Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Adviezen Cultuur Arnhem overgenomen door wethouder 

Al een paar jaar maak ik deel uit van de beoordelingscommissie Cultuur voor de gemeente Arnhem. Dit voorjaar bogen we ons weer over de vele verschillende subsidieaanvragen. Het was een intensief traject. Naast het beoordelen van de aanvragen, legden we veel werkbezoeken af. 

Onze bevindingen hebben we goed onderbouwd weergegeven in een adviesrapport aan de wethouder Cultuur in Arnhem. Als commissie spreken we hierin onze waardering uit voor de gemeente Arnhem. Zij is in moeilijke economische tijden blijven investeren in cultuur. Gelukkig ligt het zware weer achter ons en is nu het moment om, in navolging van de rijksoverheid, de kunsten van het culturele middenkader ruimhartiger te ondersteunen.

Inmiddels is het adviesrapport met de wethouder Cultuur besproken. Hij heeft ons bedankt voor het vele en goede werk en ook aangegeven de adviezen over te nemen. Een mooi resultaat. Alle aanvragers hebben ondertussen de uitslag ontvangen. Het adviesrapport is openbaar en ook online te raadplegen.
 
 Gelders stimuleringsprogramma voor startende en groeiende bedrijven

We blijven nog even in Gelderland. Naast culturele subsidies zijn er namelijk meer ondersteuningsmogelijkheden bij het professionaliseren van je onderneming.
Dit kan via De Groeiversneller. 

Zelf aan zet
Dit stimuleringsprogramma wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en draait om samenwerking tussen partners en ondernemers. Als (cultureel-creatief) ondernemer ben jij zelf aan zet. Je neemt het initiatief en bepaalt met welke stappen je jouw bedrijf wilt laten groeien. Ook bepaal je welke externe partij (mij bijvoorbeeld) je inschakelt om een groeiplan te maken en uit te voeren. 

Vouchers en lening
De Groeiversneller biedt kennis, netwerk en geld. Een voucher heeft een waarde van maximaal  € 10.000 en kan worden ingezet voor het inhuren van expertise op het gebied van financiering, marketing, export of productontwikkeling. Daarnaast is het mogelijk een lening aan te vragen tot een maximum van € 225.000. Het Arnhems modelabel Maison des Faux maakte bijvoorbeeld al gebruik van De Groeiversneller. 
 
Voor meer achtergrondinformatie en voorwaarden klik hier . Mijn profiel vind je op deze site als je mijn naam intikt. (foto Amaury Salas)

Startversneller
Naast De Groeiversneller biedt de provincie ook De Startversneller. Bedoeld voor ambitieuze startende ondernemers (Registratie KvK < 5 jaar) die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. Hiervoor kun je mij inhuren als coach. Voor de coaching kun je een voucher inzetten van maximaal € 1000,- (20% van de kosten betaal je zelf). Lees meer of bel voor een afspraak.
Andere optie in Utrecht: workshops via Galerie Sanaa

In vier dagen je kunstenaarspraktijk zakelijk op de rit? Dat kan! Speciaal voor (net) afgestudeerde HKU-kunstenaars in en rondom Utrecht biedt Galerie Sanaa een viertal dynamische, interactieve en praktische workshops op maat aan. Verrijk je creatieve geest met een zakelijke aanpak!

Krijg je het nu nog benauwd van woorden als ondernemingsplan, marketing, subsidieaanvragen en langetermijnplanning. In deze workshops begeleiden we je om de begrippen om te zetten in realistische plannen zodat je bedrijf ook zakelijk floreert. Bepaal je focus, scherp je plannen aan en ga ervoor!

Workshop 1 - Marketing voor creatieven. Datum: 1 oktober 2018
Workshop 2 - Jouw leukste ondernemersplan. Datum: 26 november 2018
Workshop 3 - Subsidies aanvragen. Datum: 21 januari 2019
Workshop 4 - Mijn 2019. Datum: 25 maart 2019

Voor meer informatie en inschrijven neem contact op met Galerie Sanaa. Ken je jonge kunstenaars in en rondom Utrecht? Geef deze informatie dan vooral door!
Onbegrensde Zaken & nieuwe perspectieven

Sinds kort maak ik ook deel uit van de coöperatie Onbegrensde Zaken. Deze groep van betrokken specialisten is opgericht om onder andere culturele en sociaal bevlogen organisaties en non-profit instellingen te adviseren. Bijvoorbeeld over subsidiemogelijkheden, fondsenwerving en financieringstrajecten. Ondersteuning bij het schrijven, indienen en afhandelen van subsidieaanvragen en aanbestedingen is ook mogelijk. 

Onbegrensde Zaken werkt binnen de domeinen cultuur, welzijn, innovatie, gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en goede doelen. Mogelijk zijn we ook voor jouw organisatie van meerwaarde. En een maatwerktraining schudden we zo voor je uit onze mouw! Voor meer informatie neem vooral even contact op. Ik vertel je er graag meer over.
 
Wil jij ook je studio, bureau of bedrijf verduurzamen? 
Stuur gewoon een antwoord op deze mail. Voor je vragen en ideeën ben ik altijd in.

Andere opties
Woon je in Gelderland? Bekijk dan de mogelijkheden via de Groeiversneller. Ik begeleid je graag.
(foto Jonathan Pielmayer)
 
Of plan een traject in van drie gesprekken via Cultuur+Ondernemen.  (020 530 59 25 / femke@cultuur-ondernemen.nl). 

Wist je dat leden van de NAPK en VvNO subsidie kunnen aanvragen bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten voor een coachingstraject? Meld je dan hier aan voor een traject met mij.  

De vormgevers onder jullie voelen zich wellicht beter thuis bij de BNO. Ook hier bied ik coaching op maat.

Schrijf je je in bij éen van bovenstaande intermediairs? Vergeet dan niet mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺ Liever eerst kennismaken? Een oriënterend gesprek kan altijd! Stuur een reactie op deze mail en ik neem contact met je op.

Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook waardevol vindt? Ik waardeer het als je deze info deelt!

Rest me nog jullie een heerlijke zomer te wensen vol met kunst en cultuur!
(foto Clark Tibbs)

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp