Tips om relaxter om te gaan met je werk

E-zine September 2013

Ben jij rood, geel, groen of blauw?


Beste Lezer,

De zomer zit er (helaas) weer op. Heb jij er ook zo van genoten?
De dagen worden korter, de eerste bladeren vallen van de bomen en de paddestoelen schieten her en der weer uit de grond. De herfst staat voor de deur, een heerlijke periode om lekker het bos in te gaan en te genieten van de prachtige kleuren.

Het vierde kwartaal is traditioneel een drukke periode voor Industrie en Retail waarin de meeste jaargesprekken worden gevoerd. Een belangrijke periode waarin het op zakelijk gebied moet gaan gebeuren. De plannen voor 2014 worden gesmeed en de messen geslepen om het rendement voor de eigen organisatie te behouden of te verbeteren.

Met het oog hierop heb ik er deze maand voor gekozen om stil bij de verschillende kleurentesten die in de branche gebruikt worden. 
Wat zegt jouw kleur nu over de manier waarop jij de jaargesprekken ingaat? En zijn bepaalde functies gerelateerd aan een bepaalde kleur? Deze maand geen filmpje maar wel een prachtig nummer over dit onderwerp. Lezer, durf jij kleur te bekennen?

Tenslotte graag je aandacht voor de training "Verken je talent" die eind oktober start. Deze training is bedoeld voor professionals uit de branche die een actuele loopbaanvraag hebben en daar serieus mee aan de slag willen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus geef je nu op als je mee wilt doen.

Geniet van de herfst en ook van de jaargesprekken, dit is jouw kans om het verschil te maken!

 

Hartelijke groeten,


       

 Wat is jouw kleur?
Als je al enige jaren actief bent in de branche heb je vast wel eens een kleurentest gedaan. Dit kan de Disc Methode zijn of Insights Discovery of een soortgelijke test. De basis van deze methodes is over het algemeen hetzelfde. Voor mij als loopbaancoach is een dergelijke test een mooie nulmeting en start om zelfinzicht te creëren, maar vaak lijkt het een doel op zich. Natuurlijk is het altijd een leuk gespreksonderwerp onder collega's, maar wat kun je er nu mee? En bestaat er voor bepaalde functies een bepaald kleurenprofiel? Interessante vragen om eens bij stil te staan.
Lees verder →

 
Loopbaantraining "Verken je talent"

     Het is nooit te laat om te zijn wat je had kunnen worden.
            Het is nooit te laat om te worden wat je al bent.
                                                                          George Eliot
 
Werken vanuit je sterke punten is veel leuker en effectiever dan je zwakke punten te verbeteren. Vraag jij je af waarin jij uitblinkt?

Deze vraag staat centraal 
in de 3-daagse loopbaantraining "Verken je talent".
In een kleine groep met gemotiveerde deelnemers ga je aan de slag met jouw persoonlijke loopbaanvragen.

Ben jij eraan toe om jouw toekomst in eigen hand te nemen? Neem dan contact op om jouw persoonlijke situatie te bespreken. Kijk voor het complete programma op www.reorient.nl/verkenjetalent.
Wat is jouw echte kleur?
In deze lastige economische tijd proberen velen zich als een soort kameleon aan te passen aan de omstandigheden. Durf jij kleur te bekennen?

E-zine September 2013 van ReOrient Loopbaancoaching

Copyright © 2013 ReOrient Loopbaancoaching   Twitter Account not yet Authorized
 Linda Bergstra