Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Utrecht steunt creatieve makers bij professionalisering 

Utrecht trekt extra geld uit voor de verdere professionalisering van veelbelovende creatieve makers en culturele initiatieven. Het gaat om theatermakers, startende gezelschappen, dans- en muziekinitiatieven en nieuwe festivals, die al eerder subsidie van de gemeente ontvingen. Zij moeten als stichting in Utrecht gevestigd zijn en niet langer dan zes jaar bestaan. De subsidie bedraagt maximaal 7.000 euro per aanvrager.
 
Waar kun je de subsidie voor inzetten?

Het geld kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van een meerjarenvisie of ondernemingsplan, voor het versterken van de zakelijke en organisatorische kwaliteiten en/of het vergroten van kennis door bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Zeker de eerste drie onderdelen zijn bij uitstek zaken waar ik jou of je collega’s bij kan ondersteunen!

Subsidie aanvragen
In je subsidieaanvraag moet je aangeven wat je precies nodig hebt om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten. Ook hierbij kun je mijn hulp inschakelen want een goed geformuleerde en volledige aanvraag vergroot je kansen op toekenning.
Door verder te professionaliseren wordt de overstap naar een meerjarige subsidie uit de Cultuurnota makkelijker en dat ziet de gemeente graag gebeuren.
Meer informatie over de subsidie en hoe deze aan te vragen vind je op deze pagina.

Wil je er eerst persoonlijk met me over sparren? Neem dan vrijblijvend contact op.
 
Inspirerende dag vol zakelijke workshops

Het Amsterdams Kleinkunst Festival organiseerde op 30 september in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het seminar ‘Artist in Business’. Een dag vol zakelijke workshops voor (beginnende) artiesten en muzikanten. Aan deze groep van internationale deelnemers presenteerde ik de tips en tricks bij het aanvragen van subsidie. 

Altijd fijn als er dan weer leuke reacties volgen:
‘Hi Marion, thank you for your notes and time to explain things and the energy you gave us last Sunday. It was really, really useful! Have a beautiful week and maybe we will meet again. For now, I keep applying for the funds and look for my future mecenas. Kind regards, (…)’
 
En hier kunnen die tips en tricks toe leiden: OPUS#1 ziet het licht!

Muzikant Matthias Van den Brande laat me weten dat zijn album 'Opus #1' is verschenen. ‘It is an ambitious project, combining my jazz quartet with a five-piece classical wind ensemble. The result is a divers and unique CD, with a predominantly lyrical atmosphere on a meeting ground between jazz, classical and Brazilian music. It's available on www.soulfactory.be’. Tot slot meldt hij nog: ‘Je workshop is zeker van pas gekomen! ;)’. Weer zo’n mooie ontwikkeling!
Workshop 'Je leukste ondernemersplan' op 26 november 

Gelukkig is er altijd weer behoefte aan deze workshop. Heldere plannen zijn essentieel voor zakelijk succes. Het opstellen van zo’n plan is best eenvoudig. Je ontwikkelt je ondernemersplan alsof je een canvas beschildert. Al 'spelenderwijs' voeg je kenmerken toe, pas je onderdelen aan. 

Met de workshop Business Canvas leer je in één dag de samenhang te zien. Je krijgt inzicht in de zakelijke kanten van je eigen kunstenaarschap. Een dergelijk plan is ook heel goed toepasbaar op een specifiek project. 
'Lijkt me fijn om een mooi plan te maken voor volgend jaar!', schrijft een deelnemer. En dat ben ik van harte met haar eens. Ook voorbereid 2019 in gaan? Ga het dan aan!

Bovenstaande workshop volg je bij Galerie Sanaa. Voor meer informatie en inschrijven zie hier.

Ken je kunstenaars jong van hart in en rondom Utrecht? Geef deze informatie dan vooral door!
 
Ontluisterend

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur laat eind 2018 haar licht schijnen over het begrip (culturele) diversiteit, inclusiviteit en de betekenis daarvan voor het gemeentelijke cultuurbeleid. En dat dit hard nodig is, blijkt wel uit het volgende filmpje. Ik ben er van overtuigd dat de cijfers voor andere steden even ontluisterend zijn. Vandaar dat me er veel aan gelegen is de balans te herstellen. 
 
Support

In dat kader sprak ik bijvoorbeeld met een jonge danser van o.a. The Double Collective met een fantastische drive en een waanzinnig werkschema. In 2017 won het collectief de Hip Hop Games in Lille. Ik wens ze veel succes en mooie shows toe! 
 
Individuele coaching

Leidt de herfst tot reflectie? Je zou het bijna denken! Recent benaderden een aantal mid-career creatieven mij, elk individueel, omdat ze allen worstelen met een teveel aan ideeën. Vaak ook blijven ze wikken en wegen over grote en kleine beslissingen, zijn ze weinig effectief en wordt tijd weinig efficiënt besteed. Dat maakt dat hun ontwikkeling en/of werk stagneert en zij uiteindelijk vast lopen. 

Daar wordt niemand blij van. Dus goed dat we samen de voorwaarden kunnen scheppen voor positieve productiviteit!

Ook dat onrustige gevoel? Bel of mail me! 
Voor (gesubsidieerd) aanbod per regio of discipline zie ook de mogelijkheden op mijn website.
 

Deel je deze nieuwsbrief? Dan zeg ik alvast: bedankt! ☺

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp