Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2014-12-12

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi sänder er alla ett alkemiskt jul- och lucialjus i den mörkaste tiden! Minns att allt vänder om knappt två veckor! 
 

Julmarknad och meditation

Nu på onsdag (17 dec) bjuder vi in till vår årliga julmarknad med glögg och elixir. Många av Akademins produkter erbjuds till 20-50% rabatt! Vi öppnar dörrarna klockan 15 och kokar glögg till o med 18:30. Då börjar aftonens imagination/meditation kring det inre bröllopet (18:30-20). Denna senare måste förbokas för att garanterat få plats. katarina@alkemiskaakademin.se 
Varmt välkomna!!

Julpris till Sydfrankrike!
Som ett litet ljus i mörkret har vi ett par platser kvar till vårens alkemiska resa till Sydfrankrike som erbjuds till ett fantastiskt julpris (7900 kr t o m 31 dec)! Vi har gjort vårt yttersta för att kunna erbjuda en fantastisk och oerhört prisvärd pilgrimsfärd med slottsboende och besök på några av världens mest vackra och heliga platser. Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder billiga direktflyg till, om man bokar i god tid. Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr i katarlandet norr om Carcasonne, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer. Läs mer här...
 

Graalsresa till England

Äntligen är den efterfrågade graalsresan till England spikad! 3-7 augusti bär det av, med direktflyg till Bristol. Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well... den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the Lake - visdomens gudinna Sophia - som bringar enhetens svärd till den kallade! Hjärtligt välkommen att åka med! Läs mer här...
 

Masterutbildning i själens alkemi!

Vår efterfrågade utbildning lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Målet är att bli en alkemisk mästare i livets konst! Du lär dig bemästra en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential. Nästa grundutbildning är i Stockholm 7-8 mars & 16-17 maj 2015. Vi erbjuder nu 500 kr julrabatt per modul för anmälningar senast 31 december!  Läs mer här...Julklappstips - hjälp ett barn i Bolivia!

Stiftelsen Hand i hand och dess bolivianska orginsation Cidic erbjuder möjligheten att bli fadder till ett barn och stödja dess skolgång och uppväxt. Vi har själva mångårig erfarenhet av deras fantastiska arbete och möjligheten att hjälpa utsatta barn att få en dräglig uppväxt och utbildning. Läs mer här...

Månadens alkemiska meditation har ett starkt jultema. Läs, begrunda och upplev julen med alkemiska ögon! 

 

Vi önskar er kärleksfull julfrid!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Carcassonne

Evenemang

17 dec Julmarknad och meditation
Hjärtats alkemi
Alkemins opus
Bröllopet i Notre Dame du Cros
Sophia som initiatrix

Julmeditation

Efter en lång och grå höst, där livslust och passion får sina stora törnar, uppenbarar sig nu den strålande och skimrande Lucia - ljusets jungfru - jungfru Sophia - i sin mest skinande klädnad. Denna jungfru med sitt följe av tärnor bistår och vägleder alltid alkemisten i dennes opus, på samma sätt som hon biföljs av stjärngossar (som kan läsa de astronimiska och makrokoskmiska skeendena) och tomtar (som arbetar i jordens mikrokosmos). Pepparkaksgubbar och gummor bjuder på livets goda som gör att Lucia, stjärngossar och tomtar blir snälla och går leendes och sjungandes...

Vägen in mot det alkemiska arbetet har tagit sin början...

Midvintertid begynner vid solståndet, tidpunkten för det största symboliska mörkret över vår hemisfär. Detta föder ljusets barn, ty mörkret har icke överkommit det. 

Snart nalkas julens afton, då de alkemiska serierna går på högvarv på tvn. Genom Kalle Ankas julafton lär vi oss de alkemiska hemligheterna. Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran.
   Piff och Puff som klättrar upp och ned längs Livets träd, som den vattniga elden och det eldiga vattnet som besten (Pluto) försöker fånga, men som av Musse Pigg (stenen) möts av empati och kärlek. 
   Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal och genomför sin dröm genom den högre skyddande ängeln (den goda féen). 
   Snövit vars processer med de sju dvärgarna (vilka symboliserar de sju  metallerna) genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar den kommande röda föreningen.  
   Den alkemiska konungen och drottningen uppenbaras genom Lady & Lufsen, vars förening möjliggörs genom de italienska mästeralkemisterna. 
   Vi sträcker oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i Rubedos fas. 
   Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta…
   Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld visar vägen mot Karl Bertil Jonssons julafton, där guldet sprids till de som aldrig annars får ta del av det. 
   När vi vaknar upp första dagen på det nya året och traditionellt sätter på riddarfilmen Ivanho, undvik då för all del den versionen som sänds på TV3 )1982 års version). Leta istället upp 1952 års version med Robert och Elizabeth Taylor, där hjältarna är hjältar, kvinnorna är skarpa, dialogen är underbar, och storyn följer den röda tråden. Ivanhoe är den merkuriala agenten som genom Sophias döttrar lyckas frige och återböra den förlorade konungen Arthur - de vises sten - som kommer ridandes med Templets riddare för att bringa fred över England. 
God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

Själens alkemi

Efter flera års efterfrågan erbjuder vi återigen vår populära Masterutbildning i inre alkemi, 7-8 mars & 16-17 maj 2015.

Målet är att bli en alkemisk mästare i livets konst! Du lär dig bemästra en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential.  
  
Utbildningens innehåll:
  • Grundläggande kunskap i det alkemiska arbetets utveckling genom de fyra faserna nigredo, albedo, citrinitas och rubedo, som beskriver livets utvecklings- och individuationsresa från tillvarons djupaste mörker till dess absoluta fullbordan i de vises sten.
  • Förståelse om och aktivering av den alkemiska hemliga elden.
  • Förståelse om hur själens kvarternitet skapar det hela Självet.
  • Erfarenhet kring arbetet med de tre alkemiska bröllopen och de tre stenarna.
  • Att kunna skapa och arbeta i det inre alkemiska rummet genom aktiv imagination.
  • Insikt i alkemins viktigaste begrepp och principer för att själv kunna tolka alkemiska verk.
  • Alkemins begreppsvärld, historia och metafysik.
  • Förklaring av de viktigaste alkemiska begreppen såsom de tre principerna – merkur (kvicksilver), svavel och salt.  
  • Hermes Smaragdtavla - mönstret för skapelsen.
  • Medvetandets kristallisering genom kroppens förandligande och andens förkroppsligande, som den konungsliga vägen till de vises sten.

Graalsriddare

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin startar i augusti 2015 en ny 2-årig Graalsriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier. En del av utbildningsmodulerna såsom örtalkemi, Sophias vishetstradition och kabbalans visdom om Livets träd sker i samarbete med Prästinneutbildningen. 

Modul 1 & 2: 3-7  augusti 2015: England
Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm. 
Megaliter och kraftplatser - Kung Artur och riddarna av runda bordet - Väktarna av Avebury - Riddarskapets dygder – Maria Magdalenas & Josef av Arimateas arv - Den heliga graalens mysterier - The green man - The lady of the lake och det heligt feminina - Salomons tempel & Frimureri - Bruden & brudgummen - Det alkemiska bröllopet.

Modul 3: 10-11 oktober 2015.
Den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik: Graalsriddarens väg, Mikaelsvägen och Johannesmysterierna. Graalsriddare i Pans labyrint: Att reformera det etablerade systemet och verka ute i världen. Föredrag med gästlärare.

Modul 4: 12-13 mars 2016.
Skapandet av Salomons tempel tillägnat visdomens gudinna. Esoteriskt frimureri & de sakrala Osirismysterierna. Alkemins opus magnum och det odödliga självet.

Modul 5: 27-28 augusti 2016.
Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och konsten att skapa och konsekrera alkemiska örtelixir enligt gammal spagyrisk praktik.  
Plats: Lantlig miljö 35 min från Stockholm med aktiviteter både utom- och inomhus.

Modul 6: 12-13 november 2016.
Sophias tradition i teori och praktik. Tarotkort, kabbalans Livets träd, helig geometri och den Svarta Madonnan. Transformation av de subtila kropparna. (Tillsammans med Prästinneutbildningen.)
 
Modul 7: vt 2017
Lördag: Praktisk stridskonst med gästlärare. Virilkraftens uppenbarande och uttrycksmedel.
Söndag: Ceremoniförberedelser – graalens riddare
 
Modul 8: vt 2017 Graalsriddareinvigning.

Läs mer här...

Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! 
Copyright © 2014 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp