slaat zich er dapper doorheen. En de biotex groen geeft voorzichtig resultaat. Er komt eindelijk wat rust in de geplaagde poot. Er is weer hoop.
BELANGRIJKE BERICHTEN

Van de week Familie Kraak te logeren gehad. Dat kwam zo: er hingen een paar omgewaaide bomen op hun huisje. Daar moesten mannen aan te pas komen en spullen. Een hoogwerker, een houtversnipperaar. Voor de veiligheid van de kraakvarkens moesten ze daarom een dagje elders verblijven. Uitgerekend die dag het slechtste weer denkbaar: storm, regen, natte sneeuw, hagel. Dan moet je dus improviseren. Familie Kraak werden buren-voor-een-dag van Big & Bokita. Om burenruzies voor te zijn een tijdelijke aanpassing gemaakt. Nou, ze lagen er prinsheerlijk bij. Zo lekker, dat ze er zelf nog een paar dagen aan vastgeplakt hebben. Totdat ze zelf weer op huus aangingen. Want zelfs varkens weten: een logee en een vis blijven drie dagen fris.
BLIJE BERICHTEN

Gerrie & Miss Jones zijn kleine wondertjes. Boeddha Biggen. Ze hebben alle inburgeringsrituelen aan hun laars gelapt. Of zelfs dat niet. Ze zijn van nature zo goed van vertrouwen dat het zelfs niet in ze op komt dat andere varkens er anders over zouden kúnnen denken. 

Deden Ries en Theun er acht (!) weken over om elkaars aanwezigheid te accepteren. Gerrie & Miss Jones gaan voor 100% van het goede uit. Met open mond heb ik staan kijken, hoe ze zich in het hol van de leeuw begaven en zomaar tussen Piet en Zeeman gingen slapen. Piet! Die onberekenbare, kribbige beer van honderden kilo's. Gerrie & Miss Jones zijn. Hoe ze 's ochtends onder de stieren doorlopen en gewoon met die giga Familie Bofkont mee ontbijten. En hun kalmte straalt af op de hele Familie Bofkont. Zelfs de kwaaie Pinokkio weet dat ze haar rivalen (haar woorden) voortaan ook in haar boudoir moet toelaten en dat ze haar boys zal moeten delen met deze twee aandoenlijke dametjes. Het is niet anders. 

Op het filmpje de oude Zeeman met zijn pluk pruimtabak. En Gerrie & Miss Jones die stoer met hem meekauwen. Zo is het leven goed :-)

http://2016.bfknt.nl/BB005-Zeeman-met-Gerrie.mov
Fijne week allemaal!

PS
Af en toe krijgen we bericht van mensen die deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen. Bij navraag reageren ze stomverbaasd: Hoezo? Dat heb ik nooit gezegd. Ik wil juist nog veel vaker nieuwsbrieven van Familie Bofkont! Hoe meer hoe beter! En andere mensen schijnen de nieuwsbrieven niet iedere week te ontvangen.

Hoe dan ook: de wegen van internet zijn en blijven ondoorgrondelijk. 

Het lijkt dus verstandig om veranderingen/wijzigingen/vragen gewoon per mail@familiebofkont af te handelen om allerlei misverstanden te voorkomen.
© Dafne Westerhof / Familie Bofkont - Het Beloofde Varkensland
mail@familiebofkont.nl - http://familiebofkont.nl - http://facebook.com/familiebofkont

voorlichting & (mini)varkensvraagbaak: http://minivarkens.nl
Uitschrijven van deze nieuwsbrief? Klik hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp