Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2016-12-02

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Hjärtligt välkomna till öppet hus med julmarknad! Torsdag 15 dec håller Akademin sina portar öppna mellan kl 16-19. Våra alkemiska produkter säljes till en gyllene julrabatt. Vi tillverkar ett nytt imaginationselixir på plats som alla får provsmaka.  Fri entré. 

Veckan innan finns det en plats kvar på Katarinas workshop kring Maria Magdalenas alkemi. Först till kvarn!  Onsdag 7 dec kl 18-20:30, pris 475 kr. Aftonen bjuder på en fördjupning kring Maria Magdalenas roll som den heliga bruden och bringare av Livets vatten som får det döda att återuppstå! Alla får med sig en egen elixirgraalspreparation hem!  Läs mer här... 

Försommarens alkemiska resa till Sydfrankrike blev återigen snabbt fullbokad. Vi kommer eventuellt ha ytterligare en bil om rum finnes, så sänd ett intressemail om du vill stå på kölista. Det flammande hjärtats resa leder oss till Montsegur, Puilaurens, Svarta Madonnan i Limoux, Den gröna labyrinten Nebias, Rennes-le-Chateau och sagostaden Foix. Läs mer här... 

Sommarens graalresa till England har några platser kvar. Preliminära datum 7-11/12 augusti 2017 men vi anpassar dem till om SAS har direktflyg till Bristol och kan komma att ändras med 1-2 dagar. Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm och Camelot i South Cadbury. Läs mer här... 

Mysteriespelet Rosenkors alkemiska bröllop hade en strålande urpremiär förra fredagen i Järna Kulturhus. Vi firade 400-års jubileum i dagarna tre av publiceringen av Christian Rosenkreuz alkemiska bröllop. Titta gärna på vår blogg för en inblick i rosenkorsets hemligheter! 

I samband med mysteriespelet kom vår nya bok Rosenkors alkemiska bröllop ut. Den innehåller mysteriespelets manus och alkemiska tolkning samt en introduktion till 1600-talets rosenkorsmanifest. Vår förhoppning med denna utgåva är att alla själva ska kunna gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt en fågel Fenix. Julrelease-erbjudande: 150 kr inkl frakt inom Sverige! 

Vi önskar er alla en upplyst väntanstid inför det gudomliga barnets födelse!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Akademins tempel
Alkemi - den hermetiska konsten
Den alkemiska fontänen

Kärlekens sång

Av allting här i livet är kärleken förnämst.
Den blev av Gud oss given och står Hans väsen närmst.
Låt oss så för Kungen sjunga, och låt hela havet klinga.
Vi frågar, svara du!       
Vad var det som gav oss livet?    Kärlek!
Vad har oss nåden givit?    Kärlek!
Och huru föddes vi?        Av kärlek!
Vad kan vi ej undvara?        Kärlek!
Vad föder och bär oss?        Kärlek!
Vad fostrar och när oss?    Kärlek!
Vad får vi alla dagar?        Kärlek!
Vad giver vi tillbaka?        Kärlek! 
Vad övervinner allt?        Blott kärlek!
Hur söker vi den själva?    Med kärlek!
Hur skapas gärning ren?    Genom kärlek!
Hur bliver två till en?        I kärlek!
 
- Christian Rosenkors alkemiska bröllop
Heliga örtelixir

Rosenkors alkemiska bröllop

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firar 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel och bok som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop – anno 2016.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. 

Tanken är att läsaren ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix. Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Julerbjudande
Vi har nu ett Julerbjudande där vi sänder vår nya bok per post för 150 kr inklusive frakt inom Sverige. Ordinarie pris kommer öka i takt med att böckernas åtgång så detta är ett förmånligt releasepris just nu!

Om du sätter in 150 kr på bg 5061-6168 Alkemiska Akademin samt uppger tydligt namn och adress samt sänder ett mail till oss med samma info senast 16 december så sänder vi boken före jul!

Graalresa 2017

Akademin har nu glädjen att presentera sommarens graalsresa till England. Preliminära datum 7-11/12 augusti 2017 men vi anpassar dem till om SAS har direktflyg till Bristol och kan komma att ändras med 1-2 dagar.

Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm och Camelot i South Cadbury. Det blir en magisk pilgrimsfärd längs med graalriddarens och graaljungfruns heliggörande väg och alkemiska förening.

Vi stiger in i urdjupet av graalstraditionen i Aveburys och West Kennets makalöst transformerande krafter och låter urstavens mystik i Stonehenge uppenbaras genom druidernas visdom. Under resan fördjupar vi oss också i Josef av Arimateas och Maria Magdalenas hemliga alkemi i Glastonbury Abbey som också förmedlas i graalsmystiken kring Riddarna av Runda bordet som Kung Artur, Drottning Guinevere och Morgana förmedlar. Vi bestiger det legendasriska Camelot i South Cadbury och låter Graalriddarna fylla oss med kraft, mod och kärlek.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well… den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the lake… visdomens gudinna Sophia som bringar enhetens svärd till den kallade! 


Läs mer här...
Copyright © 2016 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp