Marion Beltman MSM
management, advies en training
voor kunst, design en cultuur

Beste <<First Name>>,

Betere positie voor makers - fatsoenlijke beloning

Minister van Engelshoven ontving complimenten van vrijwel alle cultuurwoordvoerders vanwege haar visie om cultuur te waarderen om de eigen waarde; in een samenleving zonder cultuur gedijen mensen niet. Veel waardering was er ook voor het feit dat weer in de cultuursector kan worden geïnvesteerd.

Er was brede instemming in de Kamer om de Fair Practice Code in de subsidievoorwaarden bij overheden op te nemen. Daarbij werd wel de aantekening gemaakt dat met alleen deze code niet alles is opgelost. Er zal ook geld bij moeten. De minister (die erg geschrokken zei te zijn van de erbarmelijke omstandigheden waarin veel kunstenaars hun brood moeten zien te verdienen) reageerde positief op het verzoek om niet te wachten tot de volgende cultuurnotaperiode, maar om ook in 2019 maatregelen te nemen die een betere honorering in de sector mogelijk maken. 
 
Dans zet Nederlanders in beweging

Nederland kent een bloeiende danscultuur, met een opvallend levendige urban scene. Maar ondanks die populariteit vindt het publiek zijn weg niet of nauwelijks naar de dansvoorstellingen in theaters. Dat is jammer, want de danskunst in ons land is van hoog niveau en veel nieuwe invloeden worden hier omarmd. De Raad voor Cultuur ziet grote kansen voor Nederland om een voortrekkersrol te spelen op dansgebied, maar dan moeten overheden en de danssector zich inspannen om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de danskunst te vergroten.

Tegelijk zet dans een groot aantal Nederlanders in beweging; uit diverse onderzoeken blijkt dat 50 procent van hen geregeld danst in de vrije tijd en dat veel mensen interesse hebben in dans. Deze belangstelling is niet gebonden aan culturele herkomst, opleidingsniveau of woonplaats. Toch zet slechts 9 procent deze interesse om in een bezoek aan dansvoorstellingen; en dat zijn dan vooral bezoekers uit grote steden en met een hogere opleiding.

Volgens de raad is de opdracht voor de komende jaren daarom: hoe vergroten en verbeteren we de dansprogrammering op Nederlandse podia en zorgen we dat de dans zichtbaarder en toegankelijker wordt voor een grotere groep Nederlanders?
 
Welke voorstellingen bezocht jij onlangs?

Vanuit mijn commissie- en bestuurswerk liet ik me inspirerend door:
Wiek van Baukje Schweigman en Bending the walls van Fernando Hernando Magadan 
(foto: Joris Jan Bos)
 
O jée, die AVG...

Ik blijf graag mijn nieuwsberichten met je delen, privacywet of niet. Je ontvangt deze ‘Nieuws van’ omdat je deelnemer aan een workshop was, we samengewerkt hebben en/of in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen. De lol van mijn werk zit ‘m nou juist in het makelen en schakelen. Mensen met elkaar in contact brengen zodat inspirerende allianties in de kunst- en cultuursector ontstaan. En dat zal ik altijd alleen met jouw medeweten en toestemming doen. 
Ik hoop dat je mijn nieuws met plezier leest en dat ook in de toekomst blijft doen.
 
Verduurzamen van je praktijk?

Ik geloof dat de kracht van een organisatie, instelling of bureau in de mensen zit. En dan met name in het leiderschap van de mensen. Leiderschap in de zin van leiding geven aan jezelf en anderen. Wil jij ook je studio, bureau of bedrijf verduurzamen?  Stuur gewoon een antwoord op deze mail. Voor je vragen en ideeën ben ik altijd in.
Of plan een traject in van drie gesprekken via Cultuur+Ondernemen. Het vierde gesprek is gratis. (020 530 59 25 / femke@cultuur-ondernemen.nl). 

Wist je dat leden van de NAPK en VvNO subsidie kunnen aanvragen bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten voor een coachingstraject? Meld je dan hier aan voor een traject met mij.  

De vormgevers onder jullie voelen zich wellicht beter thuis bij de BNO. Ook hier bied ik coaching op maat.

Als je liever via éen van bovenstaande intermediairs met mij werkt, dan is het handig om mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺ Liever vooraf iets meer informatie? Een oriënterend gesprek kan altijd! Stuur een reactie op deze mail.

Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook interessant vindt? Ik waardeer het als je deze info deelt!
 

Wil je reageren op het bovenstaande en/of wil je van gedachten wisselen over je bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
www.marionbeltman.nl
Marion Beltman
06 - 38 41 87 70

uitschrijven    nieuwsbrief-voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp