Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Intrinsieke waarde van kunst, cultuur en erfgoed

Recent presenteerde minister van Engelshoven haar visiebrief 'Cultuur in een open samenleving'. Zij benadrukte dat kunst, cultuur en erfgoed geen doel hoeven te dienen, maar hun eigen intrinsieke waarde hebben. 

Naast investeringen in erfgoed wil zij meer ruimte bieden aan cultuureducatie, nieuwe cultuur, nieuwe makers én aan internationaal cultuurbeleid. Ook wil de minister een sterke culturele sector bevorderen en ondersteunt zij de sector in de verdere uitwerking van de Arbeidsmarktagenda.

Allemaal boeiende speerpunten waar ik graag aan bijdraag vanuit mijn eigen bureau en werkzaamheden.
Coming up; Workshop de do's and don'ts van subsidie werven

Als je subsidies wilt aanvragen voor avontuurlijke artistieke projecten is het van belang om te weten hoe je daar een overtuigend projectvoorstel voor schrijft en waar je allemaal op moet letten. Een goed plan is namelijk concreet, verleidt en maakt de energie van de aanvrager voelbaar. 
    
Aan de hand van opdrachten ontwikkel je geschikt basismateriaal. We verfijnen je artistieke visie, je projectplan, analyseren je financieringsmix en bepalen vervolgens de consequenties voor je marketing. Ik zal uiteraard mijn ervaring met het beoordelen van subsidieaanvragen met je delen, zodat jij beslagen ten ijs komt.

Resultaat:
Aan het einde van deze workshop weet je wat de noodzakelijke uitgangspunten bij het aanvragen van subsidies zijn en kun je deze ook toepassen. Aan het eind van de dag heb je bovendien een aantrekkelijk plan opgesteld. Dat betekent: kleurrijk, inspirerend en werkbaar. Verder vergroot je je netwerk en verrijk je je kennis aan de hand van de inzichten van anderen.

Prijs: € 50,- (studerend of tot drie jaar geleden afgestudeerd), € 80,- (langer geleden afgestudeerd). Bedragen zijn inclusief BTW en inclusief lunch. Datum: 25 april van 10.00 tot 17.00 uur. We zien je graag bij de Keep an Eye Foundation!

Reacties van deelnemers:
- “Zeer informatief, overzichtelijk, genoeg ruimte voor vragen en beknopte discussies, nieuwe inzichten opgedaan.”
- “Inzicht in mijn situatie, zeer verhelderend, biedt concrete handvaten, ik kan er direct wat mee.”
Workshop: kunstopdracht in de publieke ruimte

In deze workshop voor beginnend kunstenaars, ontwerpers en architecten, doorloop je het hele traject van werken in opdracht in het publieke domein. Van opdrachtsituatie, financiële planning tot pitch en ontwerpfase. Deel jouw innovatieve ideeën, verbreed je netwerk en ontmoet potentiële opdrachtgevers. 

Tijdens deze week verzorg ik de training in het opstellen van een businessmodel. En het blijft niet bij theorie alleen, want uiteindelijk kun je een opdracht winnen verbonden aan de imposante LocHal in Tilburg. Jouw werk is dan permanent te zien op de Spoorzone!

Van 9 t/m 12 april, van 10.00 - 16.00 uur bij BKKC – Tilburg
Start Renovatie LocHal - Corné Hannink Fotografie
Verdienmodellen

Je prijs bepalen en handhaven kan zó lastig zijn. Hoe plak je de juiste prijs op wat je voor je klanten doet? Tijdens de inspiratieavond van Boqx0 maakte ik van de gelegenheid gebruik om met de aanwezige makers, vormgevers en tekstschrijvers te sparren over hun verdienmodellen.
 
We bespraken wat het verschil is tussen een verdienmodel en een ondernemersplan welke drie basisinkomstenstromen er zijn, maar ook: ‘Wat ben je waard…?’
 
Na deze introductie verdiepten we ons in de verschillende verdienmodellen die onder andere Houtgraaf definieert en hun relevantie voor de culturele sector. Tot slot bespraken we kort waarom je voor een gezonde bedrijfsvoering werk moet hebben in alle vier kwadranten van de productmarktcombinatie.

Blijkbaar werkte mijn aanpak getuige deze uitspraak:
“Leuk om jouw verhaal te horen op de inspiratieavond van Boqx0. Dat zet me weer even op scherp.”
 
Onderstaande illustratie geeft een beeld van de avond en is van Judith de Haan.
Uit de wandelgangen

“De mailchimpnieuwsbrief de deur uit doen, blijft spannend. Het is alweer een tijd geleden dat ik bij jou kwam voor coaching. Ik heb geleerd mijn wensen serieus te nemen. Het werk om ze te bereiken in kleine stapjes te verdelen en het gewoon te doen. Een plan te maken. Het is niet altijd makkelijk, maar ik pak het wel weer steeds op. Ik nu bezig al mijn oude werk per categorie goed te archiveren. Alles op orde maken om me heen voelt heel goed.”
Ook een gesprek over je verdienmodel?

Verdiep je leervraag in een adviesgesprek. Wil je met een expert onderzoeken op welke gebieden jij jezelf en je verdienmodel nog verder kan ontwikkelen? Stuur gewoon een antwoord op deze mail. Voor je vragen en ideeën ben ik altijd in.
Of plan een traject in van drie gesprekken via Cultuur+Ondernemen. Het vierde gesprek is gratis. (020 530 59 25 / femke@cultuur-ondernemen.nl). 

Wist je dat leden van de NAPK en VvNO subsidie kunnen aanvragen bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten voor een coachingstraject? Meld je dan hier aan voor een traject met mij.  

De vormgevers onder jullie voelen zich wellicht beter thuis bij de BNO. Ook hier bied ik coaching op maat.

In alle gevallen is het handig om mijn naam te vermelden in je aanvraag. 
Nog vragen vooraf? Stuur een reactie op deze mail en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook interessant vindt? Ik waardeer het als je deze info deelt!

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp