Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Passie & Poen doen? Wees er snel bij!

Galerie De Ruimte in Geldrop organiseert voor mensen zoals jij het programma Passie & Poen. Uitgangspunt: je creativiteit mag niet mag lijden onder de zakelijke kant van je onderneming. Sterker nog: het kan je creativiteit bevorderen ;-)

‘Als galeriehouder knal ik in de kunstenaarswereld vaak tegen het stigma 'zakelijkheid versus creativiteit'; het gaat niet samen volgens vele kunstenaars. Het klinkt als een levenslot, iets wat je niet kunt veranderen. Niets is minder waar! ‘ zegt Sigrid, eigenaar van Galerie De Ruimte.

Recent was de aftrap van Passie & Poen met de module 'Marketing voor creatieven'. Iedereen was enthousiast en meldde zich aan voor de volgende modules. 

Doe vanaf nu ook mee en gebruik de handvatten die je in de komende modules krijgt voor het maken van ondernemersplannen en het aanvragen van subsidies. Schrijf je vóór 6 mei hier in voor de modules 'Jouw leukste ondernemersplan' en/of 'Subsidie aanvragen.
 
Foto credits: Zsun Fu
Crash Course Cultureel Ondernemerschap in de herkansing

Binnenkort vindt opnieuw de Crash Course Cultureel Ondernemerschap plaats. Tijdens deze crash course ontvang je concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, marketing en financiën. Je werkt aan het creëren van een eigen ondernemende strategische visie en praktische vaardigheden die nodig zijn voor een gezonde ondernemende toekomst van je organisatie. 

De cursus richt zich op leidinggevenden (zowel zakelijk als artistiek) van culturele instellingen en zelfstandig ondernemers in de cultuursector.
Binoq atana organiseert de training in samenwerking met Cultuur-Ondernemen. Docenten: Marvin Sutherland, Erika Happe en ondergetekende. Meer informatie hier en inschrijven kan via info@binoq.nl

Foto credits: Kiana Bosman
Sterk staaltje ondernemerschap van kunstenaar Theo Jansen

De Strandbeesten van Theo Jansen zijn werkelijk overal te zien. Zijn beesten gaan op tournee langs musea in Japan, Australië, Argentinië, China, Frankrijk, België en de VS. Artikelen verschenen onder meer in The Guardian en The New York Times. Bij Taschen verscheen een kloek boek over de kunstenaar. 

We Like Art is 'hofleverancier' van zijn Strandbeestfossielen. Daar waar een ‘gewricht’ vervangen moet worden, belandt het oude onderdeel als fossiel in een fraai doosje voor de verkoop. In nauwe samenwerking met de kunstenaar biedt We Like Art geregeld nieuwe fossielen aan. Bijvoorbeeld de Fossilium Toothworth Geneticus-IX 2018.026.

Creatief ondernemen hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Dat blijkt. 

Voor wie zijn wonderlijke creaties nog niet kent, bekijk het filmpje

Verder tip ik je graag op deze boeiende lezingen van andere makers via Cultuur+Ondernemen.
 
Aanvraag Cultuurplan 2021-2024: voorkom stress en schakel mijn hulp in

Zie je net als Digital Playground in Rotterdam op tegen het indienen van een aanvraag Cultuurplan 2021-2024? Schakel dan ook mijn hulp in. Dat voelt waarschijnlijk wat lastig, want ‘hey, dat moeten we zelf toch wel kunnen!’.

Maar het werken aan een (herziene) missie, visie en strategie is vaak behoorlijk lastig te combineren met de waan van de dag. Dat ervaart vrijwel iedere cultureel ondernemer. Toch is een gedegen beschrijving van je langetermijnplanning, het organiseren van de gewenste innovatie en ontwikkeling en het borgen van de toekomstbestendigheid onontbeerlijk als je een nieuwe Cultuurplan-aanvraag wilt doen.

Ik houd jou en je team op basis van mijn ervaring en kennis een spiegel voor die de gedachten aanscherpt richting het nieuwe meerjarenplan. Of dit nu voor de eerste keer is of als je een doorgewinterde aanvrager bent.

Vanuit een meerjarenplan werken we gestructureerd terug naar een activiteitenplan plus alle toebehoren. Een plan dat realistisch is en de beoordelingscommissie kan overtuigen. 

Voor hulp bij het (her-)schrijven van je aanvraag kan je ook aankloppen bij de coöperatie Onbegrensde Zaken, waar ik deel van uit maak.

Photo credit: Guille Álvarez
 
Breng je onderneming in beweging met voucherregeling Flevoland

Gevestigd in Flevoland? De voucher Persoonlijke Ontwikkeling kan voor jouw bedrijf het verschil maken tussen stilstaan en groeien. Een voucher staat voor subsidie die je in kan zetten om je onderneming verder te ontwikkelen, je activiteiten uit te breiden om zo te groeien en de volgende stap te zetten. 

Werken aan je bedrijf is nodig om je bedrijf te laten groeien. Heb je de juiste vaardigheden voor de volgende fase? De persoonlijke ontwikkeling van jou als ondernemer staat hierbij centraal! Vergoeding: 50% van de kosten met een maximum van € 5.000,-. Contactpersoon: Elle Verstraelen (+31 (0)6 183 040 03 of elle@horizonflevoland.nl).

Photo credit: Noah Silliman
 
Jouw meerwaarde bepalen?

Voor (gesubsidieerde) mogelijkheden voor coaching, zie mijn website. Uiteraard mag je ook bellen of mailen.
 

En zoals altijd: veel dank en heel fijn als je mijn nieuwsbrief met anderen deelt! ☺

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp