Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2012-07-04

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Hoppas sommaren och den livgivande solens värme förlänar alla en fin glöd till hjärtats inre sol!

För att ytterligare bringa solenergi och förlösa begränsande krafter har vi lagt upp en liten manual till hur man skapar ett helande Johannesörtselixir. (Arcana 4) Den 24 juni firade vi St Johannes dag och alldeles snart kommer den gula Johannesörten att börja blomma vid vägarna, nära ängarna i våra svenska marker. Hoppas den kommer att bringa helande och ljus!

Dagens stora nyhet är annars att CERN-institutet meddelat upptäckten av Higgspartikeln, även känd som Guds partikel. Modern alkemi i högsta grad, i sökandet efter tillvarons grundstenar! (Läs om det exempelvis här på SvD.)

Utöver viss semester förbereder vi sensommarens och höstens unika utbildningar: praktisk örtalkemi & människans elixir och fördjupningsutbildningen om de alkemiska kropparna. (Se mer nedan.) En ny och en reviderad bok tas fram för detta... 

Vi vill också passa på att redan nu berätta om nästa års alkemiska resa till det magiska Sydfrankrike där vi bl a kommer att besöka de hemliga katarinitiationsgrottorna nära Ussat les Bains för invigningar och ceremonier. Resan kommer att följa katarernas, graalens och rosenkorset mysterier och för dig som vill vara med om ett oförglömligt alkemiskt äventyr så är det kanske dags att börja vidta nödvändiga preparationer på olika plan redan nu, så att drömmen kan bli verklighet! Titta gärna på de nyupplagda bilderna från den senaste resan

Vi önskar er en härlig och alkemisk sommar och hoppas kanske få se er under sensommarens utbildningar.
 
Tro, hopp och kärlek från era alkemister,
Katarina & Tommy
Alkemiskt labb

Utbildningar

 11-12 augusti Fördjupningsutbildning
25-26 augusti Utbildning i praktisk alkemi 
6-7 oktober Utbildning i praktisk alkemi
Madonnan i Eglise St Martin
Ormen i La Daurade
Hjärtats alkemi - den hemliga och uppenbarade läran

Hjärtats alkemi

Längs med hjärtats väg finns en röd tråd som för människan in mot centrum av det egna väsendet, under resan genom jordelivets vindlande och ofta snåriga livslabyrint. Den röda tråden vävs av kärlek, mod och tålamodig visdom och har utvecklats och förvaltats av de som älskar Sophia – de sanna filosoferna. I den här boken för vi samman dessa profeter, väktare, andliga utövare, konstnärer och mystika förkunnare av den hemliga läran om en tidlös kärlekens kyrka. De som av hela sitt hjärta och ofta med livet som insats eftersökt en hjärtats apokalyps, där pansarhårda kluster av vrede, rädsla och ignorans faller av så att hjärtat kan flamma upp av en helig eld och skina som ett klart ljus i mörkret. Då, i djupet av hjärtats brudkammare, sker den mest heliggörande alkemi då Gud och människa blir till ett enda rosenprytt och flammande hjärta.
Pris 295 kr

Fördjupning

För er som redan gått utbildningen i Pratisk alkemi eller någon av våra grundutbildningar erbjuder vi en ny fördjupningsutbildning där vi tränger djupare in i alkemins hemligheter med avancerat arbete med bly-, mån- och solkroppen som på sikt skapar andekroppen eller de vises sten. Endast ett par platser kvar så hör av er snarast om detta lockar!
11-12 augusti, dagtid

Prästinna

Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning startar åter augusti 2012.
 
Kontakta din inre visdom. Vidga dina sinnen. Expandera din själ. Kom och upplev lusten till livet!  

Under 8 intensiva helgmoduler lär du dig under två år konsten att vandra Prästinnans väg. Avslutas med en Prästinneinvigning. 
Kostnad: 2-årig prästinneutbildning (modul 1-8) kostar 3200 kr/helg fördelat på 8 helger/moduler. Du genomgår då en klassisk Prästinneutbildning, med frihet att verka och tjäna gudinnan därhelst ditt kall leder dig. I mån av plats och lämplighet kan man gå enstaka moduler till en kostnad av 4000 kr.

Praktisk alkemi

För er som vill lära er konsten att tillverka alkemiska elixir enligt gammal praxis så erbjuder i återigen vår mycket populära utbildning i Praktisk alkemi. Första helgen med praktisk örtalkemi (25-26 augusti) sker i naturskön miljö och du får bl. a göra egna Sol-och Månelixir. Örtalkemihelgen sker i samarbete med Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning som startar igen den helgen. 
Den andra helgen (6-7 oktober) är vi i stan och arbetar med att aktivera elixiret inom människan... det yttre och det inre elixiret kan sedan föda fram den alkemiska människan! Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! Boka tidigt pris är 4900 om du bokar och betalar anmälningsavgift innan den 14 juli! 
Copyright © 2012 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp