Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-09-20

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi önskar er alla en färgsprakande höstdagjämning! Vi hoppas att vårt höstprogram och nästa års resor kan erbjuda ljus och värme när vi går mot mörkare tider. 

Akademins säsong började i kulturens tecken där vi som uppföljning till försommarens samarbete med Unga Klara återigen presenterade alkemins spännande idévärld i relation till konstnärinnan Leonora Carrington (1917-2011). Deras första Carrington-pjäs har premiär 27 september: Häst Häst Häst, läs mer här! Vi har också träffat en trio filmare från Finland, som gör research för en kommande film om Sveriges senaste hovalkemist August Nordenskiöld (1754-1792), vilket vi skrivit en liten kort blogg om. Däremellan hade vi vår årliga utbildning i praktisk alkemi. Det blev en soligt intensiv långhelg med en härlig grupp och vi bjuder på en liten inblick i vårt fördjupade arbete med planeternas sju insegel. 

Vi ser mycket fram emot att snart bege oss söderut till Höör för att med alkemins nycklar öppna portarna till odödlighet, i form av en  workshop i själens andlig alkemi (19-20 okt). När vi öppnar upp planeternas magiska sigill över våra transformativa kraftcenter kan vi ta del av de djupaste mysterierna i Livets Bok. Vi frigör oss då från det förflutnas mönster och efterverkningar och med den kreativa gnistan skapas själens guld. Kropp, själ och ande kan då förädlas och förenas i de alkemiska bröllopen som framföder de vises sten – vår odödlighetskropp. Hjärtligt välkommen från hela landet, det finns naturskönt boende till bra pris på Backagården. Workshopen anordnas av Laila J:son Lindgren och vi bjuds på en underbar atmosfär och luncher i hennes HälsoAteljé.
 
Nästa år blickar vi redan fram emot två underbara Frankrikeresor: den första till Sydfrankrike med temat den levande guden och gudinnans kröning (26-31 maj) bjuder på heliggörande alkemi på några av jordens största kraftplatser. Flera nya platser kommer att upplevas, såsom den levande gudens kapell, Venus-Mars portalen och Betlehems katarinitiationsgrotta. Förra årets resa blev snabbt fullbokad! Resan till underbara Paris & Chartres med temat de alkemiska bröllopen (4-7 september) har redan fått flertalet bokningar, så passa på att boka snarast om du vill åka med. Båda resorna har boka-tidigt-pris t o m sista oktober.
 
Månadens alkemiska meditation är skriven av teosofen och alkemisten John Pordage (1608-1681), och finns i sin helhet i vår bok Hjärtats alkemi.
 
Vi önskar er en genomlyst höst!
genom Jungfruns kröning
Katarina & Tommy
Alkemister i Frankrike

Evenemang

19-20 okt Andlig alkemiworkshop i Höör
11 nov Gudinnetjänst
28 nov Salong Arcana: Jupiter
Den alkemiska fontänen
Hjärtats alkemi
Mysteriets kärna

Jungfruns pärla

O alla miraklers mirakel! Du har den tingerande tinkturen, jungfruns pärla som har tre i en essens eller egenskap; du har kropp, själ och ande; du har eld, ljus och glädje; du har Faderns egenskap, du har Sonens egenskap och så även Den heliga andes egenskap; och dessa tre fixerade i en beständig essens och varaktigt väsen. Detta är jungfruns son; detta är din förstfödda; detta är den ädla hjälten, ormtramparen och han som kastar draken under sina fötter och stampar på den. De gamla filosoferna benämnde honom som deras vita och röda lejon. Den heliga skriften kallar honom lejonet från Israels eller Juda och Davids hus.

Och sålunda ser du hur den sanna filosofin är förmedlad; nämligen i en gudomlig kropp vari du skall finna gudomlighetens liv i den rena naturen, vari du skall lära känna Gud i naturen. Nu är naturens paradis återfunnet, de sex dagarnas arbete i själen har nått sitt slut och övergått i det fullkomliga fullbordandets frid. Därefter, då fixeringen har fötts, så är livet fullkomligt, utan några förändringsskuggor; det är en evig dag utan natt, en evig glädje utan sorg, ett evigt liv utan död: ty här är nu paradisets människa, klar likt den heliga solen som strålande lyser igenom allt, likt guld som är genomströmmande lysande, rent och klart utan skavank eller fläck. Själen är nu en uthållig serafisk ängel och kan göra sig själv till läkare, teolog, astrolog, till en helig magiker. Den kan även skapa vad den vill i sig själv och göra och få vad den vill; ty alla egenskaper har blott en vilja i enhet och harmoni. Och densamma enda vilja är Guds eviga ofelbara vilja: och nu har den heliga människan i sin egen natur blivit ett med Gud.

- John Pordage

Lammet med Livets bok

Själens andliga alkemi

Alkemiska Akademin bjuder in till en unik och helande utbildning i själens andliga alkemi. Genom att öppna upp planeternas magiska sigill över våra transformativa kraftcenter kan vi ta del av de djupaste mysterierna i Livets Bok. Då kan vi frigöra oss från det förflutnas mönster och efterverkningar och med den kreativa gnistan skapa själens guld. Kropp, själ och ande kan då förädlas och förenas i de alkemiska bröllopen som framföder de vises sten – vår odödlighetskropp.
 
Denna workshop riktar sig till alla som vill och vågar uppenbara sin egen gudomliga potential. Du kan ha tidigare erfarenhet av de alkemiska planetkrafterna genom tarotkort, astrologi, chakror, kabbala, kundalinimeditation, delpersonligheter och örtmedicin mm, eller vara hängiven nybörjare. I alkemin ges både en fördjupad praktik och ett högst potent helhetsperspektiv av det heliga sjutalets förlösande krafter och dess oerhörda möjligheter att skapa guld på inre och yttre plan.
19-20 oktober i Höör
 

Sydfrankrike 2014

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på nästa års helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014. Årets tema är den levande guden och gudinnans kröning, och nytt för året är besök i den fantastiska katarborgen Peyrepertuse där himmel och jord paradisiskt omfamnar varandra; Venus och Mars portal utanför Rennes le Chateau; katarinitiationsgrottan Betlehem; Isis bägge krafttroner och brudkammaren i Rennes-les-Bains; vår Frus katedral i Alet-les-Bains där hexagrammet ledsagar oss mot den levande gudens kapell.
Under vår vistelse kommer vi vistas ett dygn i den gamla kurorten Ornolac Ussat les Bains, samt därefter bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!
Boka-tidigt-pris t o m 31 oktober!
 
 

Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp