Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Over een fatsoenlijk tarief

Recent kwam ik het volgende artikel van Ionica Smeets weer tegen. Onder de titel ‘De wiskundemeisjes leggen het nog één keer uit’, beschrijft zij in deze column uit 2013 op vermakelijke wijze wat een fatsoenlijk tarief is. Dat raakte een snaar, want ze kreeg indertijd veel bijval. Omdat reële kunstenaarstarieven op dit moment weer in de belangstelling staan, deel ik deze column graag met jullie. Verwijs er naar als je moet onderhandelen.
 
RASA collectie met unieke wereldmuziek nu beschikbaar via Muziekweb 

Muziekweb heeft een grote, unieke collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd!
Deze collectie is afkomstig van RASA. Dit voormalig Utrechtse muziekpodium legde sinds haar oprichting in 1970 een eigen collectie lp’s en cd’s aan. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

RASA verloor in 2017 haar subsidie. Tijdens mijn interim directeurschap daarna bij RASA heb ik ervoor geijverd dat deze prachtcollectie behouden bleef. Gelukkig kon ik met Muziekweb de overdracht regelen. Ik ben dan ook blij dat leden van openbare bibliotheken nu muziek uit de RASA-collectie kunnen lenen. In de collectie is bijzonder werk te vinden van onder andere Pixinguinha, Om Kalsoum en Huun-Huur-Tu. De complete lijst is hier terug te vinden. 
 
Feedback 'Marketing en social media'

Feestelijke feedback op mijn workshop ‘Marketing en social media’! Altijd weer even een 'bloos'-moment als ik de reacties teruglees: 'Compleet en diepgaand verhaal. Duidelijk, persoonlijk en veel handvatten.’ ‘Professioneel. Weer veel wijzer geworden.’

In de workshop stonden we onder andere stil bij marketingcommunicatie. Een klein tipje van de sluier. Onder marketingcommunicatie verstaan we het totaal aan middelen waarmee je communiceert met je doelgroep(en). Het doel is maximale bekendheid bij de juiste doelgroep. Denk aan vormen als:
-    Reclame waarvoor je betaalt. 
-    Free publicity zoals persberichten of berichten op social media.
-    Sponsoring
-    Verkoopbevorderende activiteiten zoals flyers of e-mailmarketing. 
-    Een event gericht op beleving, bijvoorbeeld op een festival. 
-    Salespromotion; dit zijn kortetermijnprikkels zoals het organiseren van een wedstrijd of het       versturen van samples. 
-    Persoonlijke verkoop door snelle beantwoording van vragen of het houden van presentaties.

Wil je marketingcommunicatie effectief zijn, dan heb je ook een marketingstrategie nodig. Dat is een onderwerp voor de volgende keer.
 
Coming up:

Binnenkort verzorg ik gedurende 2 maanden de incompany training ‘Bedrijfskundig management’ voor de Rabobank West Friesland. Het blijft één van mijn favoriete trainingen.
We bestuderen - naast interessante literatuur - het businessmodel van de organisatie en onderzoeken welke verbetermogelijkheden er zijn. Daarnaast blijft ook het irrationele in de mens - zowel de bestuurders als de medewerkers - niet onbesproken. Pas dan ontstaat er een compleet verhaal en ruimte voor innovatie van het businessmodel.

De laatste NCOI-module mocht ik afsluiten met een 8,5 en de volgende complimenten: 'Zeer kundig, betrekt de groep actief bij de les' en 'Zeer goede begeleiding m.b.t. de moduleopdracht'. Altijd weer motiverend!
 
Uitdagingen in de praktijk?

Verdiep je leervraag in een adviesgesprek. Wil je met een expert onderzoeken op welke gebieden jij jezelf, je marketing, je verdienmodel en/of je financieringsmix nog verder kan ontwikkelen? Heb je behoefte aan een opener blik? Stuur gewoon een antwoord op deze mail. Voor je vragen en ideeën ben ik altijd in.
Of plan een traject in van drie gesprekken via Cultuur+Ondernemen. Het vierde gesprek is gratis. (020 530 59 25 / femke@cultuur-ondernemen.nl). 

Wist je dat leden van de NAPK en VvNO subsidie kunnen aanvragen bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten voor een coachingstraject? Meld je dan hier aan voor een traject met mij.  

De vormgevers onder jullie voelen zich wellicht beter thuis bij de BNO. Ook hier bied ik coaching op maat.

Als je liever via éen van bovenstaande intermediairs met mij werkt, dan is het handig om mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺ Liever vooraf iets meer informatie? Een oriënterend gesprek kan altijd! Stuur een reactie op deze mail.

Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook interessant vindt? Ik waardeer het als je deze info deelt!
 

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp