Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine November 2014

Eigen schuld, dikke bult?

 

Beste Lezer,

 

Nu de Sint weer in het land is, kloppen vele kinderharten sneller. Als de schoentjes weer gezet worden, trippelen zij 's ochtends op blote voetjes naar beneden, vol spanning om te kijken of er iets in hun schoentje zit.

Als volwassenen lijken wij in sommige opzichten op deze kleintjes, wij kunnen soms net zo benieuwd of gespannen zijn. Als wij bijvoorbeeld een goede prestatie neergezet hebben, kunnen we gespannen afwachten of wij hiervoor waardering zullen krijgen. Hieronder lees je hier meer over. De belangrijkste vraag die hierbij rijst is: Is het niet onze eigen schuld dat wij zo weinig waardering oogsten? En als je dan een complimentje krijgt, hoe ga je hier dan mee om?

Onze huisdieren blijken hier beter mee om te kunnen gaan dan wijzelf. Een hond of kat gaat er heerlijk voor liggen als hij lekker geaaid wordt. Wij hebben ons sinds een tijdje ontfermd over een zwerfkatje uit de buurt. Zij is helemaal opgebloeid door onze aandacht (en eten). Als dank spint of miauwt ze als wij haar aanhalen, of komt ze lekker op schoot liggen. 
Wij zoeken trouwens nog een goed tehuis voor haar, onze eigen poes kan echt niet met haar overweg. Laat het me weten als je interesse hebt of iemand anders weet, het is echt een leuk beestje.


Ik hoop dat jij de komende tijd veel complimenten mag ontvangen!

 

Hartelijke groeten,


       

 

   

De relatie tussen bescheidenheid en waardering

Het afgelopen jaar heb ik tientallen Van Werk Naar Werk Onderzoeken verricht. Eén van de instrumenten die hierbij ingezet wordt, is een persoonlijke vragenlijst die in beeld brengt wat jij belangrijk vindt in jouw werk, de Occupational Personal Questionaire. In het E-zine van afgelopen juni kun je hier meer over lezen. Hoewel de vragenlijst een bepaalde vaste opbouw kent, zijn de gesprekken hierover altijd weer heel boeiend en nagenoeg alle kandidaten herkennen zich heel goed in het profiel.

Bescheidenheid
Wat me bij het bespreken van de OPQ is opgevallen, is dat de meeste kandidaten een resultaat van 7 of meer behalen op het onderdeel “bescheidenheid”. Dit houdt in dat de meeste mensen het niet zo prettig vinden om over hun persoonlijke successen te praten, ze voelen zich daar niet zo comfortabel bij. Liever stellen zij zich bescheiden op. Bij de meeste kandidaten komt er tijdens het gesprek naar voren dat zij dit van huis uit hebben meegekregen.

Waardering
Een ander punt dat ook vaak naar voren komt, is dat de meeste kandidaten het prettig vinden om waardering te krijgen. Dit kan waardering zijn van directe collega's, maar vooral waardering van de leidinggevende wordt bijzonder op prijs gesteld. Boeiend is het dat de meeste mensen terugkoppelen dat zij ervaren dat waardering slechts zelden wordt uitgesproken. Dit zou best wat vaker mogen gebeuren en draagt tevens positief bij aan de motivatie en de onderlinge verstandhouding.

Eigen schuld dikke bult?
Tja, als loopbaanprofessional vraag ik me hierbij af of er misschien een verband is tussen bescheidenheid en waardering. Is het realistisch om van jouw leidinggevende te verwachten dat hij jouw (uitstekende) prestaties opmerkt, terwijl jij hier liever niet over praat?


Lees hier verder →

Complimenten geven en ontvangen ontvangen
Kijk maar eens wat een spontaan en onverwacht complimentje teweeg kan brengen.
 


En voor alle dames: de leukste mannen van Nederland geven jou de mooiste complimenten: enjoy!

E-zine November 2014
Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra