Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2012-08-15

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Hoppas sommaren varit rejuvenerande och inspirerande och kanske har en och annan har gjort sin egen Johannestinktur enligt förra mailets beskrivning. Månadens övning är av mer inre karaktär, som söker gestalta det upplysta hjärtat och ljusets visdom (se nedan). 

Vi har precis avslutat en avancerad fördjupande utbildning där givande arbete med de olika alkemiska kropparna uppenbarade solkroppens frö och alla deltagare bar med sig ett egenskapat Transfigurationselixir hem. Stort tack till alla er som var med!

För alla blivande alkemister erbjuder vi nu vår mycket omtyckta utbildning i Praktisk alkemi till ett synnerligen fördelaktig sista-minuten-erbjudande! Först till kvarn… så hör av dig snarast! Första helgen (25-26 augusti) sker på kraftplats i naturskön miljö nära Häringe Slott. Andra helgen i oktober är vi som vanligt på Södermalm. Praktisk transformation bjuds på både ört, djur och änglarikets nivåer och du lär dig konsten att tillverka dina egna alkemiska elixir enligt gammal praxis. En helt unik utbildning!

Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning börjar återigen till hösten! En ny härlig grupp kommer att fördjupa sig i den feminina visdomen och vandra längs med hjärtats väg. Det har varit några oväntade återbud av personlig karaktär så känner du dig kallad att arbeta med Gudinnans magi och alkemi så finns det fortfarande möjlighet. Den första fristående modulen är örtalkemi men det går också att börja i och med den andra modulen: 10-11 november Den feminina visdomsvägen i teori och praktik. Maria Magdalenas hemliga lära. Livslust och att vara närvarande i nuet och i sin fulla kraft. Skapa ditt inre tempel med gudinnans döttrar: tro, hopp och kärlek. Gudinnans portal. Sophiatemplet hälsar dig härmed välkommen till en livstransformerande utbildning i Gudinnans egen hägn.


Tisdagen den 11 september bjuder Alkemiska Akademin & Sophiatemplet in till ett Öppet hus med en mindre ceremoni och information om våra verksamheter samt den efterfrågade möjligheten att inhandla våra produkter till gyllene priser. Hjärtligt välkommen från 17… ceremonin startar kl 19. Fri entré. Gotlandsgatan 74.

Övrigt höstprogram kommer i nästa mail, i väntan på vilket vi sänder 

Tro, hopp och kärlek till er alla!
Katarina & Tommy
Alkemiskt vy
Alkemiskt utealtare
Akademins utealtare förbereds inför utbildningen i praktisk alkemi
Nya elixir

Nya elixir

- Marie Madeleine-eau de vie
- Apollons elixir
- Reintegrerande elixir
- St Saras elixir
- Gyllene skattens elixir 
Det upplysta hjärtat

Jag är upplyst

I ditt ljus ser vi ljus. (Ps 36:10)

Jag ser ljuset i ditt ljus. Låt mörkret vara långt borta.
Vis är den som erhåller visdom från Herrens bok.

Ett seende hjärta och vakande öga,
Som upplyses av Kristi glans
I mörkret finns föga,
I ljuset finns visdomens briljans.


- Daniel Cramer (1568-1637)
Ur Hjärtats alkemi
 
Hjärtats alkemi

Strindberg

Akademin vill tipsa om möjligheten att avnjuta den ockulta Strindberg. Som många av er vet hyste Strindberg ett stort intresse för alkemi och trodde sig även ha kommit på hur man tillverkar "ofixerat" guld. Som en del av Strindbergsåret har en nyutgåva av Ockulta dagboken tryckts samt sätts i dagarna upp som teaterpjäs på Intima teatern. Vi ser mycket fram emot att se den!

Prästinna

Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning startar åter augusti 2012.
 
Kontakta din inre visdom. Vidga dina sinnen. Expandera din själ. Kom och upplev lusten till livet!  

Under 8 intensiva helgmoduler lär du dig under två år konsten att vandra Prästinnans väg. Avslutas med en Prästinneinvigning. 
Kostnad: 2-årig prästinneutbildning (modul 1-8) kostar 3200 kr/helg fördelat på 8 helger/moduler. Du genomgår då en klassisk Prästinneutbildning, med frihet att verka och tjäna gudinnan därhelst ditt kall leder dig. I mån av plats och lämplighet kan man gå enstaka moduler till en kostnad av 4000 kr.

Praktisk alkemi

För er som vill lära er konsten att tillverka alkemiska elixir enligt gammal praxis så erbjuder i återigen vår mycket populära utbildning i Praktisk alkemi. Första helgen med praktisk örtalkemi (25-26 augusti) sker i naturskön miljö och du får bl. a göra egna Sol-och Månelixir. Örtalkemihelgen sker i samarbete med Sophiatemplets 2-åriga Prästinneutbildning som startar igen den helgen. 
Den andra helgen (6-7 oktober) är vi i stan och arbetar med att aktivera elixiret inom människan... det yttre och det inre elixiret kan sedan föda fram den alkemiska människan! Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! Kontakta oss för sista-minuten-erbjudande!

Copyright © 2012 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp