Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine Oktober 2014

Wat is jouw favoriete smoes?

 

Beste Lezer,

 

Deze week is het hier herfstvakantie, terwijl de regio Noord alweer aan de slag is. Tijd om naast werken ook tijd vrij te plannen voor ontspanning en leuke dingen te doen met het gezin. Onze jongste dochter werd het afgelopen weekend 9 jaar, wat we volop gevierd hebben met familie en vrienden. Ze kreeg van ons een éénwieler en ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen waarmee ze het fietsen onder de knie probeert te krijgen!

Graag neem ik je deze maand mee naar de meest cruciale fase in een begeleidingstraject of veranderingsproces. Dit is de fase waarin de verschillende belemmeringen naar voren komen en het proces lijkt te stokken. Wij zijn blijkbaar allemaal in staat om de meest mooie smoezen te bedenken om ervoor te zorgen dat we binnen onze comfort zone blijven. Wat is jouw favoriete smoes en hoe fanatiek probeer jij om nieuwe zaken onder de knie te krijgen?

Naar aanleiding van het artikel: "Het moestuin debacle" ontving ik vorige maand nog interessante post, die ik je zeker niet wil onthouden. Het laatste deel in de drieluik over mijn ervaringen met de moestuin. Bedankt nog voor jullie fijne suggesties ten aanzien van de moestuin!


Mocht jij deze week nog vrij zijn, geniet er lekker van.

 

Hartelijke groeten,


       

 

   

Wat is jouw favoriete smoes?

Als de dag van gisteren weet ik nog wat de reacties waren van mijn omgeving toen ik in 2010 besloten had om afscheid te nemen van de organisatie waarin ik lang, grotendeels met heel veel plezier, had gewerkt. Dit varieerde van: “moedig”, “is dit wel slim in deze tijd?” tot “zou ik ook wel willen, maar...”. Het verbaast me telkens weer hoeveel consessies mensen bereid zijn te doen aan hun werkplezier, om maar niet buiten hun comfort zone hoeven te treden.

Stagnatie
Nagenoeg in ieder begeleidingstraject of veranderingsproces dient zich een moment aan waarin er verschillende “maren” ontspruiten. Cliënten die zeer voortvarend bezig waren, stagneren dan tijdelijk even in hun (veranderings)proces. Al naar gelang de impact van de te nemen beslissing is, des te groter de belemmeringen kunnen zijn die je tegenkomt op jouw pad. Voor iedere beslissing die je neemt zijn er net zoveel “voors” als “tegens” te bedenken, maar op de één of andere manier lijken de “tegens” in een dergelijke periode zwaarder te wegen.
 Lees hier verder →

Post naar aanleiding van "het moestuin debacle"

Onderstaande brief ontving ik de dag nadat jullie het E-zine van September ontvingen: een keurige handgeschreven brief, zoals ik deze in geen jaren heb ontvangen. Echt een positieve bijdrage aan mijn motivatie levert deze brief echter niet. Maar goed, het is nog geen 1 november, ik heb nog bedenktijd.


E-zine Oktober 2014
Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra