|
|
Hvorfor sætte feedback på jeres dagsorden?
Det er et vigtigt spørgsmål, for selvom de fleste af os kender til eller har prøvet feedbackrunder, så springer de fleste af os spørgsmålet over, fordi - hvem kan ikke lide positiv feedback? Ja, feedback er et effektivt redskab som bl.a. kan bruges til medarbejderudvikling, men det bliver endnu mere effektivt, hvis vi forbereder os ordentlig med feedbacken, inden vi løber over startlinien.
I de næste nyhedsbreve vil vi skrive om og give gode råd til feedback på arbejdspladsen - i alle dens former.
Der findes mange måder at forstå feedback på, blandt andet ses feedback som at være bløde værdier. Men feedback stammer faktisk helt tilbage fra biologien, som en dialog mellem hjerne og krop. Her forstås den som den broforbindelse der er med til at holde legemerne, cirkulationen og andre processer optimale og stabile. Dette vidner om at feedback er livsnødvendig for kroppen, men hvorfor er den også vigtig i vores arbejdsliv?
Den gode hensigt med feedback
Det er vigtigt, du har gode hensigter med feedbacken. Det kan lyde banalt at jeg skriver dette, for hvorfor skulle du have dårlige hensigter med: at ville give feedback, eller have feedback på jeres arbejdsplads? Sagen er bare den, at fordi vi tit ikke får klargjort, hvilken hensigt feedbacken skal have, så kan selve den aktive feedback ende med at blive modtaget eller gives tilbage med modsatrettet fortegn, fordi I ikke har været enige om hvad den betyder og hvordan foregår den gode hensigt med feedback i praksis. Denne snak er vigtig for jer at tage, for når der først er rum til den gode feedback, så spreder det sig på arbejdspladsen.
Som erhvervscoach på mit tiende år og med professionsuddannelse i bl.a. Psykologi, så ved jeg at det svære kommer herefter. Men det er muligt. For selvom der er sat tid og lokale af til den gode feedback, så kan være svært at skabe rummet. For hvilke gode ting kan du fylde rummet op med?
I denne video fortæller jeg om en af de vigtige emner, som du med feedback, kan fylde jeres arbejdslokale op med, for at skabe rummet efter den gode hensigt med feedback:
|
|
Det er muligt med feedback at skabe tillid og respekt mellem jeres medarbejdere, fordi det netop forudsætter, at modtageren og afsenderen også har en forståelse af den konkrete situation feedbacken udspringer af. Det er også muligt med feedback at skabe mere rum for anerkendelse på jeres arbejdsplads, men igen, hvem kan ikke lide positiv feedback? Det vigtige er at lave et godt fundament til jeres feedback-kultur ved at spørge:
- Hvad er vores gode hensigt med feedback?
- Hvad er vores behov med feedback?
- Hvad er vores mål med feedback?
Det er vores feedback
To af de bedste udgangspunkter I bør have for jeres feedback:
- Det er en fælles opgave: vores feedback
- I vores feedback bliver alle inddraget i formuleringerne af feedbackmål.
Men hvordan får vi formuleret feedbackmålene - helt konkret i praksis? Det er et rigtig godt spørgsmål, for I kan sidde med vidt forskellige ønsker, I handler på hver jeres måde, der er forskellige deadlines som I skal overholde osv. Det kan vi i SoSimple hjælpe jer med, og det vil vi meget gerne. Med flere års erfaring med at facilitere og gøre god feedback til en del af arbejdspladsen, så er vi eksperter inden for feedback-kultur.
Men hvorfor skulle du/I vælge os? Fordi vi kan sætte os ind i jeres arbejdsplads' konkrete organisering og kultur, og fordi vi vil den gode hensigt med feedback:
- Alle har brug for at blive vejledt i deres arbejde. For på den måde kan I skabe vidensdeling og medarbejderudvikling.
- En chef der viser interesse for det arbejde medarbejderne udfører og måden de gør det på gennem feedback, bliver lagt mærke til og anerkendt.
- Ved at være bevidst om hele feedback processen kan en arbejdsplads udvikle talentfulde ledere og medarbejdere, fordi de dygtiggøre sig fra alle "feedbackede" vinkler.
Kontakt os helt uforpligtende:
Kontakt@sosimple.dk
eller...
Tlf. 29 99 34 00
- Vi forstår jeres behov
Feedback er dermed med til at udvise anerkendelse, respekt og tillid og det har betydning for både sygedage og produktiviteten i virksomheden, for feedback optimere og sikre processerne i virksomheden, i kroppen og i sindet.
|
|
Tusind tak for endnu et godt arrangement!
I samarbejde med Charlotte Klinge afholdte vi den 11 maj arrangementet: "Tænk hvis produktivitet og trivsel steg, mens sygefraværet gik ned?" Dette forløb rigtig godt, og deltagerne gik hjem med inspiration og nye metoder til, hvordan de kunne arbejde med psykisk arbejdsmiljø i deres virksomhed.
Hold øje med hjemmesiden eller vores facebookside, hvis du ønsker at vide hvornår næste arrangement afholdes.
|
|
|
|
|
|
|