Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2012-05-24

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Nyligen hemkomna från fantastiska Frankrike vill vi dela med oss av Venus kärleksfulla eld och stämningen i glädjens trubadurhov. Vi har färdats genom graalens, katarernas och rosenkorsets mysterier till kraftplatser bortom tid och rum. Transformativa ritualer och meditationer har varvats med utsökta franska måltider och djupgående mystika studier,  så att kropp, själ och ande uppnått en fridfull och spirande harmoni. Vårt innerliga tack till alla ni som var med och bidrog med er unika facett! 

Den sista maj går terminens supersalong av stapeln, då vi firar Venus kraftfulla kärleksinsegel och bjuder in musan Terpsichore för att fira kärlekens hov med er alla. Vi firar även Akademins nya bok Hjärtats alkemi - den hemliga och uppenbarade läran, som kommer att finnas till specialpris. Ta gärna med vänner och bekanta för en afton med levande musik, mystik och alkemisk praktik! 
 
Soliga hälsningar,
Katarina & Tommy 
 

Trubadurens glödande hjärta

Ack, ädla och sköna kvinna,
mitt hjärta glöder!
Ni låter mig ensam brinna
här långt i söder.
Ack låt inte åren svinna,
som allt föröder!
Gudomliga, ljuva kvinna,
som sången föder
med munnens söta krus,
med blickens himlaljus -
befall mig fort till ert hus,
mitt hjärta blöder!
(Bernart de Ventadorn, ca 1130/1140-1190/1200)
 
Triad i Queribus

Evenemang

31 maj Venus supersalong
6 juni Venuspassagen
11-12 augusti Fördjupningsutbildning
25-26 augusti Utbildning i praktisk alkemi 
Satorkvadraten i St Antonius kapell, Gorges de Galamus
Maria Magdalena i Gorges de Galamus
Hjärtats alkemi - den hemliga och uppenbarade läran

Hjärtats alkemi

Längs med hjärtats väg finns en röd tråd som för människan in mot centrum av det egna väsendet, under resan genom jordelivets vindlande och ofta snåriga livslabyrint. Den röda tråden vävs av kärlek, mod och tålamodig visdom och har utvecklats och förvaltats av de som älskar Sophia – de sanna filosoferna. I den här boken för vi samman dessa profeter, väktare, andliga utövare, konstnärer och mystika förkunnare av den hemliga läran om en tidlös kärlekens kyrka. De som av hela sitt hjärta och ofta med livet som insats eftersökt en hjärtats apokalyps, där pansarhårda kluster av vrede, rädsla och ignorans faller av så att hjärtat kan flamma upp av en helig eld och skina som ett klart ljus i mörkret. Då, i djupet av hjärtats brudkammare, sker den mest heliggörande alkemi då Gud och människa blir till ett enda rosenprytt och flammande hjärta.

Praktisk alkemi

25-26 augusti & 6-7 oktober under dagtid.                      
Praktisk helgutbildning i konsten i  att skapa alkemiska örtelixir, såsom Solens och Månens elixir. Första  helgens arbete i naturskön miljö fokuserar på det teoretiska och praktiska arbetet inom örtalkemi och alla deltagare får bereda två egna elixir. Andra helgen, då vi är i Stockholms innerstad, rör elixirens och de alkemiska principernas verkan inom människan och hennes gudomliggörande därigenom. Pris: 5500 kr

Venus supersalong

Välkommen att träda in i Venus sfär torsd 31 maj (kl 19-21.30) i Tempel Riddare Ordens tempelsal på Kammakargatan 56. Till vacker musik, initierad alkemi och med musan Terpsichore vid din sida bjuds du in till en uppenbarelse av Venus sköna hemligheter. Bjud gärna med vänner och bekanta. Inträde 250 kr.

Prästinna

Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning startar åter augusti 2012.
 
Kontakta din inre visdom. Vidga dina sinnen. Expandera din själ. Kom och upplev lusten till livet!  

Under 8 intensiva helgmoduler lär du dig under två år konsten att vandra Prästinnans väg. Avslutas med en Prästinneinvigning. 
Kostnad: 2-årig prästinneutbildning (modul 1-8) kostar 3200 kr/helg fördelat på 8 helger/moduler. Du genomgår då en klassisk Prästinneutbildning, med frihet att verka och tjäna gudinnan därhelst ditt kall leder dig. I mån av plats och lämplighet kan man gå enstaka moduler till en kostnad av 4000 kr.
 

Venuspassagen

Sophiatemplet öppnar under kvällen upp en portal till gudinnan och firar en mycket sällsynt astronomisk händelse. Genom aktiv imagination guidas du till att erfara Venus urkraft och kärlek. Vi avslutar kvällen med en mindre ceremoni med alkemiskt elixir. Föranmäl gärna! Inträde: 100 kr. Onsdag 6 juni kl 19-21, Gotlandsgatan 74

Fördjupning

Under sommarens fördjupningshelg (11-12 augusti) kommer vi att arbeta med de olika alkemiska kropparna – blykroppen, månens silverkropp, solens guldkropp, den självlysande andekroppen eller odödlighetskroppen och de vises sten. Vi kommer även att fördjupa oss i de viktigaste aspekterna från grundutbildningen, såsom faserna och bröllopen. Fördjupningshelgen är endast öppen för er som gått någon av Akademins grundutbildningar. 

Copyright © 2012 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp