Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2014-10-29

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi hoppas ni alla klarar av att möta höstmörkret med sol i sinne och själ! 

Superpris till Sydfrankrike!
Som ett litet ljus i mörkret har vi glädjen att presentera vårens alkemiska resa till Sydfrankrike till ett makalöst boka tidigt pris (7900 kr t o m 15 nov)! Många har redan bokat in sig förmånligt och vi har att par slottsrum kvar.  Vi har gjort vårt yttersta för att kunna erbjuda en fantastisk och oerhört prisvärd pilgrimsfärd med slottsboende och besök på några av världens mest vackra och heliga platser. Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder billiga direktflyg till, om man bokar i god tid. Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr i katarlandet norr om Carcasonne, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer. Läs mer här...
 

Grundutbildning i inre alkemi!

Vår efterfrågade grundutbildning lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Den riktar sig till personer som privat eller professionellt arbetar för ökad självkännedom, och som vill kunna använda en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential. Nästa grundutbildning är i Stockholm 7-8 mars & 16-17 maj 2015. Vi erbjuder nu 500 kr rabatt per modul för anmälningar senast 1 december!  Läs mer här...

Gudinnetjänst!
Sophiatemplet hälsar alla välkomna den 20 november att följa med i universums dans. Från helheten, ner i materian och med kärlekens kraft åter till helheten.
Meditation med Katarina, Universums dans med Erika och Diana. Läs mer ...

 

Boktips - Alkemistens dotter

Carl-Michael Edenborg har i dagarna släppt sin roman Alkemistens dotter, som redan blivit Augustnominerad! 
Rebis Aurora Drakenstierna föds som den sista i en släkt av alkemister i slutet på 1700-talet och växer upp på gården Hermestorp, där den ständiga röken från athanoren färgar himlen svart. När fadern oväntat går bort lämnas Rebis ensam med en ofattbar hemlighet: hon är utvald att slutföra ett uppdrag som rör hela mänskligheten, och som kommer att förändra världen oåterkalleligt. 
Akademin har ännu inte hunnit läsa den, men ser mycket fram emot en bok som har alkemi som tema! Läs mer här...

Månadens meditation, utvald för allhelgonafirandet, är ett utdrag ur greven St Germains bok Trinosophia. Den visar arbetets begynnelse...
 
Vi önskar er kärleksfull frid!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Carcassonne

Evenemang

20 nov Gudinnetjänst
17 dec Julmarknad och meditation
Hjärtats alkemi
Alkemins opus
Bröllopet i Notre Dame du Cros
Sophia som initiatrix

Allhelgonamediation

Utan förebråelse för det förgångna och utan fruktan för det kommande fortsatte jag. Vägen blev alltmer svår… Ständigt innesluten av gångar gjorda av svarta stenblock… Jag vågade inte gissa hur lång min underjordiska resa var. Slutligen, efter en mycket lång vandring, kom jag fram till en kvadratisk kammare. En dörr i mitten av var och en av dess fyra sidor öppnade sig; de var av olika färg och varje dörr var placerad vid en av de fyra kardinalpunkterna. Jag steg in genom den norra svarta dörren; den motsatta var röd; dörren i öster var blå och den mittemot var bländande vit… I kammarens mitt fanns en kvadratisk hög; på dess mitt lyste en kristallstjärna. På den norra sidan fanns en målning som föreställde en kvinna, naken ned till midjan; ett svart förhänge hängde över hennes knän och två silverband prydde hennes klädnad. Hon höll en käpp i sin hand som hon satte mot pannan på en man som stod mittemot henne. Ett bord fanns emellan dem som hade endast ett ben och bar upp en bägare och en lansspets. En hastig flamma steg upp från marken och verkade röra sig mot mannen. En inskrift förklarade målningen; en annan påvisade medlen jag behövde använda för att lämna kammaren.

Efter att ha begrundat målningen och stjärnan önskade jag gå igenom den röda dörren när den, med ett fruktansvärt ljud från dess gångjärn, stängdes framför mig. Jag försökte samma sak med den himmelsblå dörren; den stängdes ej men ett hastigt ljud fick mig att vända på huvudet. Jag såg stjärnan flimra, uppstiga, rotera och sedan slungas snabbt genom den vita dörrens öppning. Jag följde genast efter. 
- Trinosophia

Inre alkemi

Efter flera års efterfrågan erbjuder vi återigen vår populära grundutbildning i inre alkemi, 7-8 mars & 16-17 maj 2015.

Den riktar sig till personer som privat eller professionellt arbetar för ökad självkännedom, och som vill kunna använda en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential.
  
Grundutbildningens innehåll:
  • Grundläggande kunskap i det alkemiska arbetets utveckling genom de fyra faserna nigredo, albedo, citrinitas och rubedo, som beskriver livets utvecklings- och individuationsresa från tillvarons djupaste mörker till dess absoluta fullbordan i de vises sten.
  • Förståelse om och aktivering av den alkemiska hemliga elden.
  • Förståelse om hur själens kvarternitet skapar det hela Självet.
  • Erfarenhet kring arbetet med de tre alkemiska bröllopen och de tre stenarna.
  • Att kunna skapa och arbeta i det inre alkemiska rummet genom aktiv imagination.
  • Insikt i alkemins viktigaste begrepp och principer för att själv kunna tolka alkemiska verk.
  • Alkemins begreppsvärld, historia och metafysik.
  • Förklaring av de viktigaste alkemiska begreppen såsom de tre principerna – merkur (kvicksilver), svavel och salt.  
  • Hermes Smaragdtavla - mönstret för skapelsen.
  • Medvetandets kristallisering genom kroppens förandligande och andens förkroppsligande, som den konungsliga vägen till de vises sten.

Graalsriddare

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin startar i augusti 2015 en ny 2-årig Graalsriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier. En del av utbildningsmodulerna såsom örtalkemi, Sophias vishetstradition och kabbalans visdom om Livets träd sker i samarbete med Prästinneutbildningen. 

Modul 1 & 2: preliminärt första veckan i augusti 2015: England
Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm. 
Megaliter och kraftplatser - Kung Artur och riddarna av runda bordet - Väktarna av Avebury - Riddarskapets dygder – Maria Magdalenas & Josef av Arimateas arv - Den heliga graalens mysterier - The green man - The lady of the lake och det heligt feminina - Salomons tempel & Frimureri - Bruden & brudgummen - Det alkemiska bröllopet.

Modul 3: 10-11 oktober 2015.
Den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik: Graalsriddarens väg, Mikaelsvägen och Johannesmysterierna. Graalsriddare i Pans labyrint: Att reformera det etablerade systemet och verka ute i världen. Föredrag med gästlärare.

Modul 4: 12-13 mars 2016.
Skapandet av Salomons tempel tillägnat visdomens gudinna. Esoteriskt frimureri & de sakrala Osirismysterierna. Alkemins opus magnum och det odödliga självet.

Modul 5: 27-28 augusti 2016.
Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och konsten att skapa och konsekrera alkemiska örtelixir enligt gammal spagyrisk praktik.  
Plats: Lantlig miljö 35 min från Stockholm med aktiviteter både utom- och inomhus.

Modul 6: 12-13 november 2016.
Sophias tradition i teori och praktik. Tarotkort, kabbalans Livets träd, helig geometri och den Svarta Madonnan. Transformation av de subtila kropparna. (Tillsammans med Prästinneutbildningen.)
 
Modul 7: vt 2017
Lördag: Praktisk stridskonst med gästlärare. Virilkraftens uppenbarande och uttrycksmedel.
Söndag: Ceremoniförberedelser – graalens riddare
 
Modul 8: vt 2017 Graalsriddareinvigning.

Läs mer här...

Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! 
Copyright © 2014 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp