Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-02-05

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi hoppas att alla haft en trevlig start på det nya året, trots förkylnings- och influensatider. Kanske såg ni dokumentären om Alkemistens år på svt förra veckan? Om inte, läs mer nedan.

Nu på onsdag kl 18 startar vi vårterminens verksamhet med en miniworkshop om Isis magiska alkemi, där Katarina vägleder oss in i Isis beslöjade mysterier om hur människans andliga vision manifesteras i materian. Obs workshopen är redan fullbokad men en repris erbjuds den 3 juni! Begränsat antal platser varför förbokning behöver göras. 

Vår härliga alkemiska resa till södra Frankrike längs med graalens, katarens och rosenkorsets väg och med nyheten av ceremonier i katarinitiationsgrottorna i Ussat les Bains är nästintill fullbokad  men vi har lyckats trolla fram 1-2 platser för den kallade. Så hör av er omedelbart om ni vill ta del av en alkemisk upplevelse bortom tid och rum.  

En ny praktisk alkemisk långhelgkurs är under framtagande (23-25 augusti), där vi ämnar arbeta med de sju planeternas örtelixir och salvor, dess inre motsvarigheter i medvetande och kropp, samt mysterierna kring daggen, filosofernas vin, alkemiska menstrum mm. Även denna utbildning har fått ett mycket positivt mottagande så boka snarast för att säkra din plats och få vårt boka-tidigt-pris under februari månad.

Månadens alkemiska meditation är ett stycke från 1700-talets Gyldene Rosenkreuziska Orden. I ett inre perspektiv syftar den till att uppdaga den allmänna världsanden i oss själva, den heliga elden, kvintessensen, varelsernas medelpunkt, Gud i materian, och låta denna verka uppå våra olika kroppar genom de fyra elementen.
 
Vi önskar er en spirande februarimånad i alkemins växande och avtagande krafter,
genom Sol & Luna
Katarina & Tommy
Alkemisk julmarknad
Akademins produkter
Vi har glädjen att meddela att Akademin/Templet nu en bit in på det åttonde året på Gotlandsgatan 74 kommer hålla öppet torsdagar mellan 12-18 för er som vill införskaffa unika produkter eller hämta information om vår verksamhet.
Hjärtats alkemi
Finns att inhandla i vår butik för 295 kr
Oroborus och det alkemiska hexagrammet

Allmän medicin

Således är människans högsta skatt i denna världen, att äga en sund själ i en sund kropp, och därigenom redan här njuta en försmak av den eviga saligheten. Men då det icke alltid står i våra krafter att undvika kroppens krämpor, även icke då när vi äro renade från våra synder, vars följder i vår kropp kvarbliva, så har däremot den gode Guden nedlagt uti alla elemen­ten hälsogivande kraft. Den all­männa världsanden finns i all eld, ehuru icke uti lika mått hos alla kroppar. För att bekomma ur jorden en allmän läkedom, måste man göra den samma till vatten, detta åter till luft och luft till eld. Ur luften, som kom­mer ovanifrån, extraherar man detta sig evigt rörande väsende, då det först genom sitt eget vatten, för­medelst de visas eld är blivit upp­löst, och återtagit sig en kaotisk form, sådan som förrän elementen vore åtskilde. Vattnet äger en väsent­lig läkedom uti sig, vilken är impregnerad med de övre och nedre krafterna.

Utan Gud, såsom medelpunkten av alla varelser, söker man för­gäves upplösningen till de av ho­nom skapade tingen. Men den som över huvudet känner kropparnas egenskaper samt deras släktskap, och tillika kan skilja det renas natur från det orena, den skall lätteligen lära att känna de en­skilda kropparnas egenskaper och ur dem kunna bereda en kraftig och angenäm medicin.
Rosenkreutzarnas lära från 1767.

Katedralernas mysterium

Alkemistens år

I förra veckan uppmärksammades alkemins tradition på SVT i dokumentären Alkemistens år, som följde Christer Böke under ett år av alkemiska laborationer. En intressant inblick in i mineralalkemins laborativa delar och varje alkemists strävan att uppdaga vad tidigare alkemister egentligen har menat med sina allegoriska beskrivningar, samt inte minst den personliga transformationen som ett sådant arbete medför. Programmet finns att titta på i svtplay på ovanstående länk.  

Boken av den legendariske Fulcanelli som Christer Böke hänvisar till i dokumentären är en helt fantastisk om än kryptisk alkemibok som också går att tolka själsligt och andligt och inte bara som en beskrivning av de rätta metallernas operationer, varför den varmt rekommenderas. Kjell Lekeby som var med i dokumentären kommer snart ut med en svensk översättning av Katedralernas mysterium men om ni vill läsa den redan nu finns den på engelska på nätet eller kan inhandlas på Amazon. 

Frankrike 2013

Vi blickar framåt mot årets alkemisk pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike 13-18 maj. Resans tema är graalens, katarens och rosenkorsets väg. Nytt för 2013 är besök och invigning i tre av katarernas initiationsgrottor i Ussat les Bains. Övriga kraftplatser vi besöker är:

- Eglise du Sabarthès
- Ornolac Ussat les Bains
- Katarborgen Queribus
- Rennes le Chateau
- Rennes les Bains
- Gorge de Galamus
- Puivert
- Carcassonne

Många har redan bokat in sig på denna unika resa, så passa på och boka nu om du vill ha någon av de sista platserna!
Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp