Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine Juli 2014

De laatste loodjes...

 

Beste Lezer,


Je kent dat vast wel, zo vlak voor de vakantie zijn er nog allerlei zaken af te ronden of over te dragen. Als ondernemer is dat zeker niet anders. 
Het afronden is ook een mooi moment om even terug te kijken naar de eerste helft van 2014. In onderstaand artikel kijk ik samen met jou terug op d
e loopbaanbaantraining "Verken je Talent" die in juni en juli heeft plaatsgevonden bij een grote Retail organisatie. 

 

Als ik alles met een gerust hart kan achterlaten, vertrekken wij lekker een paar weken met het hele gezin naar Noorwegen om daar te kamperen en te genieten van de prachtige natuur.

Mocht jij nog een vakantie voor de boeg hebben, dan wens ik jou ook een heerlijk periode toe! Voor diegene die net terug is: start weer rustig op
en begin weer met frisse moed waar je voor jouw vakantie gebleven was. 

Geniet nog lekker van de zomer!

 

Hartelijke groeten,


       

 

   

Ervaringen loopbaantraining "Verken je Talent"
In juni en juli vond de driedaagse loopbaantraining “Verken je Talent” plaats. De kleine groep deelnemers zijn collega's binnen een Retail organisatie, allen met een individuele loopbaanvraag. Het voordeel van een groep deelnemers die al bekend is met elkaar, is dat er al heel snel een vertrouwde sfeer ontstaat waarin alles bespreekbaar is, zowel zakelijke aangelegenheden als persoonlijke.

Grappig, hoe je gelijk al de verschillende karakters van de deelnemers naar voren ziet komen. De één schiet gelijk vanuit de startblokken vooruit en de ander kent een rustige, bijna behoedzame start. Belangrijk in een dergelijk proces is dat je elkaar de ruimte geeft om alle mogelijkheden op een eigen wijze en in een eigen tempo te verkennen. Bijzonder is ook de invloed van de groep op het individuele leerproces en de terugkoppeling die de deelnemers elkaar geven bij alle oefeningen. Hoewel dit soms confronterend kan zijn, versnelt dit tevens het eigen leerproces.

Wat heeft deze drie-daagse de deelnemers opgeleverd?

  • Een scherp inzicht in de eigen kwaliteiten; vooral de kwaliteiten de deelnemers elkaar toedichten worden als zeer waardevol ervaren;
  • Helderheid wat voor soort functie of branche passend is;
  • Helderheid in de volgende stap van de loopbaan of de eigen ontwikkeling.

Uit de evaluatie van de deelnemers komt naar voren dat zij vooral de verscheidenheid in werkvormen erg waardeerden, evenals de persoonlijke aandacht en de heldere uitleg. Gemiddeld wordt de training gewaardeerd met een 8. 
Saillant detail is dat de deelnemer met de rustige en behoedzame start uiteindelijk de meeste progressie heeft gemaakt en tevens al concrete stappen ten aanzien van haar loopbaan heeft gezet.

Interesse in "Verken je Talent"?
Als deze loopbaantraining jou aanspreekt of als jij interesse hebt voor jouw organisatie of afdeling, dan kom ik graag de mogelijkheden bespreken. Om deze training mogelijk te maken zijn 3-10 deelnemers nodig met een actieve loopbaanvraag. Een workshop om kennis te maken met deze training behoort ook tot de mogelijkheden.

Laat het mij gerust weten als je hierover meer wilt weten.

E-zine Juli 2014
Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra