Sparen voor de toekomst

Elke handeling, hoe klein ook, zet iets in beweging. Wat je elke dag met je geld doet of juist niet doet, maakt verschil. Al die handelingen samen zorgen voor de duurzame verandering naar een andere economie. Groener. Menselijker. Innovatiever. Zo maken we van klein, het nieuwe groot. Wij helpen u op weg om de stap voor stap uw doelen te stellen en uw strategie helder te krijgen. Daarom in deze nieuwsbrief meer over veiligheidsbewustzijn d.m.v. de veiligheidsladder, ISO 26000 en de CO₂ prestatieladder.

ACVO organiseert Missie 2020
 

Kijkje nemen bij NOP Agrowind?
Benieuwd naar spreker professor Jan Jonker?
Altijd al eens in een elektrische/
hybride auto willen rijden?


                          

 

Eenvoudig een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Ook zzp'ers, ondernemers en managers uit de Noordoostpolder kunnen wat doen. Professor dr. Jan Jonker -deskundig op het gebied van duurzaam ondernemen- geeft op vrijdag 18 april alvast een aanzet daarvoor tijdens Missie 2020.

Jonker heeft een uitgesproken visie op duurzaam ondernemen. Hij vertelt tijdens Missie 2020 hoe ondernemers met hun bedrijf eenvoudig kunnen bijdragen aan een betere wereld. Nieuwe businessmodellen, transitie en het verbinden van strategie staan daarbij centraal.

Missie 2020 
Missie 2020 is een netwerkevenement voor ondernemers die durven denken in kansen. De organisatie is in handen van Slump Catering & Events, ACVO opleidingen & advies en ISOFastTrack. Maar ook de Pioniers van de Toekomst zijn erbij betrokken, net als de Rabobank Noordoostpolder-Urk en de gemeente Noordoostpolder. 

'On tour'
Na de lezing van Jonker en de lunch gaan de ondernemers, zzp'ers en managers 'on tour' door de Noordoostpolder. Ze bezoeken bedrijven die al bezig zijn met een duurzame toekomst, zoals het windpark - NOP Agrowind - en Broer BV in Creil, waar op een duurzame wijze verwerking en opslag van plantuien plaats vindt. Missie 2020 wordt afgesloten met een borrel bij Slump in Bant. 
Missie 2020 begint op vrijdag 18 april om 11.30 uur bij ACVO aan het Ecopark 36 in Emmeloord. Einde rond 17.00 uur. Belangstelling? Opgeven kan via www.acvo.nl/missie2020.

Wat: Missie 2020
Voor wie: Ondernemers, zzp-ers, managers, geïnteresseerden die denken in kansen!
Kosten: € 75,00 per deelnemer (excl. BTW)
Opgave: www.acvo.nl/missie2020
Let op: vol=vol.
Kom gerust in uw eigen elektrische/hybride of groengas auto!

                

Veiligheidsladder en CO₂ prestatieladder


ProRail heeft sinds eind 2012 de Veiligheidsladder geïntroduceerd. Een soort combinatie van VCA en ISO9001. Werken langs het spoor is risicovol, bewustzijn is daarom ook van groot belang.

Een hoger veiligheidsbewustzijn van de spooraannemers en leveranciers betekent een hogere score op de veiligheidsladder. ProRail beloont deze score door deze positief mee te laten wegen bij aanbestedingen. Kortom: hoe veiliger er gewerkt wordt, hoe groter de kans op het verwerven van een opdracht. De veiligheidsladder is in opzet vergelijkbaar met de door ProRail ontwikkelde CO₂-prestatieladder. Dit instrument is inmiddels breed geaccepteerd in de bouwsector.

De CO₂ prestatieladder is ontwikkeld om organisaties aan te moedigen om duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te introduceren. Uiteraard gaat het in deze ladder vooral om de uitstoot van emissies. Het vaststellen en verbeteren van het brandstof- en energieverbruik is dan ook van groot belang.

Hoe hoger men op deze ladder komt, hoe meer MVO-aspecten behandeld worden. Het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om het bewustzijn te vergroten is daar een voorbeeld van. In contact treden met de keten, dus ook praten met de leveranciers over mogelijkheden of in gesprek met de klant een andere, duurzame oplossing bieden. Het gaat erom om met elkaar te zoeken naar betere en schonere methodes.

Het opstellen van uw CO₂ handboek kost nogal wat tijd en inzet. Onze adviseurs kunnen u van advies voorzien tijdens het traject. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Reportage in Ondernemersbelang


Hét probleem van de markt:
Bedrijven zien de noodzaak en vooral het nut van MVO/ISO 26000 in maar hebben moeite om goede keuzes te maken uit het veelvoud wat duurzaamheid te bieden heeft. Kennis ontbreekt om de juiste focus te krijgen en de kosten, door middel van trainingen of externe consultants, zijn vaak te hoog voor het MKB.

Meer weten? Kom naar de GRATIS informatiebijeenkomsten waar wij u graag meer vertellen over MVO en ISO 26000 en natuurlijk ISOFastTrack.

Lees hier het volledige artikel.


Spreker tijdens bijeenkomst?

Organiseert u een bijeenkomst over de thema's in deze nieuwsbrief? Wij komen graag een onderwerp toelichten of leveren deskundige sprekers.

Ook voor uw bedrijvenclub of branche bijeenkomsten of bijvoorbeeld een ALV. We maken altijd de vertaalslag naar uw bedrijf of branche. Wat betekenen alle standaarden, normen en trends voor uw organisatie en bedrijfsvoering? 
 

Neem hiervoor contact op met ISOFastTrack: 0527
69 95 98 of info@isofastttrack.nl

VCA en DLP

Er staan de komende tijd weer een aantal veiligheidsopleidingen ingepland. 

VCA 17 en 24 april Emmeloord
VCA 6 en 13 mei Amersfoort
Bovenstaande opleidingen gelden zowel voor VCA Basis als VCA VOL. Ook kunt u ervoor kiezen enkel de tweede datum mee te doen (voor herhalingen van het VCA-diploma).

DLP 8, 15 en 22 april Koedijk
DLP 24 april, 1 en 8 mei Amersfoort
DLP 20, 27 mei en 3 juni Emmeloord
Onze DLP-opleiding is te volgen voor:
Calculatoren
Kabels en leidingen

Benieuwd naar onze andere veiligheidsopleidingen? Bekijk ons aanbod op www.acvo.nl
Ook kunnen wij u helpen met advies over veiligheid, verontreinigde (water)bodem, RI&E enz. 

aanmelden | afmelden | privacy policy | acvo.nl

ACVO opleidingen en advies bv | Postbus 28 8300 AA Emmeloord | Ecopark 36 8305 BK Emmeloord
T (0527) 61 21 36 | F (0527) 62 05 70 | E info@acvo.nl | I www.acvo.nl