Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine September 2014

Het moestuin-debacle

 

Beste Lezer,

 

Nu de vakanties definitief achter de rug zijn, is het gewone leven weer begonnen. Hoewel de herfst zich al aandient en de eerste bladeren van de bomen vallen en de paddestoelen welig groeien in het bos, tussendoor nog even heerlijk genieten van de lekkere nazomer.

Afgelopen mei schreef ik over de parallellen tussen een moestuin en een loopbaan. Met enig schaamrood op de kaken vertel ik je deze maand meer over het resultaat van dit project.


Diezelfde schaamte ervaar ik ook bij cliënten die om wat voor reden dan ook hun baan kwijtgeraakt zijn of binnenkort zullen kwijtraken. Baanverlies is niet iets waarmee je graag naar buiten treedt, ook al heb je daar totaal geen invloed op gehad. Wel is het belangrijk om de emoties die het ontslag bij jou oproept een plaats te geven, vóór je de arbeidsmarkt weer betreedt, recruiters hebben hier namelijk een soort antenne voor. Bij de één werkt het om hierover in gesprek te gaan, bij de ander helpt het om de tijd zijn werk te laten doen.

Veel plezier met het moestuin-debacle, ik sta open voor goede tips op dit gebied!

 

Hartelijke groeten,


       

 

   

Het moestuin debacle

Dit voorjaar schreef ik enthousiast over onze nieuwe moestuin. Hoewel de start flitsend was, met spierpijn in – tot dan toe – onbekende spieren, is het verdere verloop minder rooskleurig. Na enige aarzeling heb ik besloten dit toch met jou te delen, want ik ben niet iemand die van “windowdressing” houdt. Tja, en als je eerlijk wilt zijn, moet je soms “met de billen bloot”.

Rooskleurige start
Aanvankelijk begon het allemaal goed: we konden een flinke lap grond huren (60 m²) die weliswaar behoorlijk verwaarloosd was, maar dat kon het enthousiasme niet deren. De hele familie (met uitzondering van mijn partner, die gelijk al aangegeven had dat een moestuin niks voor hem was) ging meerdere malen per week naar de tuin. Speelafspraken werden afgezegd door onze meiden en zelf fietste ik in de vrije uurtjes naar de tuin om even een stukje om te spitten. Ondertussen thuis in de vensterbank plantjes zaaien: bloemkool, komkommer, pompoenen en zonnebloemen. In de vaste grond radijs, doperwten, worteltjes zaaien, uien poten en een mooi bed met aardbeienplantjes maken.

Tegenslagen
De eerste tegenslag was het “afharden” van de komkommerplantjes. Na enkele weken dacht ik er goed aan te doen deze plantjes een paar nachtjes buiten te zetten (bij 12º!). Tja, je raadt al wat er dan met een kasplantje gebeurt die het liefst bij 20º Celsius groeit. Alleen de plantjes die bij de juf van Eva in de kas belandden hebben het overleefd: Geen schoonheidsprijs voor een oud AGF-inkoper.

Vervolgens was het .....
 Lees hier verder →

E-zine September 2014
Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra