Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2017-03-23

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Vi hoppas ni alla återfunnit balansen efter vårdagjämningens motstridiga krafter och sänder er alla alkemisternas tempererade ljus.
 
Vårt arbete med att färdigställa den reviderade och utökade utgåvan av Alkemi - den hermetiska konsten går fint och kommer släppas under året. I samband med det startar vi en helt ny efterfrågad 3-årig alkemiutbildning som går igenom hela det alkemiska opuset, med början januari 2018! Läs mer här...

Alkemisterna har fördjupat sitt riddarskap och varit på en inspirerande resa till Sicilien, där vi bland mycket annat gick i riddarprocession genom Catania tillsammans med hela världens riddarordnar och avslutades med stor fest i palatset. En liten inblick ges i Katarinas krönika som du kan läsa här

För alla ridderliga som liksom oss vill vandra Graalriddarens fantastiska väg finns en krönika från nu pågående utbildning. Nästa uppstart av graalriddarutbildningen sker hösten 2018. Läs mer här...

Försommarens alkemiska resa till Sydfrankrike 29 maj - 3 juni blev återigen snabbt fullbokad men vi har just nu en återbudsplats. Det flammande hjärtats resa leder oss till Montsegur, Puilaurens, Svarta Madonnan i Limoux, Den gröna labyrinten Nebias, Rennes-le-Chateau och sagostaden Foix. Läs mer här... 

Sommarens graalresa till England har några platser kvar. 7-12 augusti 2017 med start i Bristol. Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm och Camelot i South Cadbury. Läs mer här... 

Katarina har nyligen blivit intervjuad kring prästinnans kall och alkemistens verk. Lyssna, begrunda och le! 

Vi önskar er alla en strålande och skön vår där naturens ljus fyller er med livskraft och lust!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Akademins tempel

Evenemang

29 maj-3 juni Alkemisk resa till Frankrike
7 - 12 aug Graalresa till England
Riddarprocession i Catania
Riddare i Catania
Den gyllene falken

Den gyllene falken

Jag har uppenbarat mig som en storslagen falk, uppstigen ur ägget. Jag har flugit upp och slagit mig ner som en fyra alnar lång falk vars vingar är av det övre Egyptens gröna sten. Jag är uppstigen från kistan in i nattens bark. Jag har bringat mitt hjärta från de östra bergen. Jag har slagit mig ner i dagens bark. De från den forna tiden förs fram till mig och bugar sig och dyrkar mig när jag träder fram återförenad som den rättivsa gyllene falken uppå den spetsiga stenen. Ra kommer dagligen för att ge sin dom och jag sitter ibland den lägre himmelens äldre gudomar. Han av offerfältet bugar sig för min närvaro och jag äter av honom och har makt över honom. Jag har ett överflöd till mitt begär. Sädesguden har givit mig rökt korn och jag har makt över vad som hör till mitt huvud.   
Kapitel 77 - Att transformeras till en gyllene falk
- Den egyptiska dödsboken
Heliga örtelixir

Rosenkors alkemiska bröllop

Vårerbjudande
Vi har nu ett vårerbjudande där vi sänder vår nya bok tillsammans med ett av försynen utvalt alkemiskt elixir per post för 250 kr inklusive frakt inom Sverige. (Bg 5061-6168 Alkemiska Akademin samt uppger tydligt namn och adress samt sänder ett mail till oss med samma info.)

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firade 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel och bok som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop – anno 2016.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. 

Tanken är att läsaren ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix. Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Graalresa 2017

Akademin har nu glädjen att presentera sommarens graalsresa till England. Preliminära datum 7-12 augusti 2017.

Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm och Camelot i South Cadbury. Det blir en magisk pilgrimsfärd längs med graalriddarens och graaljungfruns heliggörande väg och alkemiska förening.

Vi stiger in i urdjupet av graalstraditionen i Aveburys och West Kennets makalöst transformerande krafter och låter urstavens mystik i Stonehenge uppenbaras genom druidernas visdom. Under resan fördjupar vi oss också i Josef av Arimateas och Maria Magdalenas hemliga alkemi i Glastonbury Abbey som också förmedlas i graalsmystiken kring Riddarna av Runda bordet som Kung Artur, Drottning Guinevere och Morgana förmedlar. Vi bestiger det legendasriska Camelot i South Cadbury och låter Graalriddarna fylla oss med kraft, mod och kärlek.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well… den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the lake… visdomens gudinna Sophia som bringar enhetens svärd till den kallade! 


Läs mer här...
Copyright © 2017 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp