Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

'Welkom verwarrend': nieuw traject subsidie aanvragen 

‘Enorm bedankt voor de eerste training vandaag. Het verheldert absoluut!’, sprak een deelnemer uit het culturele veld in Arnhem. Het bleek weer zo'n rijke en leerzame dag met een aantal culturele instellingen die voor een belangrijke subsidieaanvraag staan.

Op verzoek van Schakel025 ontwikkelde ik een traject voor beginnende subsidieaanvragers en een reeks voor de meer ervaren instellingen. Vijf interactieve lesdagen over alle ins & outs van een steekhoudende meerjarige subsidieaanvraag. Denk aan: een onderscheidende missie, een (artistieke) visie op de wereld en/of het vakgebied, cultuurmarketing en sponsorwerving.

Er is hard gewerkt aan het samenstellen van inhoudelijk adequaat en aansprekend materiaal ter versterking van een meerjarige aanvraag. Dit bleek bij tijd en wijle 'welkom verwarrend'. Daarnaast is er veel uitgewisseld door de deelnemers. Gaaf dat ze elkaar ook van tips en kanttekeningen bedienden. Dat leidde tot mooie gesprekken en samenwerking, heel collegiaal!
 
Het belang van de rode draad

Er ontstonden inzichten over het belang van een rode draad in het werk door de jaren heen, de positionering en het belang van partners om de voorstellingen, concerten, performances, installaties en dergelijke voor het voetlicht te brengen. En het besef dat een goed beeld van hoe anderen jou en je ‘bedrijf’ zien feitelijk onmisbaar is. Plus dat je dat beeld kan beïnvloeden door een samenhangende marketingcommunicatie.

Tijdens een van de dagen werkte ik met de deelnemers aan input waarmee ze de begroting en het dekkingsplan kunnen onderbouwen. De insteek was om de deelnemers tegelijkertijd hun blinde vlek te laten opsporen. Er bleken vervolgens veel vragen over de honorering van de initiatiefnemers zelf. Zij zijn na betaling van alle andere betrokkenen vaak zelf de sluitpost. Hoe dat op te lossen en wat zijn dan reeële tarieven? En hoe verhoudt zich dit tot de ‘eigen inbreng’ die zij opnemen in de begroting bij de subsidieaanvraag.
 
Uitzoomen voor bewustwording
 
Ook bespraken we het begrip ‘pluriformiteit’ dat onder meer door het Fonds Podiumkunsten wordt gebruikt. En waarom het zo belangrijk is om een volledig beeld te hebben van je positie binnen het veld. Hiervoor moet je ‘uitzoomen’, zodat je vervolgens het onderscheidend vermogen van je organisatie binnen het veld kan formuleren. Er ontstonden tijdens de lessen gelukkig mooie en bruikbare positioneringsmatrixen.
 
Wat zeg je nu? Positioneringsmatrix?

En wat is dat dan wel? Maar vooral: is het ook nuttig voor een theatermaker, een beeldend kunstenaarsinitiatief of een productiehuis? Zeker wel!
Een positioneringsmatrix is een praktisch hulpmiddel om te komen tot een goede positioneringsstrategie. De kruisvormige matrix stelt je in staat om door de ogen van je doelgroep (je publiek, cursisten of bezoekers) je onderneming te beoordelen ten opzichte van je concurrenten. Op deze manier krijg je een helder antwoord op de vraag wat je positie is en waar je zou willen staan in de nabije toekomst. Wil je verder lezen? Klik dan hier.
 
ArtPassionMoney

De AKI (ARTEZ University of the Arts - Enschede) nodigde me uit om gedurende de wintermaanden de module ArtPassionMoney te verzorgen voor de vierdejaars Fine Art.
Met de internationale groep studenten behandel ik o.a. het boek 'What They Didn't Teach You in Art School: What you need to know to survive as an artist’ van Rosalind Davis en Annabel Tilley. 

Steeds opnieuw ervaar ik het als zeer motiverend om met jonge kunstenaars en makers te werken. Want: 'Onderwijs is geen vat vullen, maar een vlam ontsteken.’ Wat had ik graag mijn bedrijf Flammarion genoemd. Helaas was dat niet mogelijk. De belemmering lees je hier.
 
Oktober en november in het kader van strategie

Is het toeval? In oktober werkte ik zowel met de kunstuitleen Utrecht, de Witte Kerk Heiloo, als Stichting Polderblik aan een nieuwe strategie. Intensieve sessies met interessante uitkomsten. Ook bij de andere opdrachtgevers staat in november het uitwerken van de Sterktes, Zwaktes, Kansen en Bedreigingen (SWOT) naar een hanteerbare strategie op de agenda. 

We onderzoeken op welke fronten zij dienen aan te vallen, waar verdedigen meer in de lijn ligt, waar men echt dient te verbeteren en waar alleen ombuigen nog zin heeft. Hoe mooi als de reactie dan is: ‘Ik heb even goed kunnen kijken naar de SWOT-analyse. Ik vind het echt een goed document geworden! Heel helder!’ 
 
Photo credit: Maarten van den Heuvel - Unsplash
 
Tot slot wijs ik je graag op het volgende:

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden of het indienen van een aanvraag op: https://stroomversnellerarnhem.nl/

Uiteraard sta ik ook graag voor je klaar! Voor meer (gesubsidieerde) mogelijkheden voor coaching, zie mijn websiteBellen of mailen kan ook natuurlijk!


Deel je deze nieuwsbrief? Dan alvast veel dank! ☺
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
www.marionbeltman.nl www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp