Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

'Eigenlijk is ze een soort businesspsycholoog'

Copywriter Martine wist dat ze scherpere keuzes moest maken, maar hoe doe je zoiets?  
Ze plaatste een oproep in de Facebookgroep ‘Ambitieuze meiden’ met de vraag om tips voor een coach. En zo kwam ze bij mij terecht. Het was een dynamisch en interessant traject, waarbij Martine echt het onderste uit de kan haalde. Meer over haar ervaringen lezen? Hier staat een leuk interview:
 
Relatief onbekend fonds; zeker niet onbemind

Onderstaand beeld bewoog het Theodora Niemeijer Fonds ertoe om een Stimuleringsprijs voor startende vrouwelijke kunstenaars in het leven te roepen. De prijs werd geïntroduceerd omdat werken van vrouwelijke kunstenaars nog steeds sterk ondervertegenwoordigd zijn in tentoonstellingen en museale collecties. Het Niemeijer Fonds ondersteunt jaarlijks ook diverse kunstenaars bij de ontplooiing van hun talenten. Daarnaast levert ze een bijdrage aan kleinschalige projecten/initiatieven op gebied van kunst, cultuur en maatschappij.
Is dit fonds iets voor jou? 
 
Nog zo'n inspirerend fonds

Ook het Cultuurfonds Almere geeft cultuurmakers de kans om hun project te realiseren.
Want het fonds wil een levendig en cultuurrijk Almere aanwakkeren. Ze organiseren zich helemaal suf dit najaar, want er staat een flink aantal evenementen voor de cultuursector op stapel. 
En helemaal leuk dat ik opgetrommeld werd om een workshop Business Model Canvas te verzorgen. 
 
Passie is business

Een verbinder tussen kunst en commercie in Brabant, dat is Galerie De Ruimte bij uitstek.
Zij zeggen het zo: ‘Aan creativiteit geen tekort, de emmer klotst over van passie. Maar hoe zit het met de poen?’ 

Heb jij het zakelijke gedeelte van je kunstenaarspraktijk op de rit? Op 15 oktober 2018 geef ik een masterclass Póen voor de Passie. Deze masterclass sluit aan bij de workshops binnen het project 'Passie en Poen' Tijdens de maserclass coach ik je bij de subsidieaanvraag voor financiële ondersteuning van deze workshops. 

Brabander? Meld je aan! Ik ontmoet je graag!
 
Eerstkomende workshop Business Canvas op 1 november

Gelukkig is er altijd weer behoefte aan deze workshop. Heldere plannen zijn essentieel voor zakelijk succes. Het opstellen van zo’n plan is best eenvoudig. Je ontwikkelt je ondernemersplan alsof je een canvas beschildert. Al 'spelenderwijs' voeg je kenmerken toe, pas je onderdelen aan. 

Met de workshop Business Canvas leer je in één dag de samenhang te zien. Je krijgt inzicht in de zakelijke kanten van je eigen kunstenaarschap. Een dergelijk plan is ook heel goed toepasbaar op een specifiek project. Deze workshop biedt je concrete handvaten om de benodigde acties in gang te zetten.
 
Lastige datum? Herkansing op 26 november.

Bovenstaande workshop heet bij Galerie Sanaa ‘Jouw leukste ondernemersplan’ en kan je ook volgen op 26 november 2018. Voor meer informatie en inschrijven zie hier.

Ken je kunstenaars jong van hart in en rondom Utrecht? Geef deze informatie dan vooral door. We waarderen het enorm!
Literatuurtip

Tigggelaar beschrijft prikkelend, overtuigend en gefundeerd de aanpak om ongewenste situaties te veranderen. 
Waar gaat het dan om? 
- Hoe je doelen stelt die wél werken.
- Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt.
- Welke support wél helpt bij verandering.
Het essentiële verschil zit ‘m wat mij betreft in de onderste trede van de ladder (support) waardoor er verbetering ontstaat voor persoonlijk leiderschap.
 
Support organiseren

In mijn praktijk zie ik hoe makers met behulp van een coach de support organiseren die hen helpt om de gestelde doelen te bereiken. Een fotograaf mailde me bijvoorbeeld na afloop van een afspraak: ‘Het was weer een fijn gesprek! Ik ga weer met nieuwe inzichten en een gezonde dosis enthousiasme aan de slag!’ 

En ook uit het interview met Martine hierboven blijkt  dat de aanpak werkt! Kortom: kriebelt er iets? Bel of mail me! 

Voor (gesubsidieerd) aanbod per regio of discipline zie ook de mogelijkheden op mijn website.
 

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp