Copy
DONS Nieuwsbrief Bekijk online
meivakantie - dons voor vrolijkheid
Deze meivakantie zamelt DONS geld in voor Stichting de Vrolijkheid! In Nederland groeien duizenden kinderen en jongeren op in asielzoekerscentra. Voor deze jonge nieuwkomers is er Stichting de Vrolijkheid: een bonte stoet van kunstenaars, muzikanten en andere creatieven die kinderen en jongeren, die in Nederlandse azc’s wonen, workshops en projecten aanbiedt op het gebied van theater, muziek, dans en beeldende kunst. Dit met het doel de veerkracht van deze doelgroep te versterken en hen te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, om zo kinderen die leven in het niemandsland van een azc even kind te laten zijn en afleiding te bieden. Wij voelen vanuit DONS, vanwege de overeenkomende activiteiten en disciplines, een sterke verbintenis met de Vrolijkheid en willen ons graag inzetten om de kinderen in de asielzoekerscentra dezelfde mooie beleving te kunnen geven als onze eigen DONS-kinderen.

Hoe halen we het geld op?
Contant Op elke locatie staat een grote-glazen-Vrolijkheid-spaarpot, waarin we de opbrengsten van onze zelfgemaakte spullen, presentaties en hapjes bewaren.
Doneren Mocht je niet in de gelegenheid zijn een contante bijdrage te leveren, maar wil je wel graag een gift doen? Of zijn opa’s en oma’s, buurmannen en -vrouwen ook enthousiast geworden? Dan kan je via de Actiepagina van DONS voor Vrolijkheid een donatie doen. Op deze online actiepagina worden gedurende de meivakantie foto’s en video's geplaatst, zodat je ook vanuit huis kunt meegenieten van de actie.
Dagsluiting Elke dag hebben we om 17.15 uur een dagsluiting. Deze staat in de meivakantie helemaal in het teken van geld inzamelen voor de Vrolijkheid. Na de dagsluiting  gaan we met de pet rond en kunnen de kinderen hun zelfgemaakte spullen, hapjes en presentaties te koop aanbieden.
 
Zorg dat je tijdens de meivakantie voldoende CONTANT GELD op zak hebt!
 
wat gaan we doen?

 
 
 

Activiteiten Gedurende de hele vakantie verzorgen de docenten activiteiten rondom het thema ‘thuis’. We zullen met de kinderen praten over vragen als: ‘’Wat is thuis? Is je kamer je thuis of zijn dat je ouders? Kun je je zonder je huis ook thuis voelen?’’. We zullen droomhuizen ontwerpen en nadenken over hoe we kinderen zonder eigen huis zouden kunnen opvrolijken.
Selvy Een van de projecten van de Vrolijkheid was Selvy. Selvy is geen foto maar een pop. Selvy werd uitgedeeld aan kinderen in azc's. Meestal hebben deze kinderen tijdens hun vlucht alles achter moeten laten en verhuizen ze in Nederland nog regelmatig van azc naar azc, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes raken soms snel weer verloren, waardoor kinderen zich vaak opsluiten in zichzelf en zich niet meer willen hechten. Selvy daarentegen reist mee, altijd. Op elke DONS locatie ligt tijdens de vakantie een Selvy pop. We zullen met de DONS-kinderen ook aan de slag gaan met het creëren van poppen.
Ouders Wat we van de Vrolijkheid hebben meegekregen, is dat wie een positieve bijdrage wil leveren aan het welzijn van kinderen in azc’s, vooral ook hun ouders erbij kan betrekken. Dit is van onschatbare waarde. Kinderen kunnen niet los worden gezien van het gezin waarin ze opgroeien. Het gezin zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen en geeft hen het gevoel ergens bij te horen. Daarom wil DONS ​ouders dit jaar ook meer laten deelnemen aan de activiteiten van de kinderen.

 
 
 
Info per dons-locatie
 
 

Op DONS 2 (Scholekster) en DONS 3 (Notenkraker) zullen in de week vòòr de meivakantie, tijdens de gewone schoolweek, de activiteiten rondom de Vrolijkheid al van start gaan. Omdat op deze scholen de meivakantie maar één week duurt, hebben we besloten om een week eerder te beginnen. Op dinsdag 25 april zal op deze locaties het project feestelijk worden afgesloten.

Op DONS 1 (Dongeschool), DONS 4 (Olympiaschool) en DONS 5 (BMS) zullen de twee weken van de meivakantie volledig in het teken staan van de Vrolijkheid. De kinderen krijgen in de loop van de week een sponsorformulier uitgereikt. Voor elk rondje dat ze rennen (max. 30) kun je als sponsor aangeven welk bedrag je wilt geven. Op donderdag 4 mei, van 17.15 tot 18.15 uur, sluiten we af met een grote sponsorloop op het schoolplein. Alle DONS-kinderen en hun ouders en alle sponsors zijn uitgenodigd om onder het genot van een lekker drankje en muziekje de kinderen aan te moedigen. De opbrengsten willen we die middag direct ophalen, dus graag ook deze middag contant geld meenemen. De kinderen mogen feestelijk verkleed komen!

 
Bezoek onze site Bezoek onze Facebookpagina
Afmelden | Gegevens bijwerken | Stuur door naar een vrienD
© All rights reserved DONS opvang 2015


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DONS Opvang · Ceintuurbaan 241 · Amsterdam, Noord Holland 1074 JW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp