Copy
 
 
 
 
 
 

De Rugzak editie 3

De Rugzak is de online periodieke nieuwsbrief van de Albert Schweitzer Groep te Rotterdam. Via deze nieuwsbrief houden we onze leden op de hoogte over het reilen en zeilen van de groep.

 
IMG
 
De zomerkampen komen er weer aan!
 
 
Met de zomer in opkomst zijn de voorbereidingen van alle zomerkampen weer in volle gang. Inmiddels wordt er bij alle speltakken weer hard gewerkt aan het maken van een geweldig programma voor ons zomerkamp. De verkenners trappen traditioneel af in de eerste twee weken van de basis school vakantie (19 juli tot 1 aug). Daarna volgen de twee welpen hordes die, net als vorige jaar, weer samen op kamp zullen gaan naar Apeldoorn (23 aug tot 30 aug). De explorers houden hun kamp in de herfstvakantie. Ben je nog niet ingeschreven en wil je wel graag mee met één van de kampen? Neem dan contact op met de teamleider van jouw spelteam.
 
 
 
Horde 2
 
 
IMG
 
Kermis ook dit jaar weer groot succes
 
 
 
Dit keer was er een hangend parcour als nieuwe activiteit. Verder natuurlijk de bekende posten zoals: spookhuis, schiettent, spijkerslaan en sjoelen. Voor de mensen met trek waren er pannenkoeken en loempia’s. De welpen deden goed hun best om zoveel mogelijk klanten naar hun post te lokken. Sommige verlieten hun plek geen seconde! Ook hadden wij bezoek van de welpen van horde 3. Ze hielpen ook mee en daardoor konden sommige kinderen worden afgelost. Om 5 uur was het afgelopen en kon het opruimen beginnen.

Lees meer op onze website
 
 
 
Horde 3
 
 
IMG
 
Geslaagd weekend in Velp een feit
 
 
Net als andere jaren hadden we bij Horde 3 ook dit jaar vader & zoon weekend. Dit jaar vertrokken we met bijna alle vaders en zoons richting het prachtige Velp. We hadden ons gebouw midden in de heuvels en bossen. Met een vol gepakt programma was er altijd iets doen. We hebben verschillende spelen gedaan en natuurlijk was er 's avonds een spannend verhaal wat opgelost moest worden. Zondag zijn we vermoeid en voldaan weer richting rotterdam vertrokken.

Lees meer en en bekijk de foto's via onze website
 
 
 
Verkenners
 
 
IMG
 
Voorbereiding op het zomerkamp
 
 
De voorbereidingen voor kamp zijn in volle gang. Om in de sfeer te komen hebben de verkenners de afgelopen weken alvast geoefend tijdens 'Tweeluik'. Alle vier de patrouille hebben zelf een maaltijd gemaakt. De oudere verkenners hebben zich verdiept in een wat complexer bouwwerk, een schommelbank. Van deze bank hebben de verkenners nog weken plezier gehad, en de staanders zijn zelfs bij de grote bijeenkomst hergebruikt voor de catapult.

Bekijk een foto van de zelf gemaakte schommel op onze Twitter pagina
 
 
 
Horde 3
 
 
IMG
 
Eindelijk een nieuwe keuken
 
 
Na 20 jaar!! trouwe dienst is afgelopen maand eindelijk de keuken bij Horde 3 vervangen. Eerder dit jaar kregen we via een van onze leden een gratis keuken aangeboden. Met behulp van een aantal zeer handige ouders hebben we de keuken 3 weken geleden ingebouwd tijdens onze 'klusochtend'. We zijn er ontzettend blij mee. Onze dank aan de ouders die ons zo goed hebben geholpen.
 
 
 
Explorers
 
 
IMG
 
Een goede start voor de Explorers
 
 
In de vorige rugzak werd de (her) opening van de Explorers gepresenteerd en dat is nu al weer ruim 3 maanden geleden. In deze tijd zijn er al weer een hoop dingen gebeurd, vooral veel leuke dingen maar we hebben ook aardig wat geleerd. Een van de eerste leerzame bijeenkomst vond plaats bij Horde 2 waar een EHBO cursus werd gegeven. Eind maart zijn we begonnen met de theorie achter navigatie met kaart, kompas en GPS. Tot slot is iedereen hard bezig om het oude Horde 1 lokaal om te bouwen tot een echt Explorers Lokaal. Voor de komende tijd staan er weer zat leuke programma’s klaar. Zo gaan we een kompas tocht doen, mountainbiken en natuurlijk klimmen bij Monte Cervino.
 
 
 
Gezamenlijke bijeenkomst 2014
 
 
Afgelopen zaterdag was het weer zover. Onze jaarlijkse gezamenlijke bijeenkomst. Met alle leiding en kinderen van onze 3 verschillende speltakken een gezellige middag vol sport, spel avontuur en lekker eten. Het was een geweldige dag, zeker omdat we zo ontzettend troffen met het weer.
 
IMG
IMG
 
Drie velden met leuke activiteiten
 
 
Met drie verschillende velden was er voor ieder wat wils. Zo was er een veld met een klimmuur en een grote touwbaan. Er was het 'waterveld' met een spannend parcours over het water en een glibber zeil. En er was nog een veld met leuke spelletjes als elastiek voetbal en de bekende 'kots-ton'. Het programma werd afgesloten met lekker pannenkoeken die de kinderen zelf in kleine groepjes mochten maken. Als eindknaller was er nog wat lekkers voor iedereen zoals elk jaar een kleine vuurwerkshow.

Bekijk hier alles foto's van de gezamenlijke bijeenkomst.
 
 
Bekijk nog meer op onze website
 
 
Bekijk nog meer nieuws, foto's, fipmjes of andere informatie op onze website. Of één van de onderstaande social madia kanalen.
 
 
 
 
Copyright © 2014 ASG Rotterdam
Je kunt ons hier vinden:
ASG Rotterdam
Prinsenmolenpad 56
Rotterdam, Zuid Holland 3054 XM
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Uitschrijven
Kloppen de gegevens niet?Profiel bijwerken
Stuur door naar een bekende