Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine April 2014

Hoe hoog ligt jouw lat?

 

Beste Lezer,


Heb jij fijne Paasdagen gehad? Altijd heerlijk: een extra lang weekend, tijd voor familiebezoek, samen brunchen en natuurlijk eieren zoeken voor de kleintjes.

Zelf merk ik ook dat het heerlijk is om op zulke dagen het werk even los te laten. Met een volle agenda is het heel verleidelijk om "even" aan de slag te gaan, als zelfstandige is er altijd wel even iets te doen. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik dit E-zine op Tweede Paasdag zit te schrijven

Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken lopen de Van Werk Naar Werk trajecten volop. Dagelijks zie ik wat een (aanstaande) reorganisatie met mensen doet: het roept onzekerheid, spanning, angst of argwaan op, elk individu gaat hier anders mee om. Mooi dat de meeste gesprekken uiteindelijk iets positiefs opleveren voor eenieder die hieraan deelneemt.

Ook deel ik graag een casus uit mijn praktijk met je. Deze gaat over Daan die op zoek is naar een nieuwe baan en hierin de lat voor zichzelf hoog legt. Tot besluit een filmpje over solliciteren, het valt niet mee voor de sollicitanten om te voldoen aan de eisen die aan deze functie worden gesteld.

Geniet van de lente!

Hartelijke groeten,


       

 

   

Hoe hoog ligt jouw lat?
Afgelopen maand had ik een afspraak met een oude bekende die ik al een tijd niet meer gesproken had en in de rest van dit artikel Daan zal noemen. Daan wilde eens praten: hij ervoer het solliciteren als een proces dat stroef verloopt. Tijdens het gesprek blijkt dat Daan gevraagd is voor een uitdagende functie, maar hij vraagt zich af of hij dat wel kan waarmaken. Grappig detail is dat zijn potentiële werkgever hier op voorhand alle vertrouwen in heeft.

Na afloop van dit gesprek valt me de parallel op met cliënten die ik de afgelopen jaren heb begeleid. Veel mensen die de lat hoog leggen voor zichzelf, hebben in mijn hart een plekje veroverd en met hen heb ik bijzonder prettig samengewerkt. Een aantal dingen vallen me op bij deze cliënten, die ik graag toelicht aan de hand van de casus van Daan.

Daan vindt hij het in zijn leven belangrijk om het verschil maken, of dit nu thuis is of op zijn werk. Het gaat hem niet om......Lees hier verder →

Past deze baan bij jouw ambities?
Vorig maand ging het filmpje over netwerken, deze keer gaat het over solliciteren. Sollicitanten strijden om de meest uitdagende en lastige baan in hun loopbaan. 

 
E-zine April 2014 van ReOrient Loopbaancoaching

Copyright © 2014 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra