Copy

Februar 2016 - Nyhedsbrev fra SoSimple


Vi håber I alle er kommet godt igennem 2016’s første måned og at I er klar til flere input omkring Mindful Leadership og Autentisk Ledelse.

I dette nyhedsbrev kigger vi på aspekter indenfor forandringsledelse, og kommer med et eksempel på hvordan et forløb i lederudvikling, kan se ud hos os.


Hos virksomheder i udvikling, er en stor del af lederes arbejde Change Management, forandringsledelse. 
Forandringer er en kontinuerlig del af arbejdslivet - og livet, men for mange kan det være svært at håndtere. Hos SoSimple ved vi at det kræver engagement og personlig indsigt at være leder  i disse tider.

 

"Vi er i et job hvor vores hverdag konstant ændrer sig" 
- Ledergruppe i forløb hos SoSimple


I artiklen 'Change leader, change thyself' udgivet af McKinsey & Company, beskrives hvordan indsigt i sig selv, som leder, og forståelse for individers forskellighed kan effektivisere en virksomheds forandringsproces.

Hos SoSimple arbejder vi med modige ledere, der tør udfordre dem selv for at blive den leder de selv ville ønske at have.

 

Hvad er et forløb hos SoSimple ?

Alle vores forløb skræddersyes til den enkelte virksomhed og de enkelte deltagere, så det linkes til Jeres konkrete  udfordringer i organisationen og dagligdagen.
Målet med et forløb kan eksempelvis være at gruppen arbejder intensivt med grundlæggende træning linket til direkte anvendelse i teamets daglige udfordringer og erfaringer.
Før selve forløbet, vil der foregå en foranalyse, der skaber et overblik over fokusområder både på individuelt plan, men også som et team. 
Forløbet udarbejdes i samråd med virksomheden og kan eksempelvis opbygges som 5 intensive workshops á 2 dages varighed, henover en periode på 4 måneder, kombineret med sideløbende individuelle coachingforløb for alle deltagere. 
4 måneder kan lyde som lang tid, men hos SoSimple ved vi, at forandring tager tid og derfor planlægges alle forløb for at skabe de bedste rammer til at forankre det indlærte i/hos deltagerne.
Et forløb kan eksempelvis indeholde emner som:

 
  • Selvindsigt og selvledelse.
  • Fastholdelse af integritet og autencitet som leder.
  • Indre styring og motivation under ekstern pres og vilkår.
  • Empowerment og tydelighed.
  • Etablering af feedback- og vidensdeling kultur.
  • Mod til italesættelse af udfordringer og konflikter.

På baggrund af vores succesrige erfaringer og tilbagemeldinger fra kunder er formen på vores forløb udarbejdet som en blanding af teori og praksis, coaching, mentaltræning, on-the-job supervision, proces facilitering, videooptagelser, hjemmearbejde, vidensdeling og feedback i teamet.
 

"Jeg har været på nok 30 lederkurser i min karriere, men aldrig på et der har flyttet mig som dette"
- Christian Kruse, Team Leader, Vestas Technology.

 
Hvad gør I for aktivt at imødegå forandringer konstruktivt?

Kontakt os på email: kontakt@sosimple.dk eller på telefon: +45 2999 3400, for at aftale et
uforpligtende møde om, hvordan SoSimple kan udvikle Jeres organisation og gøre Jer endnu bedre til at imødegå forandringer.

Vil du gerne holde dig opdateret på hvad der sker hos SoSimple, og få mere inspiration og viden om værktøjer der kan hjælpe dig i arbejdslivet, så følg os på FacebookLinkedIn & sosimple.dk og vær med hele vejen. 

De bedste hilsener
Team SoSimple