Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine Mei 2014

De parallellen tussen een moestuin en een loopbaan

 

Beste Lezer,


Vorige week vond weer de jaarlijkse PLMA in Amsterdam plaats: een toonaangevende beurs waarin Private Label producenten vanuit de hele wereld hun bedrijf en producten presenteren. Een mooie gelegenheid om elkaar weer te treffen en bij te blijven met de nieuwe ontwikkelingen in de branche. 

Het gesprek van de dag bij de meeste stands ging over het tegenvallend aantal bezoekers dit jaar. Kennelijk zijn we met z'n allen in commercie meer op kwantiteit gericht dan op kwaliteit! Bijzonder, want één nieuwe klant in deze branche kan al gelijk veel omzet in het laatje brengen. Uiteindelijk begint het altijd met het leggen van contacten, iets waarvoor de PLMA zich uitstekend leent. Tja, en tussen kennismaken en scoren zit nu eenmaal tijd.

Het is net als met een moestuin, ook hier zit er tijd tussen zaaien en oogsten. Nu ik een paar maanden met een moestuin aan de slag ben, vallen me bepaalde parallellen op tussen een moestuin en een loopbaan die in onderstaand artikel aan bod komen.

Ik wens je alvast een goed hemelvaart weekend toe!

Hartelijke groeten,


       

 

   

De parallellen tussen een moestuin en een loopbaan
Sinds dit voorjaar zijn wij trotse bezitters van een moestuin van zo'n 60 m², een flink tuintje voor een beginnende tuinier. Inmiddels zijn we er al enkele maanden aan de slag. Bij mijn dochters is het eerste enthousiasme geluwd, alleen de jongste doet nog net zo enthousiast mee als in het begin. Ook zie ik inmiddels verschillende parallellen tussen een moestuin en een loopbaan, leuk om deze eens nader in beeld te brengen.

Achterstallig onderhoud
Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe zwaar het is om een flink stuk grond, dat in geen jaren goed is onderhouden, om te spitten. Spitten en wieden neemt uren in beslag en is zwaar werk, dit levert aanvankelijk spierpijn op bij spieren die je anders kennelijk amper gebruikt.

Zo is het ook met een loopbaan. Een loopbaan die in geen jaren onderhouden is kent een behoorlijke, soms grote, afstand tot de arbeidsmarkt. Een medewerker die al jarenlang trouw zijn werk doet, maar qua kennis en ervaring niet is meegegaan met de tijd, 

Lees hier verder →
 

E-zine Mei 2014 van ReOrient Loopbaancoaching

Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra