Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2018-08-24

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Vi hoppas ni alla njutit av sommarens livgivande ljus och värme och får en skön sensommar!

Efter 11 års arbete har vi den oerhörda glädjen att meddela att vår stora alkemibibel ALKEMI - Det gudomliga verket äntligen är klar och har anlänt från tryckeriet i en lyxutgåva!!!

Härmed bjuder vi in alla våra vänner och alkemiintresserade till ett öppet hus/release fest onsdagen den 5 september i vår lokal på Gotlandsgatan 74, mellan kl 16-21. 

Boken kommer då att erbjudas till ett förmånligt releasepris om 500 kr kontant (rek pris 745).  Vi bjuder på en bubblande alkemisk drink som kommer finnas i opusets alla färger. Vi ser fram emot alkemiska samtal och i vår bar kan du köpa ytterligare drinkar till självkostnadspris. Den som vill får självklart sin bok signerad. Hjärtligt välkommen och ta gärna med vänner!

Boken kommer efter releasen att finnas till inköp från din lokala bokhandlare (som vi rekommenderar) och finns den inte inne kan du göra en beställning, eller på nätbokhandlar.  Mer info om boken kommer uppdateras på förlaget Arca Dei:s nya hemsida kommande veckor!  Läs mer här...  

I dag beger vi oss ut till landet för sensommarens örtalkemihelg. Den är samtidigt starten för både Sophiatemplets prästinneutbildning och Akademins graalriddarutbildning. 

Höstens resa till Malta har endast ett fåtal rum kvar så om du vill förgylla hösten med en heliggörande och rejuvenerande resa så hör av dig snarast!  23-27 oktober 2018 med start i Malta och vistelse i Gozo. Vi kommer färdas både i riddarnas och Johanniternas fotspår kring Döparens hemliga lära och i den den eviga gudinnans helande kraft och uråldriga tempelkultur. Vi förenar dem genom den alkemiska konstens bröllop som ger en pånyttfödelse i både kropp, själ och ande! Läs mer här... 

Vårens resa till Paris & Chartres börjar redan fullbokas. 23-28 maj 2019 besöker vi återigen Frankrike. Vi har ett gediget program med transformerande vandring i labyrinten som häver den gamla matrisen och skapar en ny och helare matris, nedstigning i den stora kryptan med den mörka madonnan under jord och uppstigning i det alkemiska tornet. Det blir alkemisk guidning i katedralen med dess magnifika glasfönster & madonnor och vi kommer att göra en mycket kraftfull aktivering av ank-korset och Livets träd. Och sedan Paris... Läs mer här... 

Vi önskar er alla en strålande och skimrande höst där naturens ljus fyller er med ljus, liv och kärlek!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook

Evenemang


25-26 aug Spagyris
05 sep Öppet hus/bokrelease kl 16-21
8-9 sep Alkemiutbildning modul 3
23-27 okt Höstens resa till Malta

 
Den svarta madonnan i Limoux
Graaljungfru i Chalice Well
Graalriddare i Tor

Graalriddarutbildning

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin erbjuder en 2-årig Graalriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier.

Katarina Falkenberg – VD på Alkemiska Akademin, Sophiatemplets översteprästinna och graalriddare är tillsammans med Tommy Westlund – Akademins styrelseordförande, graalriddare och gnostisk biskop, huvudansvariga för utbildningen samt dess lärare. Sophiatemplets väktarprästinna Erika Dickmark ansvarar för logistik samt undervisar i helig geometri mm. Ett par moduler har gästlärare med specialistkompetens.

Utbildningen startar 25 augusti 2018.

Modul 1: 25-26 augusti 2018

Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och att skapa alkemiska örtelixir. Sker i samarbete med Sophiatemplets prästinneutbildning.

Plats: Lantlig miljö 35 min från Stockholm med aktiviteter både utom- och inomhus.
 

Modul 2: 6-7 oktober 2018

Den hemliga läran och den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik. Graalriddarens väg.
Maria Magdalenas alkemi: astrala gralen, den eteriska gralen, den fysiska gralen och den heliga graalen. Transformation av de subtila kropparna.
 

Modul 3: 2-3 februari 2019

De egyptiska mysterierna. Salomons tempel och esoteriskt frimureri.
De planetariska krafterna och änglamagi. Det alkemiska tornet.
Initiationen, liv och död. Riddarskapets grunder och svärd.
Sophias tradition i teori och praktik.
 

Modul 4: 13-14 april

Kabbalans och Livets träd. Den Svarta Madonnan.
Helig geometri
Riddarens motto och namn
Graalriddare i Pans labyrint – gästlärare.
 

Modul 5: ht-2019

Praktisk svärdskonst med gästlärare
Riddarens sköld och lans.
 

Modul 6: vt-2020

Graalens ceremoni – de olika graalborden och talismanerna.
Graalriddarens manifestation.
 

Modul 7 & 8: början av augusti 2020: (England)

Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kennet Long Barrow, Glastonbury ( Chalice Well, Tor mm).

Tema:Megaliter och kraftplatser
Kung Artur och riddarna av runda bordet
Riddarskapets dygder
Josef av Arimateas och fiskarkonungarnas arv
Den heliga graalens mysterier
The green man
The lady of the lake och det heligt feminina
Bruden & brudgummen – Det alkemiska bröllopet

Kostnad för flyg, logi och mat tillkommer då. Resan börjar i Bristol. Pris 6600 kr för utbildning, inträden, resekompendium, guidning och assistans med hotellbokning. 1200 kr tilkommer för biltransporter.
För den som av olika anledningar inte kan delta i resan finns möjlighet till självständigt studium som resulterar i en uppsats i ämnet med handledning per internet, samt deltagande i en kvällssammankomst till halva modulkostnaderna.
Den som deltagit i tidigare års graalresor till England har tillgodogjort sig modul 6 & 7 redan men är självklart välkommen med på ännu en resa.
Modul 9: Riddarinvestitur: ht 2020 – endast en dag!

Graalsriddarinvigning med efterföljande middag.

Läs mer här...

 

Paris & Chartres 2019

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Paris och det heliga Chartres! 23-28 maj 2019!
Det är högt tryck med många platser bokade omedelbart så anmäl dig snarast om du vill ha någon av de sista platserna!

Vi möts upp på tågstationen i Paris för bege oss en timme med tåg till nådens boning och den mest fulländade katedralen i Chartres. Vi bor 2 nätter på pilgrimshotellet alldeles intill den stora hermetiska boken i sten som de gotiska katedralerna också är.

Vi kommer ha ett gediget program här med transformerande vandring i labyrinten som häver den gamla matrisen och skapar en ny och helare (den är bara öppen på fredagar), nedstigning i den stora kryptan med den mörka madonnan under jord och uppstigning i det alkemiska tornet. Det blir alkemisk guidning i katedralen med dess magnifika glasfönster & madonnor och vi kommer att göra en mycket kraftfull aktivering av ank-korset och Livets träd.

För den som önskar finns möjlighet att gå på mässa och kvällsvesper brukar firas nere i den mörka madonnans krypta. Så vackert och mystikt!
Vi avslutar sista kvällen med initiandernas portal där vi möter Kung Salomo, Drottningen av Saba och uppenbarar förbundsarken.
Katedralen är likt en alkemisk retort och gudinnerlig livmoder helgat livet och ingen har någonsin begravts på dess heliga grund.

En gemensam middag på creperiet planeras samt en middag på egen hand eller med nya och gamla vänner om man så önskar.

Chartres är en oerhört transformerande plats och det sägs att den som en gång initierats här aldrig mer är sig lik.

På lördagen tar vi tåget åter till Paris och checkar in på vårt hotell i det bohemiska Saint Germain området med sitt myllrande gatuliv av caféer och restauranger.

Läs mer här...

Malta & Gozo 2018

Hjärtligt välkommen att följa med på Akademins heliggörande och rejuvenerande höstresa till Gozo och Malta den 23-27 oktober! Platserna börjar fullas upp så boka snarast om du vill åka med!

Så många mysterium finns att uppenbara här med några av världens äldsta fristående tempel som byggdes före både pyramiderna och Stonehenge. Man möter här en era som inte finns med i vår civilisations historieskrivning eftersom den minner om en annan tidsålder…

Vi kommer färdas både i riddarnas och Johanniternas fotspår kring Döparens hemliga lära och i den den eviga gudinnans helande kraft och uråldriga tempelkultur. Vi förenar dem genom den alkemiska konstens bröllop som ger en pånyttfödelse i både kropp, själ och ande!

Vi kommer bo två nätter i magiska Valletta och två nätter på det mytiska Gozo! I oktober är det skön temperatur och lågsäsong med färre turister och det finns billigt direktflyg just nu med Ryanair!

Boka snarast om du vill få en plats till det makalösa 5000 år gamla underjordiska templet Hypogeum – som bara tar emot 10 besökare åt gången och som måste bokas ett halvår i förväg!

Preliminärt program:

Direktflyg med Ryanair 6.30 från Skavsta

Malta:
Vi bor två nätter i Vallettas gamla stad med en filmisk och magisk atmosfär som bjuder på ridderlig och segerrik kraft, god mat och storslagen kultur. Vi kommer besöka det Arkeologiska muséet i Johanniternas gamla palats som har de kända statyerna såsom den Sovande gudinnan från Hypogeums underjordiska tempel samt Venus av Malta och så mycket mer… från några av jordens äldsta fristående tempel.

En alkemisk rundvandring i den oerhört vackra St Johannes co-cathedral kommer uppenbara riddarens heliga kall samt Johannes hemliga lära. Katedralen har också ett underbart kapell för bön samt kända målningar av Caravaggio som bodde under en tid på Malta.
I Valletta kommer också finnas tid för shopping, egen promenad eller kanske ett besök i Johannitersordens stormästarpalats med tillhörande museum.

Nära Valletta ligger de över 5000 år gamla templen Hal Saflieni Hypogeum under jord och Tarxien ovan jord, där vi kommer få träda in i och uppleva de eviga traditionerna.
Hypogeum som byggts på under en lång era ligger i flera nivåer under jorden och har bl.a en orakelkammare med en mycket speciell frekvens och där man har funnit den sovande gudinnan/prästinnan som leder de döda likt en dödsmorska till livet på andra sidan. Endast 10 personer släpps ner åt gången och dessa man måste boka ett halvår innan. Vår första bokning är full men kommer boka en grupptid till i mån av plats.

I närheten ligger Maltas största tempel Tarxien med sina vackra altare, portaler och storslagna arkitektur. Man slås av byggnadskonsten hos denna tidiga kultur som med sina utsmyckningar och skulpturer skapade detta långt innan både Egyptens pyramider och Stonehenge!
Därefter åker vi till Maltas hamn och tar båten över Medelhavet till den mytiska ön Gozo och stannar här i två nätter i en liten stad vid havet.
Vi besöker det äldsta av templen – det 5600 år gamla Ggantija som enligt legender byggts av kvinnliga giganter. Liksom de flesta av templen här är dessa skapade efter en organisk blomsterstruktur och de bjuder oss på en synnerligen rejuvenerande och fruktbar eterkraft. Vi kommer göra en heliggörande ceremoni och meditera över en gudinnerlig kultur som ligger bortom vår historieskrivning och som ger oss en känsla av guldåldern. Alla kommer här att få preparera sitt eget gudinneelixir!

På Gozo kommer vi också bege oss Ta Pinu kyrkan byggd på en gammal kultplats helgad gudinnan. Den bär på otaliga vittnesmål om mirakulösa helande och bjuder på en sådan oerhörd frid att man aldrig vill lämna den. Här finns tid för kontemplation, bön och djupt helande.

I mån av tid så kommer vi även besöka Johannes Döparens rotunda i Ix-Xewkija som är den största kyrkan på Gozo och är känd för att ha den tredje största ostödda kupolen i världen. Kyrkan rymmer en äldre barockkyrka och har en terass högt upp i ovan med 360 graders utsikt över hela Gozo.

Vi kommer att åka till det gamla Citadellet som reser sig på ett dramatiskt sätt på ön och njuta av den vackra utsikten samt en utsökt och autentisk lunch i en av gränderna.

Vistelsen på på Gozo kommer fullbordas vid klipporna kring Ta Cenc. Det är ett oerhört vackert naturområde med storlagen utsikt över havet och många arkeologiska lämningar. Här finns också de outgrundliga spåren som löper över stora områden och som ingen vet vad de använts till eller hur de har kunnat göras i berget. Vi kommer göra en alkemiskt heliggörande ceremoni vid det stora altaret/ dolmen på de energifyllda klipporna.

Vi tar sedan båten åter till Malta och färdas till de gudinnerliga templen vid havet – Mnajdra och Hagar Qim. Vi kommer här göra en tidsresa i dessa portaler för att uppenbara guldålderns alkemiska hemligheter och helande eter.

Läs mer här..

 

Copyright © 2018 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp