Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-07-19

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi hoppas alla njuter av sommarens värme och att ledigheten kan erbjuda tid för eftertanke och själslig fördjupning. 

Mellan resor och semester förbereder vi oss för sensommarens nya  långhelgkurs i praktisk alkemi (23-25 augusti). Vi fördjupar oss i de sju planeternas medvetanden både i makro- och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras. Vi kommer också lära ut den anrika vägen att preparera den gröna älvans elixir i form av äkta Absint! De sista platserna erbjuds till gyllene rabatterat pris, kontakta oss om du är intresserad!

I oktober beger vi oss åter söderut till Höör för att hålla en ny workshop i själens andlig alkemi (19-20 okt). Genom att öppna upp planeternas magiska sigill över våra transformativa kraftcenter kan vi ta del av de djupaste mysterierna i Livets Bok. Då kan vi frigöra oss från det förflutnas mönster och efterverkningar och med den kreativa gnistan skapa själens guld. Kropp, själ och ande kan då förädlas och förenas i de alkemiska bröllopen som framföder de vises sten – vår odödlighetskropp.
 
Nästa år blickar vi redan fram emot två underbara Frankrikeresor, den första till Sydfrankrike med temat den levande guden och gudinnans kröning (26-31 maj) och den andra till Paris & Chartres med temat de alkemiska bröllopen (4-7 september).

I enlighet med den franska traditionen och hjärtats väg firar vi Maria Magdalenas högtidsdag nu på måndag den 22 juli och hoppas att dagen återigen kan bli en glädjens och hoppets dag. Tänd gärna ett ljus för alla de som offrats genom historien på just denna dag och ett ljus för alla de som kämpar för hjärtats väg idag. De bevarade fragmenten av Maria Magdalenas evangelium finns här i svensk översättning av Jörgen Magnusson, som beskriver hur själen bemöter och befriar sig från de makter som motsäger sig enheten.  
 
Månadens hermetiska meditation är från de egyptiska pyramidtexterna som söker väcka upp själen till fullt medvetande.
 
Vi önskar er en rogivande och klarseende sommar!
genom Solens och Månens hermafroditiska barn
Katarina & Tommy
Alkemister i Frankrike

Evenemang

23-25 aug De 7 planeternas alkemi
19-20 okt Andlig alkemiworkshop
Den alkemiska fontänen
Hjärtats alkemi
Mysteriets kärna

Egyptisk bön

Vakna till livet för att skåda dina strålande framträdanden! 
Vakna dåsige! Må den dåsige själen som ligger på sidan vakna!
O Osirissjäl, res dig till dem som är större än du.
Må du äta dadlar och dricka ditt vin, med ditt ansikte som Anubisschakalens, med naglar på händerna som Thots naglar.
Må du öppna dubbeldörrarna in till den främste i Väster.
När du stiger upp till himlen, klättrar du i Shus följe.
Sträck dig upp! Sträck dig upp!
Gå upp till ditt hus såsom en stjärna över ditt hus!
Må du befria dina barn från sorg.
- Pyramidtexterna

Lammet med Livets bok

Själens andliga alkemi

Alkemiska Akademin bjuder in till en unik och helande utbildning i själens andliga alkemi. Genom att öppna upp planeternas magiska sigill över våra transformativa kraftcenter kan vi ta del av de djupaste mysterierna i Livets Bok. Då kan vi frigöra oss från det förflutnas mönster och efterverkningar och med den kreativa gnistan skapa själens guld. Kropp, själ och ande kan då förädlas och förenas i de alkemiska bröllopen som framföder de vises sten – vår odödlighetskropp.
 
Denna workshop riktar sig till alla som vill och vågar uppenbara sin egen gudomliga potential. Du kan ha tidigare erfarenhet av de alkemiska planetkrafterna genom tarotkort, astrologi, chakror, kabbala, kundalinimeditation, delpersonligheter och örtmedicin mm, eller vara hängiven nybörjare. I alkemin ges både en fördjupad praktik och ett högst potent helhetsperspektiv av det heliga sjutalets förlösande krafter och dess oerhörda möjligheter att skapa guld på inre och yttre plan.
19-20 oktober i Höör
 

De 7 planeternas praktiska alkemi

Långhelgutbildning Fredag-söndag 23-25 augusti 2013 (heldagar)

Detta är utbildningen för dig som vill fördjupa dig i de sju planeternas medvetanden både i makro och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning. Vi arbetar i en naturskön lantlig miljö nära Ösmo, där vi har tillgång till örter och utrustning och där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras.
 
En utmärkt fördjupning för dig som gått tidigare utbildning i teoretisk eller praktisk alkemi men också för engagerade nybörjare. Begränsat antal platser. Kostnad: 4500 kr (inkl allt material, sju elixir, salva, lunch och fika under tre dagar). Gyllene rabatt på sista platserna, kontakta oss snarast om du är intresserad! 
 

Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp