Copy
Bekijk in je browser

 

Hi <<Voornaam>>,

Heerlijk, de zomerperiode komt eraan! Ben jij er al mee bezig of zit je nog vol in je werk? In beide gevallen hoop ik dat je weer mooie tips en inspiratie vind in deze nieuwsbrief om met minder gedoe en meer plezier te kunnen werken. In deze nieuwsbrief vind je:
 • mijn nieuwste blog over leidinggeven met de deur dicht
 • 5 tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan
 • boekentip over Beginnen met leidinggeven doe je zo! Aanrader voor beginnend leidinggevenden èn als je meer ervaren bent
 • mooie inspiratiequote
 • interessant achtergrondartikel over het Imposter syndroom (bang om door de mand te vallen) 
En verder...
Ik ben er trots op dat ik onlangs ben aangesloten bij het platform Afhangen.com. Een platform van onafhankelijke coaches die mensen uit hoog-risico beroepen (binnen bijvoorbeeld defensie, de zorg, brandweer en - in mijn geval - politie) ondersteunen en zelf ook een achtergrond hebben binnen de betreffende organisatie. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over dit platform? Kijk dan hier voor meer info.
Veel plezier met lezen en fijne dag!

Amber 

Barnsteen Teammanagement
www.barnsteen-tm.nl
info@barnsteen-tm.nl | 0636 - 1855 86


 

Blog Leidinggeven met de deur dicht

“Ik word er gek van! De hele dag door word ik gestoord als ik net lekker bezig ben.” Karin – een teamleider in de zorg – en ik lopen in het bos als ze haar frustraties vertelt over haar werk. 

Om vervolgens geïrriteerd eruit te gooien: “En doordat ze steeds binnenkomen lukt het me gewoonweg niet om mijn werk weg te werken. Ik heb bewust een open-deur-beleid, want wil dat mijn mensen altijd naar mij toe kunnen komen als ze mij nodig hebben. Maar zoals het nu gaat, is het hopeloos. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit opgelost wordt?”

Herkenbaar? Lees dan verder in mijn nieuwste blog hoe je hiermee om kan gaan.
Lees hier verder

Ontspannen op vakantie

Veel leidinggevenden die ik spreek hebben het vlak voor de vakantie begint nóg drukker dan anders om alles af te kunnen ronden.
Heb jij ook de eerste vakantiedagen nodig om af te kicken en je hoofd leeg te kunnen maken? Dat kan anders ;-) . Hierbij 5 tips om ontspannen op vakantie te kunnen:
 • rond lopende acties/projecten af voor je vakantie voor een opgeruimd hoofd. Is het een te grote actie om af te ronden voordat je weggaat? Verplaats het dan naar de periode dat je terug bent en plan alvast in je agenda hier de benodigde tijd voor in. 
   
 • zorg voor een goede vervanger - of meerdere (deel)vervangers - en draag de belangrijkste zaken over
   
 • communiceer duidelijk in je mail, zakelijk whatsapp en voicemail wanneer je weer beschikbaar bent. Liefst 1 of 2 dagen nadat je weer begonnen bent met werken, zodat je de eerste dag kunt gebruiken om bijgepraat te worden, je mails te lezen, etc.
   
 • zorg op de laatste dag voordat je met vakantie gaat dat je geen afspraken plant en dat je de laatste losse eindjes kan afronden. Zijn dat er toch nog meer dan je dacht? Stel je dan bij iedere taak de vraag "moet IK dit nu doen?" / "moet ik dit NU doen?". Ook handige vragen voor als je niet op vakantie gaat ;-) 
   
 • het liefst ben je helemaal vrij in je vakantie. Is dit toch nodig of wil je het zelf graag? Kies dan een vast moment op de dag waarop je benaderd kunt worden. Bij voorkeur alleen via de telefoon of SMS (anders vlieg je zó je mail/app weer in). Dan heb je de rest van de dag echt vrij.

Inspiratie quote

 
Als je wil dat jouw mensen een sprintje trekken...

Zit ze dan niet achterna om ze op te jagen,
maar geef ze een doel om naar toe te rennen.


Dr. Richard Webber (Greys Anatomy)

Lees- & luistertips

Beginnen met leidinggeven doe je zo! van Sonja van Beveren is een aanrader voor zowel beginnende als ervaren leiders. Op een laagdrempelige manier behandelt Sonja onderwerpen als Hoe word jij baas over jouw agenda? Wat is jouw visie als leidinggevende? Waar staat jouw team? En Hoe kom je van organisatiedoelen naar teamresultaten. Voor beginnend leidinggevenden een mooie basis om mee te beginnen bij alles wat er op je af komt. Ben je meer ervaren, dan herken je er ongetwijfeld veel in en tegelijk wordt je weer even op scherp gezet. 

Beginnen met Leidinggeven doe je zo! - Sonja van Beveren
ISBN 978-9-0815050-0-0

Achtergrond Het Imposter Syndroom (bang om door de mand te vallen)

Ben je weleens bang dat mensen erachter komen dat je eigenlijk "maar wat doet" of dat je binnenkort door de mand valt? Je bent niet de enige! Regelmatig hoor ik dit ook van de leidinggevenden waarmee ik in gesprek ben. En het is heel normaal. Lees er meer over in dit achtergrondartikel van Psychologie Magazine erover...
Lees hier verder
Ben je benieuwd naar de eerdere nieuwsbrieven van Barnsteen Team Management? Hier kan je ze allemaal terug lezen!
Copyright © 2021 Barnsteen Teammanagement, Alle rechten voorbehouden.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp