Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2014-03-15

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Hoppas ni alla känner av ljuset som återvänt och den spirande våren i kropp, själ och sinne.

På Akademin närmar vi oss terminens höjdpunkt som är vår alkemiska pilgrimsfärd till Sydfrankrike. Årets resa kröner alla våra tidigare resor till området kring Rennes-le-Chateau och Montsegur. Vi vet att det är många som drömmer om att göra denna resa eller återvända till dessa heliga platser under alkemins gyllene baner; är du en av dem så passa på att boka nu medans det finns några platser kvar! Nästa år kommer vi att utforska helt nya regioner… 

Som ni kanske har märkt har vi varit sparsamma med både mailutskick och vårprogram. Detta har dock ej gjorts av lättja, utan vi har varit fullt upptagna med ett antal alkemiska projekt:

Förra sommaren påbörjade vi ett samarbete med Unga Klara vilket resulterade i deras magiska föreställning Häst! Häst! Häst!, om surrealisten och konstalkemisten Leonora Carrington. I år har vi fortsatt samarbetet i form av alkemisk analys och metaförståelse av Carringtons pjäs Lammungarnas fest. Detta är den sista pjäsen som Unga Klaras konstnärliga ledare Suzanne Osten regisserar och vi ser innerligt fram emot att bevittna premiären den 29 mars. Bilderna på deras instagram antyder att det blir en riktig slaktfest! 

Arbetet med vår alkemibok börjar nå sin fullbordan. Det vi först trodde skulle bli en revidering har nu växt till att bli en helt ny och unik bok om den alkemiska konsten, vari dess historia, filosofi och praktik utförligt beskrivs utifrån vårt drygt 40 åriga arbete, sammanfattat i ca 360 sidor. I nästa mailutskick hoppas vi kunna meddela mer om när boken ämnar bli tryckt etc.

Vi har vidare berikat oss och gjort research inför kommande resor och alkemiska arbeten, där vi besökt Marrakech och Marockos magiska och galna platser i jakt efter prima materian, Fuerteventuras heliga berg, Londons myller, Stonehenges heta stenar, Aveburys dolda mirakel, Glastonburys mystik, West Kennets metafysik och Oxfords gotik.

I våra operationer ser vi framför oss hur vårens jungfrujord tämjer den vilda enhörningens merkur och bjuder sitt enhetselixir genom att tändas upp av lejonets sulfur. Denna kraft tillsänds er alla, varigenom vi önskar en upplysande och livgivande vårdagjämning! 
 
Katarina & Tommy
Carcassonne
Lejonet, enhörningen och Jungfrun
Hjärtats alkemi
Den levande guden
Lammungarnas fest

Lammungarnas fest

Som avslutande verk på Unga Klara väljer Suzanne Osten att uppföra Lammungarnas fest av Leonora Carrington, en av surrealismens största konstnärer. Pjäsen börjar som en bisarr fars i engelsk överklassmiljö men spricker snart upp i ett surrealistiskt drömspel. I allt en historia om en ung kvinnas vrede, uppbrott och mod att välja passionen. Det är en slaktfest av utomsinnligt slag.

I ett slott smaskar Fru Kött i sig räkor med en talande hund tätt inpå. Oberoende av tiden avlöser de mest märkliga typer hennes kammare. Sonen Lord Filip har fullt sjå att stå rak i sitt ständiga supande. Huvudlösa hönor springer omkring i korridorerna. När man minst anar uppenbarar sig Filips exfru Elisabeth. Utanför i snön finns blodsspår bland dansande lammungar. Plötsligt är alla på jakt efter en mördare.

Här finns också den unga Teodora. Rasande på vuxenvärlden håller hon sig helst i barnkammaren bland spökande leksaker. Varulven Roland, som har vädrat hennes längtan efter passion och frigörelse, bryter in i det förbjudna rummet och upphäver alla tabun. Vad som börjar som en oskyldig dans växer snart till en rasande orgie – Lammungarnas fest.

Sverigepremiär 29 mars 2014 på Unga Klara
Lammet med Livets bok

Paris & Chartres

Akademin bjuder nu åter in till att följa med på en alkemisk resa till Paris och Chartres 4-7 september 2014! 

Vi besöker Notre Dame katedralen, avnjuter festmiddag på Flamels restaurang och fördjupar oss i hemligheterna om hur man skapar den gudomliga människan och de vises sten. I det 
nådfulla Chartres utforskar vi de alkemiska bröllopen i den mest fulländande katedralen, med sin labyrint och svarta och blå madonnor. 
Resan avslutas i transformationens alkemiska högborg – Saint Chapelle i Paris.

Boka-tidigt-pris 6900 kr

Prästinna

Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning startar åter ht 2014.
 
Kontakta din inre visdom. Vidga dina sinnen. Expandera din själ. Kom och upplev lusten till livet!  

Under 8 intensiva helgmoduler lär du dig under två år konsten att vandra Prästinnans väg. Avslutas med en Prästinneinvigning. 
 
Kostnad: 2-årig prästinneutbildning (modul 1-8) kostar 3300 kr/helg fördelat på 8 helger/moduler. Du genomgår då en klassisk Prästinneutbildning, med frihet att verka och tjäna gudinnan därhelst ditt kall leder dig. I mån av plats och lämplighet kan man gå enstaka moduler till en kostnad av 4000 kr.

Sydfrankrike 2014

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på nästa års helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014.

Årets tema är den levande guden och gudinnans kröning, och nytt för året är besök i den fantastiska katarborgen Peyrepertuse där himmel och jord paradisiskt omfamnar varandra; Venus och Mars portal utanför Rennes le Chateau; Svarta madonnan i Marseille och förbundsarkens mysterier; Isis bägge krafttroner och brudkammaren i Rennes-les-Bains; vår Frus katedral i Alet-les-Bains där hexagrammet ledsagar oss mot den levande gudens kapell.

Under vår vistelse kommer vi att bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!

Praktisk alkemi

För er som vill lära er konsten att tillverka alkemiska elixir enligt gammal praxis så erbjuder i återigen vår mycket populära utbildning i Praktisk alkemi. Första helgen med praktisk örtalkemi (23-24 augusti) sker i naturskön miljö och du får bl. a göra egna Sol-och Månelixir.

Örtalkemihelgen sker i samarbete med Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning som startar igen den helgen. 
Den andra helgen (18-19 oktober) är vi i stan och arbetar med att aktivera elixiret inom människan... det yttre och det inre elixiret kan sedan föda fram den alkemiska människan!

Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! 
Copyright © 2014 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp