Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Kunst, ambiguïteit en waardering

Het zijn schitterende tijden voor de kunsten die zich voeden met ambiguïteit en veranderlijkheid. Maar ook de kunsten zelf blijven niet buiten schot van de vloeibare waardering. Wat kwaliteit is en heeft, is niet meer vanzelfsprekend. Wat ondersteund en bewaard moet blijven evenmin. Als kunst wordt gemaakt met steun uit publieke middelen, dan is het niet vreemd verantwoording voor de uitgaven te vragen. 

De vraag is alleen hoe je het effect van kunst moet meten. In deze publicatie van Kunsten’92 lees je meer.

Foto: Chris Liverani
De Raad voor Cultuur spreekt zich uit!

De beeldende kunstsector in ons land is veelzijdig, flexibel en dynamisch, maar kleinschaligheid en versnippering maken hem ook kwetsbaar. Zo hebben minder presentatieplekken, onvoldoende ruimte voor experiment of talentontwikkeling en lage honoraria voor de kunstenaars de potentie van de sector in de afgelopen jaren aangetast.’ Dat constateert de Raad voor Cultuur in het advies ‘Zichtbaar van waarde’. Benieuwd wat minister van Engelshoven met dit advies gaat doen!

Foto: Sam Hetterich
November: de workshopmaand

'Onderwijs is geen vat vullen, maar een vlam ontsteken'. Dit motto neem ik steeds weer ter harte. Graag had ik mijn bedrijf Flammarion genoemd … Helaas kom ik dan hoogstwaarschijnlijk in conflict met deze Franse uitgeverij. Dus ga ik gewoon verder als Marion Beltman.

In november verzorgde ik maar liefst twee keer de workshop Het leukste ondernemersplan, de workshop De tips en trics van subsidies aanvragen, en voor derdejaars kunstonderwijs Afgestudeerd… en dan?

Elke keer blijken het interessante en inspirerende dagen. Zoals altijd daag ik de deelnemers uit om actief mee te doen. Op die manier ontstaan er spontane, nieuwe inzichten en ideeën. Juist door de onderlinge kennisuitwisseling, wordt scherper hoe je je eigen bedrijf beter op de kaart kan zetten. 

Het stimuleren van de eigen creativiteit en het aanzwengelen van het ondernemerschap wordt gezien en gewaardeerd:

‘Ik heb voor mezelf bedacht welke stappen ik in de komende maand ga ondernemen. Vooral het verhaal vertellen; het " waarom " van wat je doet sprak me dit keer heel erg aan. Dank daarvoor! Het meest interessant was het gesprek over het mailen en contact opbouwen met een galerie.’

Foto: Christian Escobar
Zeer interactieve workshop voor Cultuurbedrijf RiQQ

Tenslotte noem ik nog de bijzonder dynamische workshop die ik mocht verzorgen voor leden van diverse amateurkunstverenigingen in de gemeente Rheden. De bevlogen deelnemers werden uitgenodigd door Cultuurbedrijf RiQQ. Doel van de workshop Subsidies & Fondsen werven was: het verbeteren van subsidieaanvragen waardoor broodnodige inkomsten toenemen. Voor velen ging er een nieuwe wereld open:

‘Praktisch, direct toepasbaar en zeer informatief. Duidelijk verteld in korte tijd. Beter beeld wat slim is om te doen. Zoals een relatie opbouwen met en interesse wekken bij subsidieverstrekkers & ook de promotietips die je gaf’. 

O ja, zoek je tips voor een aansprekend projectplan? Check this.
 
Ook interesse in een enerverende workshop over subsidieaanvragen?

Op 21 januari deel ik met genoegen mijn belangrijkste inzichten en tips met jou. Hoe schrijf je een overtuigend projectplan? We behandelen interactief de onderdelen van het plan. Hierbij besteden we veel aandacht aan de belangen en ‘de taal’ van het fonds. En we staan ook stil bij het belang van een goed gedefinieerd publiek. Tijdens deze dag schakelen we continu tussen de ‘weetjes’ en je eigen project.

‘Voor de pauze ging het erom hoe je schrijft, prikkelt en pitcht en dat was waar ik voor kwam’ schrijft een deelnemer. ‘De begeleiding was prettig, warm, gedreven en kundig.’

Bovenstaande workshop volg je in januari 2019 bij Galerie Sanaa in Utrecht. Interesse? Meld je dan hier aan!

Ken je kunstenaars jong van hart in en rondom Utrecht? Geef deze informatie dan vooral door. Woon je ergens anders; neem vooral contact op wat de mogelijkheden zijn!
Het nieuwe cultuurplan 2021-2024

Podiumkunstenaars en theatergezelschappen opgelet: in 2020 dien je weer je aanvraag in voor het nieuwe cultuurplan 2021-2024. Het is nu het uitgelezen moment om te evalueren hoe de zaken gaan. Dit verwerk je vervolgens in een nieuw plan als voorbode voor de nieuwe aanvraag. 

Sparren? Als businesscoach van het SFPK kan ik je hier prima bij ondersteunen. Dankzij een financiële tegemoetkoming van het Sociaal Fonds Podiumkunsten kan dit nog betaalbaar ook. Bel of mail even voor een oriënterend gesprek.
Individuele coaching valt nog steeds in de smaak

Het laatste interview door C+O leverde veel nieuwe coachingsklanten uit diverse disciplines op. Blijkbaar hebben veel makers behoefte aan meer focus en hulp bij het formuleren van de langetermijnvisie. En dat dit zinvol is, blijkt ook weer uit de mailtjes.

•    ‘Bedankt voor het gesprek gisteren. Het brengt veel teweeg. Grappig als je ergens je energie op zet er gelijk dingen op je pad komen.’
•    ‘Nogmaals dank voor je helderheid. Ik weet dat ik nog heel wat stappen te zetten heb en dat de nodige orde ook fijn zou zijn. Ik weet me gezien!’
•    ‘Nogmaals dank voor je fijne eye openers gisteren. Heb zeker genoeg input en ben weer geïnspireerd om verder te gaan. Ben al begonnen; ik heb er zin in!’

Meer inspiratie? Bel of mail me! 
Voor (gesubsidieerd) aanbod per regio of discipline zie ook de mogelijkheden op mijn website 
 

Deel je deze nieuwsbrief? Dan alvast veel dank! ☺

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp