Copy
 
 
 
 
 
 
De Rugzak editie 1
De rugzak is de online periodieke nieuwsbrief van de Albert Schweitzer Groep te Rotterdam. Via deze nieuwsbrief houden we onze leden op de hoogte over het reilen en zijlen van de groep.
 
IMG
 
Beide zomerkampen groot succes!
 
 
Met de zomer achter de rug kunnen we terug kijken op twee zeer geslaagde zomerkampen. In de eerste twee weken het grote verkennerskamp. Ondanks de extreme hitte (we zaten vrijdag 2/8 dicht bij het warmste plekje van Nederland met 37,3 graden) hebben we er een groot succes van kunnen maken. Door het anders indelen van de programma’s en voldoende aanpassing aan de temperaturen hebben we het leuk kunnen houden. We hebben een grote glijbaan midden in het kamp gemaakt en zijn een aantal keer extra gaan zwemmen. Bij een zomerkamp horen na afloop natuurlijk altijd de verhalen en foto's. Bekijk daarvoor de kampverslagen die de verkenners zelf hebben bijgehouden en natuurlijk de foto's.

In de laatste week van de zomervakantie het gezamenlijke welpenkamp van Horde 2 en Horde 3. Ook dit kamp was een groot succes te noemen. Door de krachten te bundelen en de groep kinderen groter te maken was het voor iedereen een geweldig zomerkamp. En wat hebben we weer veel avonturen beleefd; de zoektocht naar de dwaallichtjes, het verwoesten van DARK, het grote autohandelarenspel, de dropping. Het was weer een week vol spannende avonturen. Ook de foto's van het welpenkamp zijn inmiddels ook te vinden,
 
 
 
Verkenners
 
 
 
IMG
 
We zijn weer begonnen!
 
 
De vakanties zijn voorbij en het seizoen voor de verkenners is weer gestart. Tijdens de voorbereidingsdag, hebben alle verkenners een plekje kunnen kiezen in één van de patrouilles. Daarna zijn de verhalen, grappige gebeurtenissen en foto`s van het afgelopen zomerkamp uitgebreid besproken. Een weekje later is het seizoen echt van start gegaan met kleinhike, een programma waarbij je je eigen tent om te schuilen en een pannenkoek en frikandel bakt. Van klein hike zijn diverse foto`s op de site terug te vinden.
 
 
 
Horde 2
 
 
 
IMG
 
Grote verbouwing achter de rug!
 
 
Er is bij Horde 2 de afgelopen tijd nogal wat gebouwd en verbouwd. 27 november 2012 begon dit met het afbreken van het tweede gebouw op het terrein. Toen het gebouw nog in gebruik was, waren er diverse verenigingen geweest die daar hun opkomst hadden. Echter toen in 2009 de majorette vereniging als laatste failliet ging is het gebouw leeg komen te staan. Na de sloop is in samenwerking met M.A. Oosthoek het grasveld weer helemaal mooi in orde gemaakt. Omdat er veel ruimte was vrijgekomen is er ook een mooie moestuin aangelegd. De moestuin had Kool, Bloemkool, Broccoli, Spruiten, Aardappelen, Andijvie en sla en was een groot succes.

Media 2012 begon er bij Horde 2 een forse verbouwing. Het halletje was verzakt en tot overmaat van ramp was daarmee ook het riool verstopt. Eenvoudig was dit niet te herstellen en wij moesten een nieuw halletje laten maken. Aannemersbedrijf Johan Bazuin schoot ons te hulp en bouwde een prachtig voorportaal. Ook met dank aan M.A. Oosthoek werd er een nieuw riool aangelegd en konden wij (zolang de WC buiten gebruik was) tijdelijk een Dixi lenen.
 
 
 
Horde 3
 
 
 
IMG
 
Klusochtenden komen er aan.
 
 
Na het grote enthousiasme wat we van veel ouders kregen hebben we besloten klusochtenden  te gaan houden. Hierbij vragen we ouders, zonder verdere verplichting, deel te nemen aan allerlei klus activiteiten in en rond het gebouw. Deze ochtenden zullen eens in de twee maanden gehouden worden op de zaterdag voor de bijeenkomst. De data hiervan zullen later bekend gemaakt worden.
 
 
 
Algemeen
 
 
 
IMG
 
Foto's en dia's.
 
 
Momenteel worden alle foto`s en dia`s die de groep bezit uitgezocht en gedigitaliseerd. Het gaat hier om dia`s en foto`s welke vele tientallen jaren van de groepsgeschiedenis omvatten. Er zijn onder andere beelden van de 50 jarige groepsverjaardag (1985), nieuwbouw van het lokaal aan het Prinsenmolenpad en diverse verkennerskampen. Stukje bij beetje zullen de dia`s en foto`s op de website geplaatst worden. Heeft u ook foto`s, dia`s, ander beeldmateriaal, geluidsopname, verhalen of documentatie  dan zijn wij hier in geïnteresseerd om de geschiedenis van de groep zoveel mogelijk in beeld te brengen. Voor meer in formatie kan u contact via derugzak@asg-rotterdam.nl 
 
 
 
Website
 
 
 
IMG
 
Nieuwe website in aanbouw.
 
 
Er wordt op dit moment achter de schermen keihard gewerkt aan een nieuwe website. De website zal qua ontwerp niet veel verschillen van de oude website. Op technisch gebied zal er wel veel gebeuren. Zo zal de nieuwe website 'responsive' zijn er daarmee ook geschikt voor mobieltjes en tablets. Ook de achterkant van de website zal een grote update krijgen waardoor deze in de toekomst makkelijker bij te houden is. De nieuwe website zal binnen een paar maanden voor iedereen beschikbaar zijn.
 
 
 
Basisscholen sportdag
 
 
 
 
IMG
IMG
IMG
 
Basisscholen sportdag 2013 weer groot succes.
 
 

Ook in 2013 deden we met de groep weer mee aan de Basisscholen sportdag in Rotterdam Alexander. Een sportdag voor alle basisscholen in Rotterdam Alexander waar in twee dagen rond de 4000 kinderen aan mee doen. In samenwerking met Sport & Recreatie verzorgende wij op één van de velden 2 posten. Er was een 5 meter hoge klimmuur waar aan twee kanten op geklommen kon worden. Post 2 was de grote schiettent waar met luchtdruk geweren geschoten kon worden op plaatjes van boeven en slechteriken.

 
 
 
Bekijk ook onze website
 
 
 
Bekijk nog meer nieuws, foto's, fipmjes of andere informatie op onze website. Of één van de onderstaande social madia kanalen.
 
IMG
 
 
 
2013 ASG Rotterdam

Je kunt ons hier vinden:
ASG Rotterdam Prinsenmolenpad 56 Rotterdam, Zuid Holland 3054 XM Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Uitschrijven
Kloppen de gegevens niet?Profiel bijwerken
Stuur door naar een bekende