Copy
 
 
 
 
 
 

De Rugzak editie 2

De Rugzak is de online periodieke nieuwsbrief van de Albert Schweitzer Groep te Rotterdam. Via deze nieuwsbrief houden we onze leden op de hoogte over het reilen en zeilen van de groep.

 
IMG
 
Explorers na 20 jaar terug bij ASG!
 
 
Afgelopen zaterdag was de eerste bijeenkomst van de Explorers. Eigenlijk niet de eerste, want zo’n 20 jaar geleden bestond er al een dergelijke tak binnen de ASG. Nu na twee decennia zijn ze weer terug. Martijn opent als teamleider en Harm hijst als eerste de vlaggen. Peter Kerkhof, de voorzitter spreekt de mannen toe. Het zijn er al zo’n 11 en ze hebben er zin in. Onder begeleiding van Mathijs, Theo, Robin en Martijn zullen zij elke zaterdagavond van 20:00 tot 23:00 aan het Prinsenmolenpad samenkomen. Het doel? Net als al onze onderdelen. Samen lol hebben. Toch is er nog een ander doel. De beoogde Explorer leeftijd is 16 t/m 18 jaar. Een leeftijd waar de ASG geen onderdeel voor had. Dit zijn jongens en meisjes die naast hun kader en staffunctie als leiding ook nog zelf activiteiten willen doen.

Meer over de eerste bijeenkomst van de explorers en foto's op onze website
 
 
 
Kerstviering Verkenners
 
 
IMG
 
"Volg die man", kerstbrood en spelletjes
 
 
Kerst is bij de verkenners gevierd met "Volg die man". Daarnaast was er tijd voor kerstbrood en de gezelschapsspelen met bijbehorende kerstmuziek. Tijdens volg die man waren allemaal figuren van de partij; een aantal (wilde) dieren en jager, de dikke en de dunne. Ook hadden 'special guests' Fati Boamba en zijn tolk de moeite genomen om de kerst samen met de verkenners groep te vieren.

Lees meer en bekijk de foto's op onze website.
 
 
 
Inbraak Horde 2
 
 
IMG
 
Helaas niet altijd goed nieuws
 
 
Dat we niet altijd goed nieuws te melden hebben bleek afgelopen zaterdag 14 december. Het gebouw op de Hoge Limiet was slachtoffer van inbraak en vandalisme. Door de koude natte dagen was de lokale hangjeugd het hogerop gaan zoeken, en wel in onze boomhut. Vervolgens is men vermoedelijk op avontuur gegaan en heeft men een luik uit onze “Leeuwenhut” weten te breken.

De schade lijkt mee te vallen al is er veel gereedschap gestolen. Daarom ook via nieuwsbrief een brutale vraag. Heeft u oud en/of dubbel gereedschap en kunt u daarvan wat missen. Het is van harte welkom!

Lees meer en help ons via de website
 
 
 
Nieuwe leiding bij H3
 
 
IMG
 
Bagheera en Sabu stellen zich voor
 
 
We hebben sinds deze zomer twee nieuwe leiding bij Horde 3 en daar zijn we ontzettend blij mee! Inmiddels draaien ze al weer een half seizoen met veel success en plezier mee met het leiding team van Horde 3. Dus voor alle H3’ers zijn het al bekende, voor alle andere leden stellen Bagheera en Sabu zich voor.

Lees op onze website de verhalen van Bagheera en Sabu
 
 
 
Kersttocht h2 & h3
 
 
Typisch kersttocht weer was het niet dit jaar. Meestal lopen wij de kersttocht door een wit besneeuwd bos. Het is koud, maar door het lopen blijf je warm. Dit jaar was het echter stormachtig herfstweer. Geen reden voor de welpen om zich te laten weerhouden een flinke tocht te gaan wandelen. Zowel Horde 2 als 3 waren dit jaar van de partij.
 
IMG
IMG
IMG
 
Een spannende tocht door het Bergse Bos!
 
 
Door de samenwerking tussen H2 & H3 waren er veel kinderen, maar ook voor veel leiding in het bos die een mooi toneel kunnen opvoeren. Er waren ook hulp-leiding die vroeger leiding waren en 1 keer per jaar nog even willen helpen.

De welpen vertrokken in twee groepjes. Na het volgen van een touwspoor kwamen zij een huilende man tegen. Overal lagen boodschappen op de grond en hij was gewond. De man vertelde snikkend dat een vervelende vent al zijn boodschappen heeft kapot gegooid en dat hij daardoor zelfs gewond is geraakt. De welpen verbinden de man en ruimen zijn boodschappen op. Een deel van de boodschappen vormen een spoor naar een zwerver waar zij muziek moeten maken omdat zijn gitaar is gesloopt, een man die vast zit in een boom, en een dwerg die zijn kristallen kwijt is.  Ook ontmoeten de welpen een boswachter die verteld over de Grinch. Een man die een hekel heeft aan kerst. Een hekel heeft aan warmte , gezelligheid, lekker eten en vooral er zijn voor elkaar.

Wil jij weten hoe dit afloopt? Kijk op onze website voor het hele verhaal en alle foto's.
 
 
Bekijk nog meer op onze website
 
 
Bekijk nog meer nieuws, foto's, fipmjes of andere informatie op onze website. Of één van de onderstaande social madia kanalen.
 
 
 
 
Copyright © 2014 ASG Rotterdam
Je kunt ons hier vinden:
ASG Rotterdam
Prinsenmolenpad 56
Rotterdam, Zuid Holland 3054 XM
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Uitschrijven
Kloppen de gegevens niet?Profiel bijwerken
Stuur door naar een bekende