Nieuwsbrief Oktober 2013

 

Beste <<First Name>>,

De herfst is weer in het land en daarmee breekt een tijd aan van vallende bladeren maar vooral ook veel gezelligheid. Deze maand kun je weer in Terlanen terecht voor een aantal leuke activiteiten. Zo is er het gratis optreden van The Hop Sh Bam Connection op zaterdag 19 oktober vanaf 20u in Den Turf waarbij je de benen zeker en vast niet zult kunnen stilhouden. Op zaterdag 26 oktober om 18u zal Vocaal Ensemble Cantuva een muzikale viering opluisteren in de kerk van Terlanen. Tenslotte herinneren we je graag nog aan de Open Dorpsraad van woensdag 20 november.

Neem ook zeker eens een kijkje op www.terlanen.be voor info, foto's een kalender en nog veel meer.

Tot op één van onze komende activiteiten?


The Hop Sh Bam Connection

Zaterdag 19 oktober vanaf 20u
Wijkontmoetingscentrum Den Turf
 
Deze groep heeft Marie-Anne Standaert opgericht ter gelegenheid van de ‘first international mini-exchange’ van de Gentse Hoppers, in mei 2011. Een festival voor swingdansen in Gent dus.
Marie – Anne kan ondertussen zelf al een aardig stukje meedansen en zo weet ze dus als geen ander zeker de juiste songs en de perfecte grooves te selecteren voor een bruisend swing–event. Daarvoor zocht ze vier muzikanten bij elkaar met dezelfde ‘state of mind’, en het resultaat is : ‘The Hop-sh-bam Connection’. De ritmische motor van de band is master drummer Toon Van Dionant. Contrabassist van dienst is de jonge Italiaan Guiseppe Millaci‘Xavier-ö-Clavier’ Bouillion speelt piano en zingt daarbij als een echte crooner af en toe enkele standards. Zwoele tenorklanken, mysterieus swingende baritonsounds en hemelse sopraanklanken zijn afkomstig van Raf Minten. Marie – Anne zorgt voor de arrangementen, speelt trompet en regisseert het geheel aan elkaar. En, zoals wel meerdere trompettisten haar voordeden in de jazzgeschiedenis, zingt ze zelfs af en toe een nummer.
Twee danskoppels demonstreren tijdens de eerste set de meeslepende swingdans. Put on your dancing shoes and swing with us!
Toegang gratis. Met medewerking van de gemeente Overijse en van het Gemeenschapscentrum De Bosuil (zaaltechniek).

Herinnering: Open Dorpsraad

Woensdag 20 november om 20u
Wijkontmoetingscentrum Den Turf

Binnenkort vindt de jaarlijkse ‘open’ vergadering van de dorpsraad plaats. De dorpsraad adviseert het gemeentebestuur over alles wat ons gehucht aanbelangt. Naast de kwartaalvergaderingen met de vaste leden (vertegenwoordigers van de verenigingen en enkele gecoöpteerde leden) is er jaarlijks ook een ‘open’ vergadering die open staat voor alle inwoners van Terlanen. Misschien wilt u het gewoon eens meemaken of hebt u een vraag of een punt van zorg dat u wil aankaarten?
We maken er graag tijd voor. Een van de thema’s die zeker aan bod zullen komen is de heraanleg van het kerkplein. Recent heeft de provincie Vlaams-Brabant beslist om subidies vrij te maken voor dit plan. De asfalten helling zou daarbij omgevormd worden tot een groen plein waar naast de parkeerplaatsen ook ruimte is voor zitbanken, speeltuigen en een platform voor culturele activiteiten in open lucht. Een ambitieus project dat in een stroomversnelling komt want met de werken wordt uiterlijk begin 2014 gestart. Hoog tijd dus om ons opnieuw te buigen over de plannen en om na te denken over een heuse naam voor ons kerkplein.

Vocaal Ensemble Cantuva

Zaterdag 26 oktober om 18u
Sint-Michaëlskerk Terlanen

 
Op 26 oktober luistert het Vocaal Ensemble Cantuva onder leiding van Marc Verboomen een muzikale viering op in Terlanen. Cantuva houdt sinds meerdere jaren haar repetities op maandagavond in de Sint-Michaëlskerk. Van daaruit is het plan gerezen om hen in de kerk van Terlanen een mis te laten opluisteren.
Het vocaal ensemble Cantuva uit de Druivenstreek (Hoeilaart - Huldenberg - Overijse) bestaat uit een vijftigtal leden. Sinds zijn oprichting in 1995 staat het koor onder leiding van Marc Verboomen. Hij is leraar muzikale opvoeding aan de Sint-Martinusscholen te Overijse, intendant van het kamerorkest Chapelle de Lorraine en muziekverantwoordelijke-beheerder van de v.z.w. Muzikamp.
De naam Cantuva is een samenstelling uit het Latijnse Cantare (= zingen) en uva (= druif).
Het vocaal ensemble werkt projectmatig aan kerstconcerten, passieconcerten, religieuze en profane concerten en beschikt dus over een breed repertoire.
Iedereen is van harte welkom op dit initiatief dat een buitenkans biedt om Cantuva los van hun vaste concerten (gratis !) aan het werk te horen !

Copyright © 2013 Terlanen Webteam, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat U bent ingeschreven op onze contactenlijst. Indien U geen nieuws meer wenst te ontvangen kunt U zich steeds uitschrijven.
Email Marketing Powered by Mailchimp