Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Voorkomen is beter...

Regelmatig word ik te laat gevraagd om advies. Het water staat de organisatie of zelfstandige al aan de lippen en de verkramping is toegeslagen. Dat gaat me echt aan mijn hart! Hier alvast een paar tips. Misschien open deuren, toch kunnen ze veel leed voorkomen. 
•    Werk vanuit een langetermijndoelstelling.
•    Stel heldere doelgroepen vast (met wat basiskennis kom je al een heel eind). 
•    Stem je (sociale) media af op die specifieke doelgroepen en ga er actief mee aan de slag.
•    Een duidelijke visie op je vak en op de toekomst van je vakgebied biedt kaders en houvast. Je maakt sneller heldere keuzes.
•    Blijf aandacht besteden aan je strategische activiteiten om het bedrijf op de lange duur gezond te houden.
•    Doe op een beroep op je ambassadeurs, je fans en je netwerk.  Je hoeft echt niet alles alleen te doen.
 

Heeft jouw website wel de Plakfactor?

Het marketingboek ‘Made to Stick’ van Dan en Chip Heath bestaat al een tijdje. Onlangs las ik de Nederlandse versie: ‘De Plakfactor’. Ik moest gelijk denken aan sommige websites van creatieven. Je kent ze misschien wel: landingspagina bezaaid met piepkleine foto’s van eigen werk. Prachtig werk hoor, maar voor een potentiële koper waarschijnlijk verwarrend. Die mist de specifieke kennis van de maker en heeft meer aanknopingspunten nodig. Ook wil die koper snel kunnen navigeren. En tijd om alle foto’s eerst op groter formaat te bekijken, heeft hij al helemaal niet… Als jouw website (eigenlijk: jouw verhaal) niet blijft plakken, loop je klanten mis. Voor meer valkuilen of juist tips; bekijk de geanimeerde samenvatting van dit boek of neem contact op. 
 
Crash Course Cultureel Ondernemerschap (Amsterdam)

Wat zijn de basisprincipes van cultureel ondernemerschap en hoe vertaal je ze naar de praktijk van jouw organisatie? Mensen die werken bij kleine culturele instellingen en zelfstandige ondernemers (werkend met eigen producties of in opdracht van culturele instellingen) ontvangen tijdens deze cursus concrete handvatten op het gebied van ondernemerschap, financiering en marketing. De cursus bestaat uit vijf modules. Ik begeleid je bij het onderdeel ‘cultureel ondernemerschap’. Tijdens deze module ontwikkel je de praktische vaardigheden die nodig zijn voor een gezonde toekomst voor je organisatie. 
Start: dinsdag 27 maart, 15:30 - 21:00 uur, Kerkstraat 204, Amsterdam
Donderdag 29 maart: workshop 'zelfmarketing' (Naarden-Vesting)

Als je iets wilt verkopen, is een onderscheidend profiel onmisbaar. Wat betekent dit voor je en hoe verkoop je je werk vervolgens? Dat is de kracht van zelfmarketing! En daar gaan we in één dag eens goed mee aan de slag! Natuurlijk behandelen we ook de sociale media. Meer informatie over deze workshop onder de vlag van Keep an Eye Foundation vind je hier
Noteer vast in je agenda: donderdag 29 maart 2018, 10:00 - 17:00 uur.
 
Woon en/of werk je in Arnhem?

De subsidieregeling Producties, Evenementen en Festivals voor Arnhem is weer open gesteld. Met een paar praktische wijzigingen, waardoor het nog makkelijker is om aan te vragen.
De subsidie is bedoeld voor initiatieven die de cultuurdeelname vergroten, artistieke producties maken en presenteren of de beeldvorming van Arnhem als cultuurstad ondersteunen. Maar ook publieksevenementen die bijdragen aan Arnhem als evenementenstad kunnen subsidie aanvragen. Meer informatie over de regeling is hier te vinden.
 
Dank je wel voor je coaching, blij mee!

”Ik wou nog even zeggen: dank je wel wat je voor mijn zelfvertrouwen hebt gedaan. Misschien ben je je er niet eens zo bewust van dat het gebeurt, maar het heeft bijgedragen aan mijn fuck you mentaliteit en ik kijk nu anders tegen de zaken aan.”

Ook nog wat beperkende overtuigingen op te ruimen? Zie dan de onderstaande opties.
 
Een traject van drie gesprekken via Cultuur+Ondernemen. Het vierde gesprek is gratis. 

Meer gericht op de podiumkunsten? En werk of werkte je bij een NAPK aangesloten organisatie? Meld je dan hier aan voor een traject met mij.  

De vormgevers onder jullie voelen zich wellicht beter thuis bij de BNO. Ook hier bied ik coaching op maat.

In alle gevallen is het handig om mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺

Een oriënterend gesprek kan altijd!

 

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp