Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-03-15

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Kung Bores snövita täcke har beklätt vårt landskap i vad som känns som en evighet men nu stundar äntligen vårdagjämningen och Frejas blomstrande ankomst! Vi firar denna dag när ljus och mörker är i balans med en eldig alkemisk Salong nästa torsdag kl 19-21.30 med tillhörande eftermingel. Vi har även butiken öppen då mellan 15-18.

Vår egen svenska konstnärinna Hilma af Klint arbetade hela sitt liv med dynamiken mellan universums poler och skapelsens involution och evolution. Stora delar av hennes samlade verk kan just nu avnjutas och upplevas på Moderna Museet. Ett unikt tillfälle att ta del av vår abstrakta pionjär som samtiden äntligen förmått att uppskatta och vars alkemiska motiv går som en röd tråd för de med ögon att se.    

Akademin arbetar nu intensivt med den reviderade nyutgåvan av boken Inre alkemi - människans transformation från bly till guld. Om allt går som planerat har vi releasefest den 3:e maj. (Böner emottages tacksamt! :) Vi är också mycket glada över att Susanna Åkermans efterlängtade bok Fenixelden om drottning Kristinas alkemi kommer ut samma månad.

1-2 juni tar vi våra alkemiska attiraljer och färdas söderut, där vi leder en intensiv helgworkshop i Höör, Skåne arrangerad av vår samarbetspartner Laila J:son Lindgren. 500 m från kursgården ligger natursköna Backagården som erbjuder ett fint boende för tillresta deltagare. Vår alkemiska grundutbildning lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Detta är årets enda grundutbildning så passa på att skämma bort dig men en sommarhelg vigd åt alkemi!  
 
I augusti erbjuder vi vår nya praktiska alkemiska långhelgkurs där vi arbetar i naturskön miljö nära Ösmo. Alla deltagare får preparera de sju planeternas örtelixir och salvor enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras, samt mysterierna kring daggen, filosofernas vin, alkemiska menstrum mm. En utmärkt fördjupning för dig som har gått tidigare teoretisk eller praktisk utbildning eller för engagerade nybörjare!

Månadens alkemiska meditation är från vår kommande nyutgåva av Inre alkemi och syftar till att väcka upp och etablera den alkemiska fontänen och förädla vår merkur. 
 
Vi önskar er en livgivande vårdagjämning!
genom helgad merkur
Katarina & Tommy
Alkemisk julmarknad
Akademins produkter
Akademin och Templet har öppet torsdagar mellan 13-18 för er som vill införskaffa unika produkter eller hämta information om vår verksamhet. Gotlandsgatan 74 
Hjärtats alkemi
Finns att inhandla i vår butik för 295 kr
Den alkemiska fontänen

Naturens fontän

Sitt bekvämt med rak rygg. Slut ögonen och andas djupt och regelbundet. Föreställ dig en starkt lysande sol ovan, en makrokosmisk sol som levandegör och värmer hela skapelsen. Andas och upplev urljuset. För därefter ned ljuset med vilja och fokus till mikrokosmos och toppen av din hjässa. Under det att du långsamt räknar till sju för du in ljuset i huvudet och vidare ned längs med ryggraden till ryggslutet. Håll andan och räkna till fyra, i det att ljuset aktiverar den lägre solen belägen vid underlivet. Andas ut och låt kraften resa sig längs ryggraden och likt en fontän brista ut ett eldvatten ovan hjässan som flödar ned längs med sidorna till fötterna. Andas in under det du räknar till sju och för upp kraften längs med benen till underlivet. Håll andan och räkna till fyra och släpp upp kraften återigen som en fontän. Upprepa detta sex gånger till så att fåglarna har stigit och landat sju gånger. Vila nu i den upplivade stillheten som ofta kan ta sig uttryck som en behaglig och spirande energivibration. Du har härigenom aktiverat den inre alkemiska fontänen som är grunden för att destillera fram en klar merkur och ett hett svavel i ditt väsen. 
  
Begrunda dynamiken mellan den merkuriala andningen, det pulserande svavelblodet som strömmar ut från hjärtat till hela vårt väsen och saltkroppen som omsluter dessa. När du likt riddaren förenar merkurens och svavlets källor skapas det eldiga vattnet och den vattniga elden som förmår vägleda den hjältemodiga själen in i den djupaste urmaterian. 
- Inre alkemi

Alkemiska Akademin

Alkemisk grundutbildning

Alkemi – den konungsliga konsten – är den mest omfattande och upphöjda av alla vetenskaper och konstformer. Syftet med konsten är inte blott att kunna åstadkomma 
transmutationer genom att lära ut om naturens verk och cykler, utan att förmedla den esoteriska läran om människans härkomst, hennes möjlighet till rening i detta jordeliv, 
samt hur människans inre gudomliga potential kan realiseras. Med andra ord, en filosofi som söker förlösa människan genom att uppenbara själens mysterier genom 
vilken människan kan bliva mästare och mästarinna över sin inre tron och ledsaga sitt kungadöme med tro, hopp och kärlek. 

Grundutbildningen lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Den riktar sig till personer som privat eller professionellt arbetar för ökad självkännedom 
och som vill kunna använda en uråldrig visdomstraditions psykologiska och metafysiska verktyg för att förstå livets faser och uppenbara sin gudomliga potential.

1-2 juni i Höör, Skåne.
 

Frankrike 2013

Vi blickar framåt mot årets alkemisk pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike 13-18 maj. Resans tema är graalens, katarens och rosenkorsets väg. Nytt för 2013 är besök och invigning i tre av katarernas initiationsgrottor i Ussat les Bains. Övriga kraftplatser vi besöker är:

- Eglise du Sabarthès
- Ornolac Ussat les Bains
- Katarborgen Queribus
- Rennes le Chateau
- Rennes les Bains
- Gorge de Galamus
- Puivert
- Carcassonne

Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp