Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-12-20

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


I morgon firar vi vintersolståndet som är den mörkaste dagen på året men som också utgör den svarta graal som föder fram ljusets konung och den nya solen. Vi önskar er alla ett kraftfullt alkemiskt ljus i mörkret! 

För att bringa in lite läkekraft i denna ofta ganska stressiga juletid bjuder tempelprästinnan på en blogg som ger nycklar till hur man kan hela den subtila kropp som är nära sammanlänkad med både solen i ovan och den i nedan, solen utom och den inom – eterkroppen. Hoppas den kan ge lite inspiration…

Vi vill också tacka alla er som under året deltagit i våra evenemang och flertalet nya utbildningar. Det har varit en fröjd att möta er i vår gemensamma alkemiska graal för mycket kraftfulla och avancerade arbeten.

Titta gärna Kalle Ankas jul med era alkemiska glasögon på! Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran. Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal. Snövit vars processer med de sju dvärgarna och metallerna genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar den kommande röda föreningen.  (Vi kanske sedan får sträcka oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i Rubedos fas.)  Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta… Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld. 

Som julkapp till alla pilgrimsvänner som längtar till vårsolen och alla de magiska platserna som vi besöker på vår alkemiska resa i maj har vi 1000 kr julrabatt för bokningar fram till nyåret och anmälningsinbetalning senast 31 jan. Årets tema går direkt in i de djupaste alkemiska mysterierna - Hieros Gamos genom den levande gudens kröning av gudinnan. Hjärtligt välkommen med på en magisk färd längs med hjärtats heliggörande väg. 

På allmän begäran har Akademin öppet sin butik nu på söndag mellan 13-18 på Gotlandsgatan 74. Välkommen in i vår alkemiska värld om du söker själfulla och väldoftande julklappar till gyllene priser!

Som meditation lyssnar vi till Abu Hamids visdomsord om hur sant vetande uppnås.
 
Julröda hälsningar och en önskan om ett strålande nytt år!
Katarina & Tommy
Alkemister i Frankrike

Evenemang

22 dec Julöppen butik kl 13-18
Den alkemiska fontänen
Hjärtats alkemi
Mysteriets kärna

Den vises attribut

Någon sade till mig: "Jag vill skriva av och lära mig ur boken". Han talade bra arabiska, och jag sade till honom: "Sträva efter att lära dig utantill och att förstå det, och citera aldrig en bok utan att känna källorna. Gör du så, så får du framgång." Han sade: "Men du har ju sagt att profeten - Allah välsigne och skydde honom - sade: "Binden vetandet vid skriften!" Jag sade: "I boken finns intet vetande, men den innehåller en skrift som leder till vetande, och när man kan den utantill blir det vetande - vetande är den vises attribut. Och jag reciterade:

"Vetandet finns i hjärtat och inte i böcker!
Fäst dig inte vid flärd och lekverk!"

och jag reciterade vidare:

"Skriver du ned vetande och lägger det i en korg men inte kan det utantill, så går det dig aldrig väl. Den går det väl, som kan det utantill, sedan han väl fattat det och aktat sig för misstag!"

"Men när du lärt dig det utantill, så skriv ned det ur minnet! då blir det ill ett vetande, som du binder fast i boken. Men om du skriver av ur en bok, då blir det en slavisk kopia och inte alls något vetande. Kom ihåg det!"
- Abu Hamid från Granada
(översatt av Stig Wikander)
Lammet med Livets bok

Paris & Chartres

Akademin bjuder nu åter in till att följa med på en alkemisk resa till Paris och Chartres 4-7 september 2014! 

Vi besöker Notre Dame katedralen, avnjuter festmiddag på Flamels restaurang och fördjupar oss i hemligheterna om hur man skapar den gudomliga människan och de vises sten. I det 
nådfulla Chartres utforskar vi de alkemiska bröllopen i den mest fulländande katedralen, med sin labyrint och svarta och blå madonnor. 
Resan avslutas i transformationens alkemiska högborg – Saint Chapelle i Paris.

Boka-tidigt-pris 6900 kr
 

Sydfrankrike 2014

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på nästa års helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014.

Årets tema är den levande guden och gudinnans kröning, och nytt för året är besök i den fantastiska katarborgen Peyrepertuse där himmel och jord paradisiskt omfamnar varandra; Venus och Mars portal utanför Rennes le Chateau; Svarta madonnan i Marseille och förbundsarkens mysterier; Isis bägge krafttroner och brudkammaren i Rennes-les-Bains; vår Frus katedral i Alet-les-Bains där hexagrammet ledsagar oss mot den levande gudens kapell.

Under vår vistelse kommer vi att bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!
Boka-tidigt-rabatt 1000 kr t o m 1 januari!
 
 
Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp