Een bewust veilig 2015

Het jaar 2014 stond in het teken van balans. De economie lijkt wat meer te stabiliseren en dat vertaalt zich ook in de wijze waarop opleidingen en advies worden ingezet. Ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt hierdoor meer aandacht binnen bedrijven. Lees in deze nieuwsbrief meer over deze thema's. Een veilig en gezond 2015 gewenst!

Veiligheidsbewustzijn

In de nieuwsbrief van oktober werd aangekondigd dat ACVO opleidingen en advies een onderzoek is gestart naar het verhogen van het veiligheidsbewustzijn onder de werknemers. De resultaten van dit onderzoek zijn inmiddels verwerkt. Omdat we in de nieuwsbrief van oktober hadden aangegeven u op de hoogte te houden over de resultaten van de enquête, wordt hieronder in het kort een samenvatting van de resultaten gegeven. 

Hoge respons
We zijn zeer enthousiast over de hoge respons op de enquête. Maar liefst 109 ondernemers hebben de enquête online ingevuld en hebben ons daarmee voorzien van zeer bruikbare informatie. Wij willen de respondenten daarom ook hartelijk bedanken voor de medewerking.

Uitkomsten onderzoek
Lees het volledige verslag op onze website. 

 

Winnaars zijn nooit moe


Op 20 november kregen Rienk en Dirk Bernhard van Berdi Sport & Groen uit handen van burgemeester Aucke van der Werff de eerste MVO-prijs Noordoostpolder uitgereikt. Het bedrijf in groenonderhoud werd door de zeskoppige jury gekozen tot 'Meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer' van de Noordoostpolder. 

Eigenaar Rienk Bernhard vertelt:
"Toen wij als Berdi besloten mee te doen aan de MVO Challenge, hadden we al gewonnen. Ieder bedrijf die met MVO bezig is, is ons inziens een winnaar! Het MVO traject van ISOFastTrack heeft er toe geleid dat je uit de waan van de dag getrokken wordt en anders naar je bedrijf gaat kijken, maar ook veel opsteekt van je challenge collega´s. Achteraf gezien doen wij veel aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar er zijn ook nog behoorlijke slagen te maken. Deze slagen gaan we komende periode ook maken met het systeem van ISOFastTrack. Belangrijk hierbij is de klant en leveranciers benadering, welke MVO doelstellingen kunnen we samen bereiken. Daar kunnen winnende MVO factoren uitkomen voor nu en de toekomst." 

"We zijn trots en blij dat we de eerste MVO-prijs van de gemeente Noordoostpolder hebben gewonnen. De toekenning van de MVO-prijs heeft veel positieve publiciteit in de lokale en sociale media opgeleverd. Ook een aantal vakbladen hebben een item geschreven over Berdi en de MVO-prijs. Een opsteker en nieuwe ondernemersdrive voor iedereen binnen ons bedrijf." 

"Wat gaan we met de prijs doen’ is een veel gestelde vraag. We hebben onze medewerkers uitgedaagd te komen met MVO voorstellen. We gaan samen een selectie maken, en het beste MVO idee gaan we uitvoeren."  

DLP-opleidingen

In januari zijn er een flink aantal DLP-opleidingen ingepland, ook op andere locaties dan u van ons gewend bent. Daarnaast hebben we nog in-company opleidingen waarbij u eventueel kunt inschrijven. Voor meer informatie kunt u bellen met kantoor ACVO: 0527 61 21 36.

Hierbij het overzicht:
 • 13, 20 en 27 januari in Biervliet
 • 15, 22 en 29 januari in Amersfoort
 • 5, 12 en 19 februari in Koedijk
 • 10, 17 en 24 februari in Amersfoort
 • 27 februari, 6 en 13 maart in Emmeloord
 • 10, 17 en 24 maart in Helmond
 

Oproep pilotbedrijven

Voor het project 'Veiligheidsbewustzijn' zijn wij op zoek naar pilotbedrijven die hun input willen leveren voor het te ontwikkelen lesprogramma, met name op e-learning gebied.
Het is voor ons heel belangrijk om de juiste vertaalslag naar de wensen van de markt te maken. Het gaat tenslotte om de veiligheid binnen uw bedrijf.


De investering voor u betreft vooral het vrijmaken van tijd.
U bent dan wel de eerste die met het nieuwe pakket aan de slag kan gaan. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oene Venema, info@acvo.nl.

 

KAM-opleiding

Zoals vertelt in de vorige nieuwsbrief bieden wij de KAM-opleiding in modules aan.
Voor januari staan de volgende dagen ingepland:  
 • 15 en 22 januari 2015 ISO 9001 (Emmeloord)
 • 3 februari 2015 ISO 14001
  (Amersfoort)
 • 11 februari 2015
  audit
  vaardigheden (Amersfoort) 
Opgeven kan via deze link.

 
 

 
 

aanmelden | afmelden | privacy policy | acvo.nl

ACVO opleidingen en advies bv | Postbus 28 8300 AA Emmeloord | Ecopark 36 8305 BK Emmeloord
T (0527) 61 21 36 | F (0527) 62 05 70 | E info@acvo.nl | I www.acvo.nl