Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-05-24

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi har nyligen kommit hem från en magisk och intensiv vistelse i Sydfrankrike och lagt upp en liten reseblogg med bilder. Nästa års resa är redan under framtagande...

Om en vecka beger vi oss lite kortare söderut för att hålla årets grundutbildning i inre alkemi i Höör den 1-2 juni. Alkemins magnum opus, de fyra faserna, de tre principerna, eldarna, själens kvaternitet och de tre bröllopen mm kommer att utforskas och arbetas med i teori och praktik. Det finns fortfarande platser kvar för den som önskar utforska själens och skapelsens matris enligt den alkemiska traditionen. Möjlighet till boende finns vid närliggande Backagården.
 
För er som gått tidigare utbildningar men även för engagerade nybörjare håller vi den 23-25 augusti en helt ny praktisk alkemisk långhelgkurs. Vi fördjupar oss i de sju planeternas medvetanden både i makro- och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras. Boka tidigt rabatt till sista maj!

I förrgår kom äntligen Susanna Åkermans nya bok Fenixelden - Drottning Kristina som alkemist ut. Akademins bildspel och Björns flöjt ackompanjerade Susannas presentation i Livrustkammarens magnifika hörsal, strax invid utställningen Bilder av Kristina. Boken är tillsammans med Katedralernas mysterium en utmärkt sommarläsning och ett stort bidrag till vår svenska kulturskatt! Vi hann även få en snabbtitt av utställningen på Livrustkammaren som är väl värd ett besök.
 
Månadens hermetiska meditation är lovsången från Corpus Hermeticum, tolkad till tonerna av trubadurmelodin Lo boièr som vi fick drömma oss bort till i katarernas grotta i Ussat-les-Bains.
 
Vi önskar er en upplyst sommar!
genom maj-saltets kristallisering
Katarina & Tommy
Alkemiföreläsning med tinktur
Ouroborus
Den alkemiska påfågeln

Hermetisk lovsång

Ni krafter som är inom mig,
lovsjung det Enda och Alltet. A.E.I.O.U.
Sjung samman med min vilja,
alla ni krafter som är inom mig. A.E.I.O.U.
Heliga gnosis, är upplyst av dig,
lovsjunger genom dig Nous ljus. A.E.I.O.U.
Och gläds i Nous glädje.
Alla ni krafter, sjung samman med mig.
Även du, måttfullhet, sjung för mig, A.E.I.O.U.
Min rättfärdighet, sjung för mig,
lovsjung det rätta genom mig. A.E.I.O.U.
Min givmildhet, sjung för mig,
lovsjung Alltet genom mig. A.E.I.O.U.
O sanning lovsjung sanningen.
O godhet lovsjung godheten. A.E.I.O.U.
Liv och ljus, från er och till er
sker lovsången i evighet. A.E.I.O.U.
Jag tackar dig Fader, makters kraft.
Jag tackar dig Moder, krafters makt. A.E.I.O.U.
Ditt Ord prisar dig genom mig, o Allt,
emottag oss som offer av Ord, A.E.I.O.U.
Genom mitt Ord! A.E.I.O.U.
- Corpus Hermeticum

Alkemiska Akademin

Alkemisk grundutbildning

Alkemi – den konungsliga konsten – är den mest omfattande och upphöjda av alla vetenskaper och konstformer. Syftet med konsten är inte blott att kunna åstadkomma 
transmutationer genom att lära ut om naturens verk och cykler, utan att förmedla den esoteriska läran om människans härkomst, hennes möjlighet till rening i detta jordeliv, 
samt hur människans inre gudomliga potential kan realiseras. Med andra ord, en filosofi som söker förlösa människan genom att uppenbara själens mysterier genom 
vilken människan kan bliva mästare och mästarinna över sin inre tron och ledsaga sitt kungadöme med tro, hopp och kärlek. 

Grundutbildningen lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Den riktar sig till personer som privat eller professionellt arbetar för ökad självkännedom 
och som vill kunna använda en uråldrig visdomstraditions psykologiska och metafysiska verktyg för att förstå livets faser och uppenbara sin gudomliga potential.

1-2 juni i Höör, Skåne.
 

De 7 planeternas praktiska alkemi

Långhelgutbildning Fredag-söndag 23-25 augusti 2013 (heldagar)

Detta är utbildningen för dig som vill fördjupa dig i de sju planeternas medvetanden både i makro och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning. Vi arbetar i en naturskön lantlig miljö nära Ösmo, där vi har tillgång till örter och utrustning och där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras.
 
En utmärkt fördjupning för dig som gått tidigare utbildning i teoretisk eller praktisk alkemi men också för engagerade nybörjare. Begränsat antal platser. Kostnad: 4500 kr (inkl allt material, sju elixir, salva, lunch och fika under tre dagar).
 
Boka-tidigt-pris 3900 kr vid bokning senast 31 maj! Anmälningsavgift 1900 kr.

Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp