Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Kijk! OCW gaat de goede kant op!

Talentvolle popmuzikanten kunnen de komende drie jaar aanspraak maken op subsidie om door te stromen naar een hoger niveau. Het ministerie van OCW en de muziekwereld steken daar 900.000 euro per jaar in, zo maakte minister Van Engelshoven bekend. 

De nieuwe popinvesteringsregeling Upstream bestaat uit twee onderdelen. Zo is er een regeling voor muzikanten en een regeling voor nieuwe toepassingen in ontwerp, beeldcultuur en technologie. Wil je tips? Ik help je graag verder!

Foto credits: rawpixel
Hoe verbind jij jezelf in dit nieuwe jaar met je wensen en doelen?

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit? Heb jij je plannen al klaarliggen of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken?
Welke doelen stel je? Hoeveel inkomsten heb je nodig? Hoe ga je dat organiseren? Welke kwaliteit wil je neerzetten, en voor wie? Hoe ga je de wereld laten weten dat je er bent?

In de workshop Mijn 2019 op 25 maart concretiseren we al je doelen, doelgroepen en activiteiten zodat je weet hoe je je voorgenomen acties kan realiseren. Immers; alles wat je in je leven wilt realiseren, begint met een besluit.
Interesse? Meld je dan aan! We zien je graag bij Galerie Sanaa, Utrecht.

‘Heb in één dag iets gedaan dat ik al weken voor me uitschuif.’ (RR)
‘Dank je wel voor de bijzondere workshop gisteren die openingen maakte naar nieuwe inzichten en heel leerzaam was.’ (HZ)
‘Gister was voor mij een heel intensieve en ook leerzame dag, ik merk dat ik mij eigenlijk nooit bewust met dit soort zaken bezighoudt terwijl ze natuurlijk wel heel belangrijk zijn.’ (CW)
‘Ik voel me knetter gefocussed, verrast, voldaan en met nieuw zelfvertrouwen.’


Ken je kunstenaars jong van hart in en rondom Utrecht? Tip ze dan vooral. Woon je ergens anders; neem even contact op. Doe mee! Dat kan gewoon. Ook als je de eerste workshops hebt gemist!

Foto credits:  Cody Davis
Het Passie & Poen-programma

Slimme culturele marketing zorgt ervoor, dat jij als creatieve maker ‘top of mind’ komt bij je potentiële publiek. Of dat nou klanten, kunstliefhebbers, curatoren of galeriehouders zijn. Galerie De Ruimte in Geldrop biedt een mooi en gevarieerd programma aan voor creatieven. 

In vijf lezingen komen de verschillende aspecten van je ondernemerschap aan bod.  Op maandag 1 april (jazeker!) geef ik de eerste van de drie lezingen die ik binnen deze serie mag verzorgen. Noteer de datum vast in je agenda!

Lees er hier meer over. En voor vragen kun je ons ook bereiken via info@galeriederuimte.nl
 
Uit de dagelijkse praktijk: een voorbeeld van individuele coaching

Desiree is beginnend leidinggevende bij een productiehuis. Ze heeft binnen deze organisatie lang uitvoerend werk gedaan. Met het oog op de nieuwe functie wil ze onder meer haar besluitvaardigheid en overtuigingskracht versterken. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de ins en outs van situationeel leiderschap en hoe zij dit zelf kan inzetten.

We werkten op basis van telkens een andere casus die Desiree inbracht. Zo bespraken we naast haar persoonlijke effectiviteit, toon, tact en wijsheid, ook de benodigde omvang van het team, de werkdruk, de vrees voor kwaliteitsverval, het creëren van mede-eigenaarschap en de lange termijnplanning. Wat blijkt dan? Leiderschap is zowel leiding geven aan jezelf als aan anderen.

‘Hi Marion, dank voor de 'intensive' van gisteren. Erg blij mee en kijk weer uit naar de volgende.’

Foto credits: Samuel Zeller
Permanente professionele ontwikkeling; omdat het zo belangrijk is

Een overzicht van alle mogelijkheden voor permanente professionele ontwikkeling voor kunstenaars en medewerkers in de sector. Dat maakte ik samen met Cultuur+Ondernemen voor de conferentie Arbeidsmarktagenda voor de Culturele en Creatieve Sector. Ik heb nu een nog beter beeld van alle financiële regelingen.

En wat is er veel mogelijk! Jammergenoeg is het nog wel erg versnipperd. Zowel qua aanbod, als qua financiële ondersteuning en spreiding over het land. En soms zo arbeidsintensief om te regelen voor de kunstenaar of medewerker, dat het daardoor alweer ontmoedigt…

Blij dat ik altijd een eenduidig aanbod kan doen aan iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Wellicht komt de minister nu binnenkort ook met meer toegankelijke en goedkope regelingen. Ik houd jullie op de hoogte!

Foto credits: Mink Mingle
Bereid nu al je aanvraag voor het nieuwe cultuurplan 2021-2024 voor

Podiumkunstenaars en theatergezelschappen opgelet: in 2020 dien je weer je aanvraag in voor het nieuwe cultuurplan 2021-2024. Het is nu het uitgelezen moment om te evalueren hoe de zaken gaan. Dit verwerk je vervolgens in een nieuw plan als voorbode voor de nieuwe aanvraag. 

Sparren? Als businesscoach van het SFPK kan ik je hier prima bij ondersteunen. Dankzij een financiële tegemoetkoming van het Sociaal Fonds Podiumkunsten kan dit nog betaalbaar ook. Bel of mail even voor een oriënterend gesprek.

Foto credits: Serenity Mitchell
 

Deel je deze nieuwsbrief? Dan alvast veel dank! ☺

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp