Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Het seizoen barst weer los! (#zinin) 

Na een heerlijke zomerse onderbreking - waar je je hopelijk net als ik hebt kunnen opladen - gaat alles weer voortvarend van start. Ben jij er ook klaar voor? Omdat ik het een en ander te melden heb, start ik met een fijne muziektip

Zet het relaxte muziekfragment aan terwijl je deze goed gevulde nieuwsbrief leest en ga deze talenten volgen: Kika Sprangers & Manuel Wouthuysen! 
 
Allereerst aandacht voor de Fair Practice Code (#hoopvol)

Onze culturele en creatieve sector staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven. Tegelijkertijd is er iets mis met de waardering ervan in onze samenleving. Passie wordt gewaardeerd, maar loon naar werk is lang niet altijd vanzelfsprekend. Dat heb je mogelijk zelf ook ervaren…

Vandaar dat de Fair Practice Code is ontwikkeld. Met deze code kunnen kunstenaars en creatieven samen met hun opdrachtgevers afspraken vastleggen. De code is gebaseerd op vijf gedeelde waarden: Solidariteit, Transparantie, Duurzaamheid, Diversiteit en Vertrouwen.

Minister van Engelshoven maakte bekend dat zij de kunst-, cultuur- en erfgoedsector gaat ondersteunen om zo goed mogelijk volgens de Fair Practice Code te werken. Zo kan de sector voor 2019 rekenen op een loon- en prijsbijstelling van 2,5%. Met Prinsjesdag kondigt de minister verdere maatregelen aan. 

Verheugend dit initiatief voor een eerlijke betaling van mensen werkzaam in de cultuursector. Ik ben benieuwd wat het betekent voor zelfstandig cultureel ondernemers!
 
Andere optie in Utrecht: workshops via Galerie Sanaa
In vier dagen je kunstenaarspraktijk zakelijk op de rit? Dat kan! Speciaal voor (net) afgestudeerde HKU-kunstenaars in en rondom Utrecht biedt Galerie Sanaa een viertal dynamische, interactieve en praktische workshops op maat aan. Verrijk je creatieve geest    
met een zakelijke aanpak. Op 1 oktober starten we en de inschrijvingen lopen al binnen!

Workshop 1 - Marketing voor creatieven. Datum: 1 oktober 2018
Workshop 2 - Jouw leukste ondernemersplan. Datum: 26 november 2018
Workshop 3 - Subsidies aanvragen. Datum: 21 januari 2019
Workshop 4 - Mijn 2019. Datum: 25 maart 2019

Voor meer informatie en inschrijven zie hier.
Ken je jonge kunstenaars in en rondom Utrecht? Geef deze informatie dan vooral door.
We waarderen het enorm!
 
Ook interessant: Passie en Poen in Noord-Brabant (#pakjekans)

Galerie De Ruimte in Geldrop biedt de helpende hand aan kunstenaars en andere culturele ondernemers die ontdekken dat er heel wat komt kijken bij - succesvol - cultureel ondernemen. Worstel jij ook met je bedrijfsvoering en zoek je mogelijkheden om je verdienmodel te verbeteren? Open de nieuwsbrief en meld je aan!
Terugblik: in company training Rabobank Noord-Holland (#trots)

De Rabobank Noord Holland schakelde mijn hulp in bij een incompany training klantgerichte businessmodellen. Een enerverend traject met goed resultaat. Ik ondersteunde de medewerkers bij het doorgronden van de organisatie en haar drijfveren. 

Vervolgens formuleerden de cursisten aanbevelingen op het vlak van leiderschap, vertrouwen, ‘in control’ zijn en ICT. De meeste deelnemers konden na afloop helder analyseren en onderbouwen waar de onrust vandaan kwam, hoe externe ontwikkelingen ook intern implicaties hadden en welke interventies nodig zijn. Knap werk!

Enkele reacties:
•    ‘Dank aan docent Marion Beltman voor de fijne en goede manier van lesgeven en begeleiding.’
•    ‘Alvast een hele fijne vakantie en nogmaals bedankt voor je lessen en de praktische invulling, uitleg en tips.’
•    ‘Daarnaast dank ik mevrouw M. Beltman voor haar interessante, inspirerende lessen voor haar motivatie en begeleiding.’
 
In voor een individueel traject? Ik help je graag verder (#1op1)

'Bedankt Marion voor de snelle en goede feedback. Het was weer een fijn en constructieve gesprek vandaag! Ik vind het een erg motiverend coaching traject! Bedankt daarvoor, heel zinvol.’

Wil jij ook via een persoonlijk coachingstraject je studio, bureau of bedrijf verduurzamen? Stuur gewoon een antwoord op deze mail. Voor je vragen en ideeën ben ik altijd in.
 
Mijn aanbod per discipline (#ruimekeuze)

Woon je in Gelderland? Bekijk dan de mogelijkheden via de Groeiversneller. Ik begeleid je graag!

Of plan een traject in via Cultuur+Ondernemen.  (020 530 59 25 / femke@cultuur-ondernemen.nl). 

Leden van de NAPK en VvNO kunnensubsidie aanvragen bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten voor een coachingstraject. Meld je aan voor een traject met mij.  

Voor de vormgevers raad ikj de BNO aan. Ook hier bied ik coaching op maat.

Schrijf je je in bij éen van bovenstaande intermediairs? Vergeet dan niet mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺ Liever eerst kennismaken? Een oriënterend gesprek kan altijd! Stuur een reactie op deze mail en ik neem contact met je op.

Delen van deze nieuwsbrief is heel fijn :-) 
 
 

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp